danas 30.5.2024.

Onaj koji vodi igru u sezoni Blizanaca je Merkur. Taj je jos uvijek  uzemljen u Biku pa smo se do sad dobro nosili s promjenjivoscu (informacija, okolnosti, tudjih raspolozenja, vremena itd.). Uspijevalo se odvojiti vremena za procjenu jeli ono sto se nudi ugodno (bar za tri osjetila), jeli sigurno, i isplati li se (trositi vrijeme, energiju, strpljenje). Sad je s tim gotovo.. Merkur se poravnava s Uranom i dok se snadjemo eto i njega u zraku da ubrza tempo. S njihovim danasnjim susretom pocinje novi (godisnji) ciklus misljenja/komunikacije i progresa. Mozda ste se danas probudili prosvijetljeni, predomisljeni ili genijalni. Vjerojatnije je ovo: nervni sistem je toliko podrazajan da cete se u susretu s neminovnim nepredvidjenim (informacijama koje uznemiruju i cesto perverzno cudnim razgovorima ili situacijama) prepustiti stresu. I tako propustiti potencijal / hop na visu mentalnu frekvenciju. Jedan dan u godini imamo precicu za angaziranje intuitivnog i inventivnog u nama i taj dan je danas (do petka u 7am). Uran nas preko glasnika Merkura zeli osloboditi iz zadanog a ogranicavajuceg, iz vec vidjenog, ili iz sigurnog a dosadnog. Mislite gdje ste prerasli kalup i kako cete sami promijeniti nesto.. pa cete mozda i proci bez izbacivanja iz takta (padom mobitela, online banking problemom, vremenskom nepogodom, ludilom u prometu, zdravstvenim simptomom, necim sto cujete ili nanjusite…). Javne izjave, whistleblowing, zivotne odluke u danu/ samo ako ste se konzultirali s astrologom.
Do kraja vikenda jos treba iznijeti i Mars/Chiron susret u Ovnu koji zadnjih dana aktivira price iz listopada i s kraja ozujka/pocetka travnja. Potencijalno neugodna stimulacija evolucije se ne tice samo tih pomrcinskih tema, nego ukljucuje i trljanje soli na rane iz davnina. Maknite se od nesvjesnih a agresivnih. U najgorem slucaju jos koja zemlja ce se dati izmanipulirati u sukob za interese onih cija djeca su sigurna. U najboljem slucaju: upoznali ste uzroke svojih slabosti i sad reagirate svjesnije tj. znate izraziti tko ste s puno manje unutrasnje borbe oko toga, znate reci sto hocete na primjeren nacin (bez rasipanja energije na vanjsku borbu), i znate reci “ne” kad ne mozete, ne zelite ili ne znate nesto (bez agonije krivnje, srama i manipulacije da ih prikrijete).
Nakon sto i Merkur u ponedjeljak ode u zrak, Blizanacki dozivljaji (dvostruko, paralelno, visestruko, i ovako i onako, u/iz vise smjerova istovremeno, biseksualno, poly, multi, u letu) ce se umnoziti toliko da ce staticni misliti da su u prestimulativnoj video igrici, a introvertirani pitati na cemu li su svi, i gdje se izgubio pojam privatnosti. Sljedeci tjedan je opet ekstra: Blizanacki Mladjak plus dvije konjukcije (s mogucnoscu odabira): Merkur srece Jupiter (prica o prilikama), i Venera prilazi Suncu (sinteza ljubavi i svijesti, izgaranje srca ili reorjentacija vrijednosti.. a najvjerojatnije sve to zajedno).