Astro prognoza listopad 2017

 

Lisce rapidno mijenja boju a mi se trudimo poboljsati kako stvari funkcioniraju (ili barem kako izgledaju ;-)). Sredinom mjeseca prestajemo s analizom i pripremom i pripremljeno cemo iskusati u vanjskom svijetu .. i, zahvaljujuci dominaciji principa partnerstva/Vage – na sretnicima koji nam se nadju u blizini. 🙂
I nece to uopce ici lose.. jer s Venerom u njenoj jesenskoj rezidenciji od 14.10. bolje cemo vidjeti boje i pocinju nas stvarno zanimati drugi (a ne samo nasa misija ili “the one”ideal)..

Momente lezernosti i lakog kontakta zaciniti ce ulazak Merkura u znak Skorpiona 17og. Sarkazmom i provokacijama naceti ce se tema Jupitera u Skorpionu po kojoj cete pamtiti sljedecih 13 mjeseci.. od tog dana sve je manje tracanja, a sve vise otkrivanja i planova eliminacije i kvalitetnijih udruzivanja. Ajd dobro, ublazimo eliminaciju i recimo “transformacija”, iako.. tesko je ignorirati direktivu Prirode (da nesto mora prestati/nestati da bi se dogodila obnova) dok lisce tako prirodno i bez opiranja gine svuda oko nas.

LISTOPAD UKRATKO
Povisena energija susreta Venera – Mars 5.10. glavna je znacajka pocetka mjeseca. Ali o njoj vec sve znate jer
ste citali Prepoznavanje ljubavi i pokret prema sreci. Uz taj Susret imamo i pun Mjesec u Ovnu koji nam je godisnje poravnjanje Mi – Drugi. Vrlo zanimljivonebeski yin i yang imaju visestruku interakciju a mi to mozemo osjetiti u sebi i prozivjeti u svom mikrokozmosu.
7. do 11.10. su vrlo vrlo aktivni dani kad nece biti lako popratiti sve izgovoreno i dozivljeno. Narocito 11.10. zahtijevati ce se bolji fokus a i fleksibilnost. Presing na izvedbu cete si vjerojatno sami nametnuti..
Srecom upravo izostravanje fokusa je ono sto nam donosi Jupiter ulaskom u Skorpiona 10.10.!
Za vazne poslove, planiranje buducnosti, komunikaciju s autoritetima birajte 13.10.(petak;-) i 16.10. jer ovog mjeseca Mladjak 19.10. jest mocan ali je rizican za inicijativu/akciju.
14.10. Veneri je dosta pomaganja i popravljanja, krece u Vagu, na frizuru, u stikle i popravlja opce raspolozenje.
Zbog Marsovog prelaska u Vagu 22.10. racunajte na par dana prilagodbe na promjenu u motivaciji i provokaciji.. Bog rata je ovdje vise Ghandijevski nego ratnicki nastrojen, ali dovoljna nevolja je to sto ce Vage, Ovan, Rak i Jarac odjednom htjeti akciju posto poto i reagirati pretjerano (na sve :-)).

 

ZA MUDRE PRATITELJE NEBESKOG RITMA pogledajmo mjesec podrobnije:

3.10. energija blizine Venere i Marsa prsti (i spaja i razdvaja kao i Luna koja raste). Osjecamo jace, zapazamo bolje, kreativni smo (i u ratovanju) ali krecemo za onim sto ce nas usreciti ili od onog sto nece. I osjecamo se jako zivi. Djevice, Jarci i Skorpioni povezite se medjusobno. Vodeni – kreirajte. Vatreni nemojte se ubacivati u situacije ljubavnih trokuta..

Pun Mjesec u Ovnu 5.10. je Emo kulminacija s temom “JA – DRUGI” s jos manje takta od uobicajenog divljaluka mjeseca u Ovnu. Globalno relacije u debalansu nacete opozicijom Jupiter – Uran u ozujku i rujnu dozivljavaju finale. Osobno: ako ste dovoljno samozivi da se ovdje ponesete kao sebicno deriste, znajte da bi to moglo imati dodatne posljedice (jer je gotovo sigurno da ce biti na oku javnosti). Radije ne naglite, pitajte “njih” kako su, i priznajte i tudje potrebe.. Na taj nacin bi cak moglo postati izuzetno romanticno!

Nadali ste se predahu nakon kulminacije? Slijedi upravo suprotno jer Merkur i Sunce su blizu i od 7.10. tempo misljenja, price, druzenja i akcije se dize.. a na svu ovu zivotnost 8.10. sjeda kao mokra krpa po sred cela. Neobicno “hladan” ili sumoran dan u odnosu na nedavno prozivljeno. Spustanje raspolozenja, sumnje u sebe/ostvarivost zelja, financijske brige. Tu smo vec dovoljno blizu Jupiterovom ulasku u dio jesenskog neba gdje i pozitivno i negativno dobiju moc. Stoga pazite da gledate na suncanu stranu. Ako se prepustite negativnosti privuci cete potvrdu sumnji (kritiku, odbijanje). Ako bas svi budu nedostupni zbog vlastite depre/problema bar Mjesec u Biku ce vam pomoci (utjeha hranom, masazom ili glazbom). Ne procjenjujte sposobnosti ni vrijednosti ovih dana. Sami si pomozite zahvalnoscu na onome sto imate i sjecanjima na postignuca.

astro prognoza listopad 2017
oprezno i spretno od 7.10. do 15.10.

9.10. korak od paranoje. Sumnjicavost ce biti opravdana ako imate posla s mocnicima (pa shvatite da moc i kriminal idu skupa). Zaobidjite takve pa cete sprijeciti da sumnje predju u paranoju. Ovdje cete se morati opustiti za dobre rezultate. Ne brbljajte povrsno nego slusajte i poticite komunikaciju, i budite svjesni da je vecina u mentalnom grcu jer ih netko tlaci ili jer im je frka pa zele kontrolirati situaciju.

10.10. promjenu vibre ste vec osjetili sigurno a sad pozelite dobrodoslicu Jupiteru koji je stigao u znak Skorpiona. Spremni na psiholosku transformaciju desetljeca. Konacno “fake no more” nakon godine Jupitera u Vagi. Nadalje poniremo puno dublje u sebe, hrabriji smo sa svojim demonima i dijelimo samo sa onima koji uzvracaju istom mjerom. Duh postaje ekstremniji a vjerovanje (u sebe) zesce; imati cemo sve sto nam treba za hvatanje u kostac sa vlastitim neobradjenim tabu temama. Zasad dodajmo samo da ce se uskoro dosta toga svesti na crno – bijeli “ili jesi ili nisi”stav. Ili “show me the money” stav.. s tim da “money” nemora biti cash nego moze biti bilo koja vrijednost za koju ste vi fanaticno zapeli.

11.10. je dan izazova koji zahtijeva mentalno i tjelesno zagrijavanje od ranog jutra. Insistiranje na detaljima dovodi do eskalacije problema ili se sukobi pogorsavaju (zbog nekog detalja). Maltretiranje drugih s onim u sto vi vjerujete ce privuci neugodnosti. Klonite se alata i strojeva i nebudite napeti sa zivotinjama (kako god vam to zvucalo cudno). Probavne smetnje i bolove shvatite kao ozbiljan znak upozorenja da se prestanete iscrpljivati radom.

14.10. Venera je na izmaku snaga od pustog usavrsavanja i spremna se lezerno zavaliti i organizirati stvari da one dolaze k njoj a ne ona njima. Krece u znak Vage: raspolozenje je opustenije, kreativnost se odize od prakticnog i vraca se flert radi flerta.. ali ta komunikativna i easy interakcija nece biti dovoljna da ublazi dan koji slijedi ..

15.10. Merkur nasuprot Uranu su simboli koje citamo kao nervozu do neba i wtf situacije (da, vise od jedne). Nastojte da vam se razum dogovori sa buntovnikom u vama. I bez zurbe. Pripremite plan b i c ako putujete. Razgovore sa djecom teensima i sve u cemu ne zelite biti iznenadjeni ostavite za sutradan. 

Oprezno i iz razloga sto je Mars nasuprot Chironu: kritika i niski udarci boleeee. Dajte sansu razumijevanju da nije tako lose kao sto ce se vama ciniti (jer je netko dokacio vase najbolnije mjesto).

16.10. tako ste mirni u odnosu na jucer da cete si provjeravati puls. Dan za trazenje podrske i preporuke.

17.10. Merkur s Jupiterom u Skorpionu je tranzit vecih potencijala te osim pocetka sarkazma i erotskih insinuacija moze donijeti dobre vijesti o financijskoj podrsci, nove ugovore, povezivanje s onima od kojih mozete uciti. Kod tvrdoglavih, hocu reci fiksnih znakova biti ce otpora (Bik, Lav, Vodenjak) ili opsesivnosti (Skorpion) oko ideja o napredku, moci ili kontroli. Kod onih koji traze odgovore ovdje su moguci vazni uvidi. Razmisljajte o sebi i buducnosti, mislite o moci misli i izgovorenog, molite, vizualizirajte…

astro prognoza listopad 2017
      dileme su puno dublje ovog Mladjaka u Vagi

19.10. Mladjak na 26 Vage. Znate sto je dobro za sve i sve krece po planu.. dok nenadano ne skrene.. ili zahtijeva zaokret za 180. Jer eto Uran je jos u Ovnu i u sprovodjenju idealnih planova (Vage) predstavlja faktor individualnosti i svojeglavosti koji ce ovdje itekako doci do izrazaja. Strpljivost i provjera podataka (i iznosa) se isplate. Najbolje cete proci za ovaj dan sami isplanirate napustanje zone udobnosti. Prema intelektualnom i naprednom, u drustvu neobicnih.. Astroloska konzultacija bi bila pun pogodak. 🙂

Mars napusta Djevicu i ulazi u Vagu. Mars u Vagi je forca vezana uz intelekt, ali djelovanje se ne vodi “korisnim” kao kod Marsa u Djevici. Mars u muskom znaku zodijaka garantira akciju ega i “prvo ja” impulsa.. ali Mars u Vagi je u muskom znaku koji je pod vladavinom Venere: Ratnik koji slusa svoju Kraljicu i odrzava Mir (a onda podivlja od kompromisa i utamani sve kojima je morao izaci u susret :-)). 
Najgora strana ovog polozaja i tranzita: pasivnost neodlucnosti i kukanje i prigovaranje koja se izmjenjuje s natjecanjem i mentalnim forsiranje drugih i svega. 🙁 Ako krenete na taj nacin, barem nakon neugodnosti pitajte se zasto i protiv koga to radite. Kad shvatite da je to zato sto sebi zamjerate (sto ste u toj situaciji), onda se krenite boriti ZA nesto i vidjeti cete kako vam energija i odlucnost rastu…

 

PREZENTACIJA INTENZIVNOG RAZVOJA
23.10. Sunce se povlaci u tihe Vode Skorpiona..
i blizi se Jupiteru za njihov godisnji bear hug kad Zivot i Razvoj nastupaju zajedno. Dan koji astrolozi vole zvati najsretnijim danom u godini.. (poneseni pretjerivanjem kojem su sklona oba principa).
Sinteza svijesti (Sunce) i duha (Jupitera) na pragu Skorpiona je svakako nesto sto moze biti vrhunaravno iskustvo. OSIM u slucaju kad se ekspanzija Jupitera poveze sa svijescu nekoga na nivou glodavca ili regularnog sociopata iz kvarta.. jer onda imamo sve osim sretnog dana.

Bolje da gledate ovo kao POTICAJ VIBRACIJE KOJU GAJITE U DIJELU ZIVOTA GDJE VAM JE POCETAK SKORPIONA. Osvjestenje vrlo dubokih i intenzivnih emocija koje na ovaj nacin nisu bile potaknute od jeseni 2005te. Vjerovati cemo da smo svi ciste svijesti i savjesti i da smo spremni na razvoj. 🙂 U svakom slucaju, ako ne vec 17og onda cete ovdje spoznati koje teme ce se u vasem slucaju iskapati i razvijati do sljedece jeseni. Za svaki slucaj ne pretjerujte s nicim sto bi vam moglo stetiti ugledu ili zdravlju. U danima oko ovog izlozite se upoznavanju dobrih ljudi. I birajte suradnike od povjerenja ili terapeuta, astrologa, bankara, investitora, sponzora, partnera za tantru..

I na kraju 27.i 28.10. izaberite pozitivne strasti (o njima u ljubavnom listopadu). Na drugim poljima pripremite se na to da izrazavanje zelja (a narocito prozirna manipulacija) vode ravno u drame. Prije nego utlacite druge oko onoga sto zelite ili sto “ni pod razno” necete dozvoliti, razmotrite odakle dolazi vlastiti ekstremizam i saberite se. Primijenite li psiholoski pristup (i ostanete cool) necete propustiti informacije bitne za vas prosperitet.

 

Sretno svima

🙂