Emo plima srpanj 2019

Malo smo osjetljivi? Hoce to sa toliko Racje vibre u koliko smo sad uronjeni. 🙂 I sa onom ozloglasenom hrpom u znaku Jarca koju vec duze krivimo za presing iznutra ili izvana. Stigli smo do turbulencija izmedju solarne i lunarne pomrcine… i do obaveznog elementa (tri puta godisnje) koji nam pomogne da dostignemo vlastita brzanja i nastavimo pametniji tj. Merkura retro.
Povisena energija inspirira na ubrzani razvoj. Veliki igraci Saturn, Neptun i Jupiter u znacima koji su njihovo “doma”, guzva planeta u znaku “doma” – Raku. Frekvencija inspirira na povlacenje potrebno za centriranje.. NE za zauzimanje polozaja fetusa i pokrivanje preko glave dok ne prodje. 😉

Cak i ako ste do sad uspjeli zatvarati oci pred svime sto se (sve brze) pocinje mijenjati; sada ih zelite otvoriti. Jer (ako zelite zivjeti potpunije) imperativ je da u srpnju potpuno sudjelujete u osvjestavanju osjecaja sigurnosti / kompenzacije, pripadanja /izolacije, povezanosti/kontrole. Drugim rijecima – u uspostavljanju ravnoteze izmedju principa Raka i Jarca (Lunarne i Saturnove energije).
Ovaj imperativ povezan je sa polozajima Mjesecevih cvorova – glavom i repom zmaja i potrajati ce do svibnja 2020. ali srpanjska emo plima je kljucna za definiranje i/ili redefiniranje kakvi su vam temelji emocionalnog bica (na kojima pociva bas sve ostalo), sto vam predstavlja “bazu” i sto se tu da unaprijediti.

Kad vec nemozemo preskociti ovu Rak/Jarac obratnicu i naci se u kolovozu koji prema srpnju izgleda kao pjesma 😉 mozda ce vam biti lakse ako srpanj shvatite kao fazu punog Mjeseca produzenu na 30 dana. 🙂 Sa puno plima, oseka, sjenki (i pokojom zivotnom prekretnicom).

Fokus na znak Raka (tj. na dio zivota koji vam isti obuhvaca) i zaokupljanje lunarnim temama trazi mir i vrijeme. Nadjite ga. Za pitanja kao npr. imate li dusevni mir?  Zasto ne? Svi imamo svoje vidjenje obitelji, zastite, skrbi, gnijezda, utjehe… 
Za neupucene – to vidjenje i najdublje potrebe otkriva (znakom, poljem i aspektima) polozaj Mjeseca u vasoj karti rodjenja. Ono o cemu bas ne razmisljamo dovoljno je da se te potrebe s nasim razvojem – mijenjaju. Ali tako nam je tesko pustiti ono sto je dugo predstavljalo sigurnost da radije ostajemo na “istoj sisi”, u istim navikama, istom okruzenju i tako zaustavljamo vlastiti razvoj. A zbog povezanosti emocije – tijelo (Mjeseceva posla) zaustavljanje protoka tu gdje je prirodno da bude mocna rijeka (a ne zabokrecina) koja napaja sve ostalo je -narocito rizicno. 

Tjelesni alarmi koji ce upozoriti da moramo drugacije: osjetljivost na hranu, gastritis, cir, poremecaji metabolizma / hormona / ciklusa, rada mekanih organa sredine tijela, zenskih organa, muske plodnosti. Rak (tumor).
– emocionalni razvoj i promjene potreba koje je pozeljno pratiti vidljivi su analizom Mjesecevog kretanja od rodjenja nadalje (progresija Mjeseca). Ako vam je takvo otkrivanje prevelik zalogaj – javite se meni.. meni je to zadovoljstvo. 🙂 –

Srpanjske turbulencije ce vas dakle pogurati da si pojasnite sto vam (sad) hrani dusu, i kako prema tome krenuti. Kroz polje Raka i eliminacijom suvisnog u polju gdje vam je znak Jarca. Retrogradnost vecine planeta (plus Merkur od 8.7. do 1.8.) stavlja naglasak na “unutrasnje radove” i ono sto je vec vidjeno .. ne na vanjske situacije. Medjutim, u sezoni pomrcina.. se nikad nezna. Okruzeni smo drugima, a resetirani pomrcinama mnogi ce shvatiti da zive tudji kalup zajednice/sigurnosti, da nekretnina nije dom ako nije ispunjena ljubavlju, da vjeruju sebi na neki novi nacin i .. da nije kasno.. 

Pokusajte cijeniti ekstremnu senzitivnost i ranjivost jer nista drugo nas tako efikasno ne okrene dovoljno u sebe (i iskreno poveze s drugima). Negiranje osjecaja, bijeg u posao (hranu ili drugu momentalnu utjehu), i kontrola bilo cega osim vlastitih reakcija – to ce vas iscrpiti. A nesigurnost ce ostati. Ono sto je s emocijama pozeljno napraviti je: prepoznati ih na vrijeme i obraditi ih u sebi. I (uzevsi u obzir dominaciju kardinalnog principa) – poduzeti nesto u smjeru olaksanja/ boljitka. Bez jurisanja, forsiranja, afekta i drame barem u kriznim danima. Sto hoce reci od sad do 18. srpnja. Stoga s filozofiranja predjimo na prakticne upute za sretno prezivljavanje:

RIZICAN ZAOKRET (razdrazljivog Merkura u Lavu) do 6.7. napravite backup svega sto vam je bitno, i obecajte sebi da se necete dati uvuci u paniku i dramaticnost zestokog Merkurovog zaokreta (u noci sa 7. na 8.7.). Vjerovati cemo da smo iznad toga da starim temama dodamo novi zaplet. 🙂 Ako postoji sumnja: privezite si mobitel za ruku, provjerite kocnice i pripremite nervni sistem na nepredvidjenosti, verbalnu i prometnu agresiju, brzo eskaliranje sukoba, otkazane zabave, letove, prekrsena obecanja, probleme s instalacijama, neposlusnu djecu i elektroniku. 

VRLO ZAPALJIVO od 7.7. do 9.7. su iz vise razloga nabrijani, naporni i opasni dani. Oprezno sa SVIM. Merkur i Mars u Lavu su spas glede vitalnosti, samopouzdanja i smisla za humor ali ovdje cak i s tim moramo umjereno. Postujte snagu sunca i drzite vatru pod kontrolom. Regulirajte i vlastitu vatru – sve do 12.7. stisajte ego / ponos / aroganciju ukoliko niste spremni iste teme i nevjerojatne nesporazume (koji ce biti brojni) rastezati do 14.8.  Zaokupljenost sobom, nedostatak empatije i fleksibilnosti i nametanje volje nanose nepopravljivu stetu. U svemu sto se bude dogadjalo sad, proci cete jos jedno iskusenje 14.8. I proci cete ga. 🙂 Pod uvjetom da ovdje ne pregorite.

ZIVOT JE TEZAK  od 9. do 13.7. kulminacija frustracije. Ustimavanje osi Rak /Jarac na tezi nacin. Discipliniranje nezrelih, nametanje volje naizgled jakih. Pojacani realizam ili pritisak poticu nuzne eliminacije i odluke o buducnosti – odlican momenat da se oprostite sa onim sto je postalo teret i izvor problema. Ako vas zivot stjera u kut budite zahvalni (jer iz te pozicije mozete samo naprijed). Drzite one slabijeg zdravlja na oku. Zbog Mars/Uran konflikta ovo su i dani visokog rizika za nasilje (obiteljsko, provale, kradje). Oprezno s autoritetima, ali ne toliko oprezno da zmirite na pronevjere, ucjene, mobing.. jer prisli smo pomrcini broj 2 i ono na sto pristanete sad, moze poprimiti mega razmjere (u sljedecih 6 mjeseci).

emo plimaEKSTREMNA OSJETLJIVOST  16.6.17.7. lunarna pomrcina – podsjetnik da postoji neki sudbinski faktor ..da na neke stvari nemozemo utjecati. Osim toga Racja Venera dolazi nasuprot stroge trojke u Jarcu – eto inspiracije za gledanje vlastitog zivota kao serije promasaja i frustracija. 😉 Ili ce vam netko brutalno ukazati zasto nemate to sto zelite. Neminovnosti testiraju odnose – oni bez dubine ne opstaju. Ali Venera je ovdje udruzena sa uzlaznim Zmajem – sve sto osjecate/prolazite – ima smisla (osim opsesivnog ugadjanja sebi sebicnim ponasanjem, prepustanjem apetitima i velikim troskovima).
Zelite li prevenirati jad i ocaj u odnosima – pokazite osjetljivost, pojasnite svoje stavove i predlozite pozitivne promjene 8.7. i 9.7.  (nek Merkur retro radi za vas ;-)). Vrlo tezak zadatak jer tih dana ce biti najteze savladati ego i ponasanje “iz traume”.

Ako ovdje ne uspijevate biti svjesni promatrac nego se krenete zakucavati u zemlju i nihilizam – okrenite se  Neptunu / vodi / duhovnosti /glazbi.. isplacite se.. nadahnite se.. https://vimeo.com/channels/staffpicks/289371414
Ili se podsjetite da je pokazati ranjivost cin snage a ne slabosti .. i trazite pomoc.

19.7. Merkur natraske u vodu Raka – mi uzmicemo po povjerenje u sebe. Preispitujemo zrelost i ranjivost. Moguca retrospektiva svega sto ste osjetili od majcine utrobe do sad. Vracanje na situacije  koje su nas odredile ili zbog kojih se drzimo za proslost ili poznato. Trazimo izvor problema, straha, srama, tuge, bijesa i sagledavamo situacije (i svoje brige) iz drugog kuta. Dubljeg. Do kraja mjeseca svaki je dan nova prilika da razjasnite sto (i tko) vam stvarno treba/netreba u zivotu, i kako ucvrstiti temelje (ili postaviti nove).

31.7. Mentalni povratak sebi odradjen. Centrirani i primjenjujemo emocionalnu inteligenciju. 🙂

Nakon srpanjskog poniranja u sebe, surfanja plimnim valovima, pronalaska “baze”, centriranja, discipliniranja ili zbrinjavanja uplakanog ili ljutog djeteta u nama, kolovoz ce biti vrijeme nadoknade dusevnih boli. Vec njegov prvi dan vraca nam regularno stanje u glavi (Merkur direktan), ali uz nadogradnju dubljom percepcijom, empatijom i sposobnoscu da izgovorimo sto nam treba. Ne vise neizravnom komunikacijom, nego s povjerenjem u sebe (i brizno iskljucivo tamo gdje se to zna cijeniti) uzdrmani temelji se stabiliziraju, pocinje rasplet situacija nastalih od 16.svibnja..  Do tad.. sretno s nalazenjem “doma” u sebi… u ritmu Lune.. blago prema sebi i drugima ..

 

🙂