Travanj 2023.

Sezona Ovna je do sad ispunila potrebe i najvecih ovisnika o adrenalinu/ izazovima, a i travanj 2023. nosi jos slicnog (visestruke stimulacije i promjene).. posebno oko 20.4. kad ispracamo poznato s vatrenom pomrcinom, pocinjemo sezonu Bika i snalazimo se s onim sto ce donijeti zastoj Merkura. Kad taj dio travnja odradimo, onda smo na konju.. tj. mozemo na livadu, uzivati u pojacanim osjetilima i prirodi, proci i drugu pomrcinu 5.5. (mirno, po “njuhu” i osjecaju u zelucu) i opustenije odrzavati postignuto.
S Merkurovim ulaskom u znak Bika prakticniji smo, ali mentalni proces se moze usporediti s procesom prezivanja. Sto ne ide brzo. I nece brzo ni proci – Merkur ce zapeti 21.4. i ubrzati (u Blizancima) tek nakon dva mjeseca. Toliko dugo se sporije misli i manje prica (pozeljno). S punom paznjom se prica o novcu, zaradi, ekonomiji, samodostatnosti i samoodrzanju (valjda ce ovo zadnje smanjiti incidentnost dinamike u znaku Ovna).

travanj 2023
nadmudrite ovaj put vi zeka a ne on vas 🙂

PREVENCIJA NAOPAKOG MERKURA
Od 7.4. Merkur je krenuo u dio neba gdje ce se vratiti u retro kretanju koje zapocinje 21.4. (i traje do sredine svibnja). Ovo znaci da smo vec u prostoru u kojem se aranziraju situacije koje bi mogli u tjednima nakon 21og popravljati. Onima koji zbrzaju, svemir ce tada omoguciti zastoj neke vrste da bolje promisle, procijene svoje stavove i pripreme se bolje. Smanjite moguci stres ili ponavljanje na minimum
: usporite na brzinu koja vam omogucuje temeljito zapazanje i efikasnost. Budite jasni i pitajte/razjasnjavajte sto vam nije jasno cim vam nije jasno. Ako vas pozuruju recite da vam treba vise vremena. Ako to ponavljate sa smjeskom i mirno kao kravica na livadi- cuti ce vas. Citajte sitna slova u dokumentima, izvjescima i garancijama. Citajte izmedju redova kad se radi o vijestima (o”stabilnosti” ekonomije i financijskih institucija). Ako vam se elektronika ili vozilo vec cudno ponasaju – poduzmite nesto prije 17.4. kad ce Merkur vec znacajno usporiti. Uz ovakav pristup moci cete iskoristiti dobru stranu “naopakosti” jer ona znaci i da mozemo biti pametniji nego inace, povezati stvari koje inace ne znamo, bolje reagirati na ponavljanje prilika (u ovom slucaju za zaradu) za koje nam ranije nije bilo vrijeme.
Kako je rijec o Merkuru na Venerinom terenu, osim svega korisnog/materijalnog produzeno cemo se baviti i njenim temama – ljepota, atrakcije, udobnost, styling, sto se jede, u cemu se uziva, uziva li se dovoljno (ili previse te to utjece na tijelo/zdravlje ili reputaciju). Dok je Venera u svom domu Biku a Mars u Raku, Yin strana je dovoljno stabilna da odlicno podnese plime i oseke osjetljivosti Yang-a (u vodi Raka).  “A hard headed woman, a soft hearted man, been the cause of trouble ever since the world began.” rekao bi Elvis.  Do 11.4. povezivanja su motivirana sigurnoscu ili hedonizmom.. ili kombinacijom. Yang motivacija ostaje ista do 20.5.- zeli se ugodno, podatno, dojmljiv dekolte, kukovi za produzenje vrste, zamijeni mi mamu, ne mijenjaj mi navike,  mazi me, pomozi oko udobnosti. 

travanj 2023
Zaigrana Venera i “naopaki” Merkur donijeti ce vrlo zanimljive scenarije

ZAIGRANA VENERA I MERKUROVA PREDOMISLJANJA
11.4. Sad je Venera na Merkurovom / Blizanackom terenu i do 7.5. dovoljno znatizeljna za bilo kakvu igru, pa su prihvatljivi i netflix & chill i svadba ..pod uvjetom da se to ponudi vrlo elokventno. Ako je komunikacija jadna – takav ce biti i uzvrat paznje. Moram ja sad malo retro; konacno je nesto u dijelu neba zivota gdje smo se zbog Marsa u Blizancima mjesecima borili ili bojali. S ubrzanjem, multitask-anjem, apsorpcijom vise podataka nego ikad. Pa je od rujna zivot donio situacije (problem, sukob, promasaj, ozljedu, opterecenje, iritaciju, promjenu tempa, promjenu okruzenja ili novu ili retro atrakciju) koje su sluzile da usporimo i pogledamo u sebe. Naopaki Mars je znacio da je od 31.10. malo sto islo pravovremeno, ocekivano ili primjereno.  U najboljem slucaju u toj retro fazi razmotrili ste dosadasnje akcije / borbenost ili kukavicluk / vitalnost /tjelesne porive. I shvatili sto iscrpljuje, sto cini zivim, gdje treba rezati, gdje se borba isplati, a gdje previse crpi. Oni koje zivot nosi kako vjetar puhne (jer ne znaju sto hoce), mogli su dokuciti problem potisnute volje/gdje je krenulo krivo. Nekoga je trebalo razgorjeti, nekome smanjiti tenzije. Osim o svom izrazaju Yang energije (natalni polozaj Marsa) ucili smo i o funkciji Blizanaca – kako izrazavamo sto hocemo, pricamo li jedno a radimo drugo, zongliramo li izmedju vise interesa, osoba, stolica, poslova, kolosijeka umjesto da izaberemo i fokusiramo napore.
Kako se kod zena Yang/Mars reflektira u osobama koje su privlacne, taj retro proces Marsa je bio i oko toga sto “pali”, zasto, i na koji nacin se to mijenjalo (npr. od jeseni 2020. kad je Mars zadnji put imao manevar). Od sijecnja smo poceli djelovati u skladu s upgrade-om: popravljenog alata (um i sposobnost komunikacije) ili naostrenog oruzja ;-). Od 25.3. smo krenuli u akciju i izazove u novim temama (emocionalni temelji, pripadanje, kucni red). I sad smo docekali da Venera uljepsa i olaksa taj dio zivota, i pruzi prilike u kojima cemo dobro proci zbog tog duugog Marsovog drill-a. 
Venera na samom ulasku u Blizance uspostavlja prvi kontakt s Plutonom u novoj poziciji u Vodenjaku.
Negativan primjer slicnog: Kad je Merkur (u prvim danima travnja) uspostavio stresni kontakt s “friskim” Plutonom, Um je podnio neke teske teme iz novog kuta, ili se upoznao sa novim strahom.  E, a sad su na redu sasvim nove ali pozitivne  zanimljivosti: Venera/Pluton miks nosi dublje kontakte i strasti, ali u ovim mentalnim znacima naglasak je na intelektualnoj privlacnosti i razmjeni. S kim/cim god se povezete ovdje, mozete racunati da ce odnos (bilo koje vrste) mijenjati obje strane nabolje.
Dakle, ovdje otvorite oci, slijedite znatizelju, network-ajte, druzite se i komunicirajte (i slusajte bolje) i u slucajnim i namjernim dijalozima. U ovim danima je i ono pridruzenje Sunca Jupiteru, svijest o uspjehu ili ekspanzija svijesti o napredku (zbog konkretnog ili zbog pojasnjenja gdje i kako vec jesmo blagoslovljeni. Za razliku od ovih (odlicnih) dana 14.4. Srce osjeca teret iz novog kuta i dobro cete proci ako smanjite ocekivanja i prihvatite da ono sto zelite zahtijeva ulaganje truda i vremena. Tu leprsava i znatizeljna Srca i povrsne vrijednosti podnose kantu hladne vode via Saturn u Ribama. Mozete se obeshrabriti oko neceg (jer sad ne izgleda dobro).. prihvatite taj jedan los dan- nemojte produzavati negativu da vam se ne dogodi da bas ta nesigurnost postane razlog udaljavanja, odbijanja ili prekida komunikacije.

travanj 2023
prigrlite vatru/samouvjerenost/novi pocetak ali s tijelom oprez

VATRENO RESETIRANJE
Nakon ovog postaje zanimljivije u svakom pogledu. 20.4. (prije svitanja) zavrsavamo vrijeme Ovna burnije nego je krenulo s onim prvim Mladjakom 21.3. na startu proljeca. Onaj je bio unutrasnje resetiranje volje za  zivotom, a ovaj je zanimljiviji jer je ujedno i pomrcina Sunca – jedan od onih nebeskih evenata u kojima bitno korigiramo zivot. Vlastitom voljom.. ili zbog poticaja izvana.  Kako je Pluton namrsten na ovo (sto ce neupuceni dozivjeti kao tezinu i katarze) nista sto sad krene nece ici u jednom potezu, zahtijevati ce neku zrtvu (ega) i biti duboko transformativno iskustvo. U kojoj mjeri.. to cemo u potpunosti pojmiti u roku od sest mjeseci. Znate vec kako s pomrcinama: sto dodje prihvatite, sto zavrsava pustite. Solarna je gadna samo za egomanijake i lose vladare. Ova je rizicna i za one koji ratuju, vatrogasce, natjecatelje, nasilnike, neumjerene natjecatelje. Oslobadjajuca je za one koji se vec oprastaju s ovom dimenzijom. Sljedeca pomrcina 5.5. je nastavak onih na koje smo vec navikli zadnjih godinu i pol i tice se znaka Bika i Skorpiona (zivot/ smrt, moje/nase, resursi/raspodjela os zodijaka). Svi savjeti spomenuti oko Merkura u Biku pomoci ce da i pocetak svibnja odigrate bez stete.  

BEZ PANIKE
Sezona Bika pocinje 20.4. oko 11am. Sto je moglo biti opustanje da nam Merkur nije spreman promijeniti smjer vec sutradan 21.4. (oko 10am)… i to vrlo vrlo blizu “ocekuj neocekivano” Uranu koji nas jos od 2018. potice na novi pristup sigurnosti, imovini, opstanku. Kako se ova promjena dogadja tik do jedne a prema drugoj pomrcini, ovo je najvjerojatniji termin novih globalnih shock-ova kad se radi o bilo kojem ustaljenom poslovanju. Glitch-aju sistemi, trzista, banke, resursi, valute, novcano poslovanje. Kako i priroda reagira na drugaciju energiju u pomracenjima, izmedju njih su prirodne kataklizme cesce ili snaznije (utjesno je da niti jedna od ovih proljetnih nije posebno znacajna za Evropu).  

travanj 2023
ne ovako 21.4.  🙂  – ovo je samo podsjetnik koliko je smisao za humor dragocjen u Merkurovom “zaokretu”-

Znate vec kako treba – mirno i sabrano. Planirajte labavo, ne prihvacajte tudju paniku kao svoju (ali nemojte ni pogorsavati drugima sa “jesam ti rekla/o” ;-)). Budite fleksibilni i spremni na podbacaje tehnologije, probleme s obskrbom / dostavama/ uplatama/ isplatama. Gledajte tjedne do 15.5. kao priliku da razmotrite financijsku situaciju i na sto/koga se mozete osloniti (i koliko je to odrzivo). Dovrsavajte sto niste mogli prije, budite strpljivi s nesporazumima ili prekidom komunikacije, organizirajte se, provodite vise vremena u prirodi, vrtu, onome sto vam je ugodno, sutnji. I ostale dvije retrogradne faze Merkura u 2023. su u zemljanim znakovima, ona izmedju 23.8. i 15.9. je u Djevici, i ona izmedju 13.12. i 1.1.2024. je u Jarcu.  Zapamtite da se i prije njih treba uzemljiti da ne bude prizemljenja.
Sto god donese (ili najavi) ovaj 21.4. dogoditi ce se tek nakon cijelog retro procesa. Pratiti cemo proces nemate brige.. koliko god mi dozvoli primarna aktivnost koja je rad sa klijentima (hvala im sto postoje :-)), ali kad smo vec tu, evo i dva termina vrlo bitna za tijek retro prica: 1.5.(prosvjetljenje/info koji je trebao). 10. do 13.5. (stabilizacija/ podrska korisna rjesenja). 15.5. happy end cijele trakavice i na kraju 3.6. kad se Merkur ponovno priblizi Uranu, a mi na visoj frekvenciji i u potpunosti spremni za prebacaj u buducnost, sljedeci korak u razmisljanju i planovima, ili za iznenadjenja koja to moze donijeti. 

Do kraja mjeseca vrijedi i ovo: razgranicite emocije iz davnina od situacij u prezentu. Najgore reakcije dok je Mars u Raku su povlacenje u oklop i pasivna agresija / manipulacija. Tom taktikom povrijedjenog/frustriranog djeteta izgubiti cete vrijeme i sabotirati pokret prema sebi i naprijed koje Jupiter u Ovnu podrzava posebno oko 11.4. pa do sredine svibnja.

Hvala vam od srca na paznji, dijeljenju objava, preporukama i zanimanju :-).
Nadmudrite ono sto ometa, slijedite dobre zeceve / znakove/ podudarnosti, i sretno vam i u igrama, i resetiranjima, i novim pocecima.. i Uskrs(ima)