2020 Celicenje, preodgoj, (r)evolucije i retrospekcije

 

Evo nas u veljaci 2020. Nikad jace intenziviranje realnosti – odradjeno. Prezivljavamo i efekt Saturn / Pluton sastancenja – to celicenje zivota i upoznavanje sa posljedicama djelovanja (ili ne djelovanja) koje traje od lani, na snazi je do kraja godine. Samo ce oba planeta napredovati na novi teritorij zodijaka i povesti i nas sa sobom. Mijenjati cemo se na nacin na koji nismo nikad. I uspostavljati red u stvarima u kojima nismo tri desetljeca. Nije to uopce lose. 🙂

Svi prozivljavamo ovo kozmicko celicenje na razlicite nacine. Zajednicko nam je da kroz strahove otkrivamo vlastitu moc, bez cega se moze i sto je stvarno bitno. Nema sanse da tipkovnica pretrpi SVE sto se moze reci o 2020toj ;-).. stoga slijedi primjenjivo. Zahtjevniji – ako zelite dozivjeti pravu moc i preciznost astrologije javite se za neku od analiza. Krenimo skupa u ovu turbo zanimljivu godinu ..
Da ne ponavljam stare teme prisjetite se sami sto je i dalje na snazi: onaj koji nam voli protresti tlo pod nogama je Uran u Biku.  Negovi termini u 2020toj su 14.4., 2.8.  7. do 19.10., 30.10.  i 16.11. Tad cuvajte vrijedno. I bez egzibicija.

INTENZIVIRANJE OZBILJNOSTI (opet) od 16.2. kad Mars dodje gdje je najjaci – u znak Jarca. Dojam bi mogao biti “izmedju cekica i nakovnja” Svevisnjeg.. ali sad IMAMO izdrzljivost i odlucnost. Sa istovremenim Merkurom retro u Ribama mnogi ce pasti u zamku defetizma ili eskapizma.. ali ne i vi na vrijeme upozoreni na teze dane. Dani kada se morate uozbiljiti (a da ne padnete u depru) su 20.2. do 22.2. i  od 28. 3. do 31.3. Od 18.3. do 22.3. su dani kada imate podrsku odozgo za discipliniranje strahova, otpor tlaciteljima, otpustanje pretjeranih ocekivanja izuzetnu produktivnost i uspjeh. Ali se morate drzati pravila. NE momentalne inspiracije (u veljaci) ni ega (u ozujku). Svi smo lani u ozujku naucili da nas glasnik Merkur zasluzuje paznju (posebno kad je retro kroz Ribe).. pa se upoznajte i sa njegovim rasporedom..

GDJE NAM JE PAMET (i kad je ne uzimati zdravo za gotovo jer i njoj treba odmor). Pojasnjenje retrogradnosti za nove putnike namjernike: Merkur ima tendenciju da se u svojem trku krilatim sandalicama zaleti kroz zodijak i presisa Suncevu poziciju. Tako se i mi zaletimo i zivimo glavom vise nego cjelinom bica. Pa nekad moramo usporiti i dozvoliti da Svijest uhvati korak. A moze i bez milion sitnih problemcica i lekcija o poniznosti (Uma u odnosu na sve sto jesmo).
Kako? Tako da obratite paznju PRIJE samog fenomena retrogradnosti tj. “predigra” Merkura. Tada ce vam nebo ukazivati gdje ce vas usporiti sljedecih par tjedana ako vi ne usporite.

S ovom pripremom vi cete biti rastereceni, ali mudro je uracunati probleme zbog djelovanja svih neupucenih i nespremnih. Stoga oko pocetnog dana retra obratite paznju na druge u prometu i vremenske uvjete.. a majstore, putovanja i kupovinu elektronike ili vozila obavite ili prije pocetka ili nakon retrogradnosti. Zabiljezite u kalendar Merkur retro faze u 2020:
17. 2.  Ribe/ Vodenjak  – predigra od 2.2.  – zeleno svjetlo od 10.3.
17. 6.  Rak                     – predigra od 5.6. – zeleno svjetlo  od 12.7.
13.10. Skorpion/Vaga  – predigra od 23.9. –  zeleno svjetlo od 3.11.

REVITALIZACIJA VOLJE
Kako je godina pocela jasno je da bi nam dobro dosla vitalnost. I hrabrost. Pogledajte u dio natalne karte gdje imate takav potencijal plus potrebu za akcijom – tamo gdje vam je znak Ovna. U tom dijelu zivota se trebate izboriti (a prezivjeti ;-)). I bas tu ce ove godine biti.. po mjeri Ovna :-).

celicenjeZa pocetak tu je nakon 9 godina upravo usetala Lilith – ocrnjeni i prognani simbol zenske divlje prirode. Radi o preporodu zelje za zivotom, samosvijesti, instinkta vodje, libida, vitalnosti. Zanemareni, podcijenjeni, isprovocirani i prezreni sljedecih 9 mjeseci nece zatvarati oci i reagirati tugom i cugom. Nego ce planuti predbiblijskim gnijevom, boriti se, i ici za do tad zanemarenim vlastitim zeljama.      –Ako pamtite neku vatru (bijes, motivaciju, strast, izazov, bol) izmedju ozujka i prosinca 2011te – prisjetite se i onog sto ste tad izvukli kao poucak. –

U Ovnu je i nas unutrasnji ucitelj/iscjelitelj i simbol ranjivosti – Chiron. Od lani treniramo ukidanje rasipanje energije na dokazivanje snage (kome? cemu?!) i na prikrivanje ranjivosti. Razvijamo hrabrost da prirodnije pokazemo tko smo (bez sumanute aktivnosti, probijanja zidova glavom i stradavanja u prvim redovima ponekad i tudjih borbi).
Lilith u Ovnu ce u ovaj plemeniti proces ubacivati iskusenja (i vas afekt kojim mozete upropastiti dosadasnji trud). Sloziti cete se da korak nazad nema smisla i pripaziti na sljedece: divljanje patoloski opsjednutih sobom i njihovim zeljama,  na naivnost +provokativnost +prebrza/losa procjena kombinaciju rizicnu za seksualno nasilje. Roditelji – pricajte s maloljetnicima o tome. Najrizicniji: sredina veljace i kolovoz. Oni koji gutaju previse gnijeva i nepravde privuci ce iskustva borbe, odbijanja, suparnistva potrebna da se Nepokoreno u njima oslobodi. Lilith komunicira kroz tijelo a sad ce privlaciti nasu paznju u predjelu glave ili ozljedama zbog brzine/nepaznje. Ne idite protiv prirode – slusajte je i izrazite svoju strast i volju. Ali kad VI to hocete.. ne kad vas netko isprovocira :-).

Na kraju lipnja u ovom dijelu zivota docekujemo Mars. Koji ce, umjesto uobicajenih sest tjedana revitalizacije i akcije u Ovnu provesti cak sest mjeseci! Razlog za to odstupanje od regularnog je Marsova “naopakost”. Da i on ce retro. Od 9.9. do sredine studenog. Uvecanje samopouzdanja, vitalnosti i samostalnosti u ovom dijelu zivota osjetiti cete i u travnju, ali od 28.lipnja ovdje se pokrecemo punom parom naprijed. Iskoristite ovu energiju sto aktivnije ali hendlate svoju vatru izmedju 27.srpnja do rujna. Budite svjesni svake akcije, reakcije, ljutnje ili tjelesnog upozorenja. Ne budite zivotinja. A onda oko 9.9. usporite i naoruzajte se (samo!) strpljenjem. Vratimo se na “sto ne ubije to jaca” tj. Saturn..

DRUGACIJE ILI NIKAKO
Rekli smo presing se sa sredine Jarca seli prema kraju znaka.. a s prvim danom proljeca slijedi promjena frekvencije odrastanja – Saturn u Vodenjaku. To je i dalje Saturnovo “doma”; dakle realnost nece olabaviti. Preodgoj i redefiniranje sebe upoznajemo do srpnja kad se vracamo na nedovrsene”muke po Jarcu” (strah, ogranicenost, okolnosti vezane uz autoritete i ciljeve). Vrijeme nece rijesiti sto mi nismo.. ako donesete bitne (ili teske) odluke prije svibnja, ljeto vam nece ometati jaca gravitacija. Saturn u Vodenjaku cemo u punini dozivjeti tek pocetkom zime.. kada ce udruzen s Jupiterom znacajno mijenjati sliku drustva (njegovo ozbiljno oslobadjanje zadnji put smo zivjeli 1991. ali u raskoraku s Jupiterom). U proljetnim odlukama tko ste sad i kako cete naprijed i koga cete slijediti a s kime kreirati buducnost budite vrlo ozbiljni i odgovorni. Disciplinirajte neprilagodjenog u sebi da izgura odgovorni progres sljedecih par godina.

celicenje

Primjena prelaska Saturna iz Yin (Jarac) u Yang “doma”: prihvatili smo realnost, znamo sto je bitno i krece mentalno osposobljavanje za novu viziju napretka. Drugi dio ljeta mi smo energicni i brzi zbog Marsa ali imamo zastoj glede bitnih stvari (retro su svi veci igraci) sto cemo iskoristiti za jos bolju pripremu da bi od studenog krenuli s gradjenjem  buducnosti na novi nacin. Najbolji dio: sto teze okolnosti – to ljudi inventivniji :-).

Realizam i zreliji pristup Vodenjackog Saturna mijenjati ce nas glede jedinstva, humanosti, prijateljstva, tolerancije .. i bitno utjecati na nacin zivota. Sredinom svibnja Venera ce “stati” u znaku Blizanaca u danima kad i Saturn krece retro – za pretpostaviti je da ce povezivanje biti otezano. Razlozi za poremecaj komunikacije, transporta, prijenosa podataka ili vrijednosti mogu biti klimatski, politicki ili tehnoloski. Mozda dobijemo realniji uvid u (ne)drustvene mreze. Ili i one pokupe virus? Kako god istovremeni pocetak retrospekcija (oko bliskosti/usamljenosti, nacina komunikacije, zadovoljstva drustvom, upotrebe tehnologije) ce pridonijeti sasvim drugacijim konceptima za 2021. Netko prema revoluciji humanosti a netko prema smart gradovima, mikrocipiranju ili selidbi u Second life. 😉 Ali vratimo se u 2020. .. buducnost ce i tako doci prebrzo. Dakle taj svibanj je vrijeme kad nam se mijenja i sljedece

SMJER EVOLUCIJEMjesecevi cvorovi se sele na Strijelac/Blizanac os zodijaka i sjedecih 18 mjeseci ustimavamo poglede na svijet /moralnost sa onim sto nam se dogadja pred nosom. Prema manje filozofiranja – vise snalazljivosti. Djelovi Zmaja na ovoj promjenjivoj zrak-vatra osi unijeti ce zelju za promjenom, dinamicnost i multipliciranje inputa izvana. Prvi poticaj (viskom informacija) za mentalnu evoluciju je pomrcina 5. lipnja.  Pomrcine 30.11. i 14.12. cemo zapamtiti kao dojmljivije prekretnice u nacinu razmisljanja, obrazovanju, religijskim pitanjima, rodbinskim i susjedskim odnosima, promjenama tempa, interesa, lokacije. – Oko njih: ucite disati, zastitite podatke, ne putujte.
Pomrcine 21. lipnja i 5.srpnja su korak nazad prema Jarac/Rak obratnici – posljednje koje poticu brigu o sebi i razvoj emocionalne inteligencije. Ove pomrcine imati ce vezu sa onima iz prosinca i sijecnja koje su dokacile Kinu (i udruzile se sa Saturn Pluton pozivanjem na odgovornost oko destruktivnosti). Na pocetku ljeta ce lekcije biti naucene i otici u povijest? Ili ce nam se jos morati smraciti da progledamo? Pomrcine ce pokazati. Do tad.. drzmo se vlastite evolucije i lekcija.:-)

celicenjeMANEVAR SRCA tj. Venera retro
Ne
mrstite se.. Ne moze dama bez odmora (a i potajno se pali na podzemlje ;-)). Nama ne mora biti lose kad Venera okrene ledja od 13.svibnja do 25. lipnja. Otkrivati cemo ljepotu i vrijednost u sebi samima i posljedicno nakon lipnja vise cijeniti ono sto ostane nakon retrospekcije.  Obzirom na to da je manevar u znaku Blizanaca (kao i u svibnju/lipnju 2012te) razmatrati cemo percepciju, razum, snalazenje i komunikaciju glede ljubavi, odnosa, novca.

Zelite li izbjeci dileme, udaljavanje i rasprave u retro terminu obratite paznju (ranije!). O nasoj pozornosti od 8.4. ovisiti ce slijede li tjedni nezadovoljstva ili mirne regeneracije. Budite otvoreni oko zelja, ocekivanja, primanja, davanja. Jeste li u odnosu na bilo sto sto smatrate vrijednim u raskoraku izmedju onoga sto mislite i kako se ponasate? Komunicirate li dovoljno jasno? Slusate li druge kako treba? Trazite li nesto sto niste spremni uzvratiti? Ako dozivite zastoj ne ocajavajte zbog nerazumijevanja ili sto (jos) nemozete ono sto zelite. Okrenite se sebi: pisite misli, razmotrite stanje iz drugog kuta,  educirajte se o moci rijeci, “jezicima ljubavi”, vjestini komunikacije. Na sredini manevra 3.lipnja kad se Venera grli sa Suncem shvacamo pouke o vezi istine i ljubavi (i zauzimamo bolji stav).
Vaznost misljenja svojom glavom i jasnije komunikacije (ranije!) je jos bitnija zbog Zmaja u Blizancima i iz razloga sto Venera okrece ledja bas”pod utjecajem” (Neptuna). Racunajte da ce  beskrajna senzitivnost i konfuzija utjecati na procjenu. I to predugo – od 13.5. do 24.5. Tog 13.5. Yang nam uzmice u druge dimenzije (Mars u Ribe do kraja lipnja) a par sati nakon toga se Yin povlaci. Vrlo zanimljivih par sati u prezanimljivom svibnju.

Kad smo vec u mutnom: ostali dani kad ce nas Neptun u Ribama omeksavati da shvatimo da je sve povezano, ili nas zbunjivati da nas okrene prema istini: 2.5. , 12. i 13.6., 23.6., 26.7. i  28.11. Tad trijezno i dva svjedoka pri svemu.
Pitate se ima li ista lako i dobro u ovoj godini znam :-). “Lako” – zaboravite. Ni utjeha i optimizam nemogu drugacije nego u stilu realisticnog Jupitera u Jarcu..

celicenje
“uspjeh” i uspjeh 😉

RELATIVNOST USPJEHA i mudrost iskustva. Ima li netko da mu se od prosinca nije uvecao uvid u mracno stanje stvari/uma autoriteta i korporacija? Sumnjam. Taj uvid u realnost i potkopanost temelja strukture drustva – to vam je blagoslov 2020te – Jupiter u Jarcu. Sa shvacanjem da su carevi goli i nemoralni, da su njihove lokalne lude na svakom koraku i da eksploataciji nema kraja, ide zelja da uspostavimo vlastiti autoritet oslanjajuci se na vlastiti moralni kompas.  Ako to radite povezujuci znanje i duh sa odgovornoscu, etikom, disciplinom i trudom – uspjeh je siguran. Pravi uspjeh – onaj s kojim mirno spavate. 🙂

Mocno obiljezje godine su tri k
ontakta Jupitera i Plutona. Siroka i duboka tema.. i povezana sa porastom utjecajnosti, ali kako je Saturn blizu (i nesmijemo pretjerivati) gledajte na ovo kao na potencijal za slobodu od straha/blokiranosti. Ako ste pocistili svoju psihu (sto je trazio Pluton), osvijestili vlastitu odgovornost i integrirali disciplinu (sto je svrha Saturnovog pritiska od 2017te) pocetkom travnja, krajem lipnja i u studenom cete moci iskoristiti sintezu iskustva, duha i volje. Gladnima moci, onima koji su izabrali mracnu stazu i NE upoznatima sa svojom sjenkom – ekspanzija samodestruktivnosti.  Budite mudri (i oslobodite sebe od takvih).

I za kraj.. Neke stvari moramo, ali ima vise onih koje mozemo po svom. I tako je i u ovoj godini :-). Nakon sto sam obradila celicenje 2020te uzduz i poprijeko vrti mi se po glavi ona g.Winstona Churchilla: “Povijest će mi biti naklonjena jer je ja kanim pisati”. Ugledajte se na taj stav legende koja je btw utjelovljenje Saturna u Vodenjaku. :-). I .. samo naprijed.. (i strpljivo retro). Dok su cvorovi na osi Jarac /Rak (do svibnja) nista nije bitnije od toga da nam je dusa sto vise na “mjestu”: brinite prvo o sebi pa onda o drugima.. i pokrenite se prema onome sto OSJECATE kao dobro za sebe.  

 

Sretno !