danas 18.3.2024.

Jos samo par dana dovrsavanja zodijackog kruga tj. Riblje osjetljivosti, povlacenja i bavljenja drugim dimenzijama u kojima se (uz puno svjesnosti i malo truda) strah i sazaljevanje  transformiraju u vjeru (u sebe na prvom mjestu). Na mentalnom planu vec smo u proljecu (od 10.3. od kad je Merkur u Ovnu). Medjutim ozivljavanje uma, nove ideje i nestrpljivost glede akcije osjetili su zasad samo turbo vatreni (a otporni na ono sto je obiljezilo zadnje dane – Neptunovo povlacenje u dubinu ili nadrealno).
Od danas smo na pocetku retro procesa / ucenja koji ce trajati do kraja travnja.. ili, za one koji ne konzultiraju svemir, cak do sredine svibnja (sve do tad je Merkur u vatri). Pozeljno je usporiti, opreznije s podacima / elektronikom / vozilima, slusati bolje, dozvoliti drugima da zavrse misao, ne forsirati svoje ideje i odluke (koje nisu pripremane bar 6 mjeseci).
Prvi Merkurov dozivljaj na teritoriju retrogradnosti je poravnanje sa Mjesecevim cvorovima: do srijede / proljeca stizu (za vas koji slusate) poruke iz drugih dimenzija, mozda iz proslosti ili o proslosti, ali sigurno za buducnost / korak naprijed u nekom smislu. U skladu sa znakom / Ovnom poruka moze biti i u obliku necije provokacije, ostrih rijeci ili cak psovke, ili “slucajnog” kontakta ili informacije. Komunikacija (od koga je doslo i sto je receno) ce negdje biti manje vazna od onoga do cega vodi – do sasvim novog uvida o sebi / svom zivotu.
U srijedu 20.3. dok se vadimo iz vode i skacemo u vatru Merkur u Ovnu srece Chiron / ranjenog ratnika. To moze biti bolna provokacija nesigurnosti i jaki fokus na ono sto vidimo kao svoje promasaje ili slabosti. Mislite na ovo: nikad do proljeca 2024. nismo bili u ovako dobrom polozaju da poradimo na svojim “nisam, ne mogu, nemam” negativnim percepcijama, kao i na upravljanju svojom voljom i ljutnjom! Promatrajte, istrazite, mijenjajte (sebe). Ono sto moze zakomplicirati i ozujak i travanj su zestoke reakcije na provokaciju, i da vi budete onaj koji ce povrijediti druge (znate ono “rijeci mogu ubiti”.. e to je ovih dana). Zauzeti se za sebe (smireno) – da. Poduzeti nesto u slucaju fizicke boli – da. Reagirati na frustraciju ili bol kao da vam je 5 ili 15 godina – to vodi u produzenu lekciju (i vise boli u drugom dijelu travnja).
U cetvrtak 21.3. Venera u Ribljim dubinama srece Saturn: nikad radosno (osim pri pocetku veza s razlikom u godinama ili sponzorstva)…vise melankolicno, trezveno, ozbiljno. Ovaj put podrzano Sunce / Pluton suradnjom pa je, usprkos tome sto osjecamo gdje su stvari dosle kraju, sasvim podnosljivo. Srce se uzemljuje i odlucujemo gdje cemo u novom ciklusu Srca i Odgovornosti ulagati vrijeme/paznju/ljubav/trud/novac.