Veljaca 2024.

 

Veljaca je uvijek bila “prevrtaca” a veljaca 2024. , ona bi mogla prevrnuti i vise od uobicajenog. Budjenja, oslobadjanja, promjene okolnosti i revolucije ce se dogadjati munjevito. U mjesec smo krenuli jos uvijek u dominaciji Saturnove vibre, u malo boljoj poziciji jer idemo prvo svijescu i mozgom a tek onda dupetom otkad je Merkur 27.1. prestigao Mars. Ako zabrljamo, Venera slijedi ostatak nebeske ekipe i (do 16.2.) pruza priliku za popravak.

veljaca 2024.Prva promjena slijedi 5.2. kad Merkur krece u zrak Vodenjaka. Ovaj dio njegovog puta nikad nije opustajuci, ali je potencijalno genijalan. Pojaca objektivnost, budi intuiciju i pomice granice percepcije. Sto omoguci shvacanje onog sto nam je do tad bila apstrakcija, te inovacije u razmisljanju, komunikaciji i uspostavljanju kontakta. Ovo ce ublaziti krutost mozga, produzenu ozbiljnost i naglaseno materijalni i “po zaslugama” Jarcevski stav i potrajati ce do 23.2.
Ali prije toga .. treba proci susret Merkura i Plutona. S tim prakse nemamo .. osim iz proslih zivota ..jer Pluton nije bio tu gdje je sad od 1776. (kad su zaredale najvece revolucije). Prije nego vam pojasnim teoriju da se bolje snadjete u praksi, primite na znanje da ce upravljanje umom i ponasanjem 5.2. odrediti dozivljaj (hocemo li biti ushiceni ili izbezumljeni) u Mars/ Pluton kontaktu 13. i 14.2.  A kako ishendlamo Valentinovo izazove odrediti ce razinu zadovoljstva / nezadovoljstva (i sudbinu mnogih odnosa) pri Venera/ Pluton kontaktu 17.2.

Rekli smo da ce se sljedecih 20 godina s Plutonom u Vodenjaku svijet promijeniti kako nije dvjestotinjak godina. Ne odjednom naravno, ali i Vodenjacko postepeno je nepripremljenom umu – previse. Intervali u kojima ce nam to narocito dolaziti do glave/srca biti ce ovi zimski susreti brzih planeta s Plutonom i njihove ljetne/Lavlje opozicije. Sjecate li se Saturna na samom startu Vodenjaka u ozujku 2020. ? Kad je predstavio limitiranje (Saturn) inteligencije/ drustva/ humanosti (Vodenjak), pritisak na eksperimentiranje, socijalnu selekciju i polarizaciju. Svemir i astrologija su nekad bukvalniji od bukve. Da se ne ponavljam, iskombinirajte sami Pluton (destrukcija za reset i regeneraciju, deep fear/shit) s Vodenjakom. Budite mastoviti. I dodajte “artificial ovo, artificial ono”.

Nek ova veljaca prodje (bez vecih shockova) pa cemo se onda zanositi sa pozitivnim potencijalom Plutona kroz “a sad nesto sasvim drugacije” vibru. Zasad evo vam njegov uljepsan image :-).. i budite zadovoljni sto smo dosli do kraja zahtjevne transformacije u dijelu zivota gdje zivimo princip Jarca. U tom dijelu zivota vas nista vise ne moze preplasiti. Nakon toliko tlacenja izlazite kao dijamant, dizete se iz pepela kao feniks, i nadam se da ste fascinirani svojom preobrazbom kao sto je leptir kad izadje iz kukuljice. 🙂

Kako nitko od nas nije iskusio Plutonovski duboke promjene u polju gdje zivimo Vodenjacku vibru, nema nam druge nego “zivi i uci” (i radi na prihvacanju zivljenja s neizvjesnoscu i bizarnim). Stoga kad nas veljaca 2024. preko Merkura, Venere pa Marsa, ubrza prema buducnosti –  obratite paznju na SVE. Za pocetak (5.2.) sto vam se (novo ili drugacije) mota po glavi, s kim pricate, koga srecete, sto otkrivate, sto presucujete, cega se bojite. Uobicajeni dozivljaj Merkur / Pluton kombinacije: zgrozenost mracnom stranom ljudi ili zivljenja, intenzivni razgovori, grc/strah od onog sto nije pod nasom kontrolom. Imate li kontrolu nad svojim mentalnim sklopom, tu moc u ovakvim prilikama produbljujete i odlicno iskoristite. Odolite zelji da shockirate da bi vas culi/dozivjeli, ne budite robot (toliko u glavi da nemate trunke empatije), pazite na podatke i kome se povjeravate. Recite svoje ali cool, izravno, bez manipulacija, i s usmjerenoscu na naprijed.

Sljedeci veljaca 2024. event je Venera/Uran sklad 6 i 7.2. Romanse u letu i ljubavi na prvi pogled nisu iskljuceni, ali kako se u ovo mijesa Chiron, nesto nije kako treba .. i malo tko ce imati petlju za prihvacanje rizika. Opustajte se dovoljno da vam ove dane ne pokvari fizicka slabost (isto je preporuka i pred pun Mjesec u znaku zdravlja Djevici 24.2.). Taj Chiron .. on ce biti bitna tema od sredine mjeseca, pa jos vise u ozujku i onda u Ovnovskoj pomrcini 8.4. Dok vam to ne objasnim opsirnije .. ako ovdje bude ikakvih neugodnosti – zabiljezite o cemu se radilo. Ako prevenirate slabost i znate izaci na kraj sa svojim kompleksima, Uran ce preko Venere razveseliti: olaksanjem napretka, sretnom prodajom, pomakom prema ostvarenju zelje, napretkom sa suradnicima ili klijentima, bonusom, dobrim dojavama o investicijama/ nekretninama.

veljaca 2024.

Na prelasku s 9. na 10.2. pocinje mjesecno dizanje psihe. Radi se o Vodenjackom Mladjaku / resetiranju onog sto nas cini jedinstvenim. Moguce kroz iznenadjenja / stres jer svi smo jedinstveni na svoj nacin pa ajd ti to uskladi. Da nije dok ovo pisem jos sve u Jarcu mozda bi rekla da ce ovdje mase shvatiti da smo svi povezani.. da ce se globalna svijest podici na visu frekvenciju. Ovako, kazem da ce biti svega.. ali i da smo nakon ovog svi spremniji za novo i lakse se nosimo sa promjenama. 

Mars mijenja vibru 13.2. te 14og prelazi u zrak i potice Pluton.
Rizicno za: fanaticni bunt, provokacije psihopata, setnju po vulkanima / nuklearkama/ odlagalistima otpada i let preko ovih koji projektilima mjere ciji je veci. Pocinjemo novi ciklus volje i instinkta prezivljavanja. Agresije i straha. Impulsivnosti i samokontrole. Pocnite ga pametno.. ne prtljajte po struji, zaobidjite nasilne. I oluje.

Dva dana kasnije eto i Venere “u zraku” i s vladarom podzemlja. Opasno i drugacije je privlacno. Ljubavne katarze sa neizvjesnim ishodom. Ovo je suocenje sa strahovima povezanim s onim sto nam je srcu drago. Nekad je s povodom – nekad bez. Zelim nam svima ovo drugo. Ako vas i bez povoda povuce mrak – upotrijebite mozak: istrazujte to sto vas plasi dok vam ne postane poznato i jasno. Ili se usudite zamisliti najgore/ najperverznije moguce, pa u tom unutrasnjem hororu provedite vremena koliko je dovoljno da strah izgubi snagu.
N
ebi bilo lose da imate pojma sto vam djeca (ili unuci) prate, sto planiraju i s kim se druze. Za svaki slucaj.. jer 17.2. ne samo da izvlaci na vidjelo skriveno i tamnu stranu drustvenih mreza, nego ima i potencijal za wtf iznenadjenja. Obnova bliskosti i strasti koju ova konjukcija moze donijeti? U znaku alijenacije i izbjegavanja potpune bliskosti.. ? Reci cete vi meni kad prodje.

veljaca 2024.19.2. pocinje sezona Riba koja ce naglasiti Saturn pa Neptun… sto ima svoju tezinu i ljepotu. Ali o tom potom jer je u drugom planu iza jos jednog susreta prozetog Vodenjackom vibrom.
Venera i Mars zajedno – to cini pet dana oko 22.2. ekstremno uzbudljivim.
Jesmo li osobno na redu za efekt unije nebeskih ljubavnika ili njihov finalni duel.. ovisi o nama i onome sto smo u odnosima prosli ili akumulirali od njihovog zadnjeg susreta u znaku Jarca u veljaci/ozujku 2022. Tamo je Mars bio dominantan, i gle.. tocno pri njihovom spoju 2022. je krenulo militantno.. i nastavilo tako. Pluton je tad nebeskim ljubavnicima bas “disao za vrat”, pa su srecu ugrozavale okolnosti na koje ne mozemo osobno utjecati (raspad hijerarhije/ ekonomije). Na intimnom planu ta Yin/ Yang dvogodisnja tura po zodijackom krugu imala je Saturnovu ozbiljnost – sigurnost, pravila, obaveze i osjecaj odgovornosti imali su prednost pred romansom i zabavom. Ali oni koje je spojilo imaju dobre izglede da ostare zajedno. 
S ciklusom koji pocinje sad – upravlja Uran. Moze li ludje –  ne moze. Dvogodisnja tema glede interakcije, drustvenog zivota i nacina na koji ganjamo (Mars) svoje zelje (Venera) postaje: ocekuj neocekivano i ne-obicno. Uz jaki pomrcinski (Vaga/Ovan) trend separacije (da bi se krenulo prema sebi ili svojim putem) za ocekivati je puno oslobodjenih (pri pomrcinama u proljece i jesen). Kupid ce po Uranovom naputku spajati (u prvom redu intelektualnim klikom a onda ovisi o vama) na prvi pogled nespojivo, veze ce pocinjati i zavrsavati naglo ili u neobicnim okolnostima.
I opet ce teme koje budu vazne i motivirajuce ujedno biti i one koje plase (Pluton); sloboda, individualnost, drugacije, novo, progresivno, new age, gay/bi/trans/prijatelji eksperimenti, bunt, inat, fiks ideje, stres, drustvene mreze, asocijalnost, virtualne romanse, mind fuck, romanse s botovima, bjezanje od kuce/ off the grid, prosvjedi, strajkovi, revolucije, online nacini zarade, lova u zraku/ kodu. Ludo i nezaboravno.
Sretno, zivite maksimalno, sprijateljite se s neizvjesnoscu i javljajte svoje “novo”… da nadopunimo listu/izbor.

🙂