Godina 2018. – u glavnim crtama

 

Sretno vam prije svega zanimljivo finale 2017te i njen ispracaj. ūüôā 2018. je dovoljno zanimljivija od mnogih iza nas .. dobro ce vam doci ovo malo duze “u glavnim crtama”.. da malo opipate puls Nove prije nego budete spremni za Godisnji horoskop za znak/podznak.

godina 2018
i podsjetite se “naprijed i prema gore” kad bude osvrtanja i poniranja ūüôā

Glavna nota 2018te je Saturnova strogost. Necemo se buniti jer zbog iste cemo doci do boljih, kvalitetnijih, trajnijih rezultata. Kad je privedemo kraju pamticemo je po podesavanju kursa pri pomrcinama (pet komada), bitnim razotkrivanjima i Uranovskom progresu u svemu sto smo smatrali sigurnim.¬†Rijetka prilika za pocetke s dobrim predznakom (bez retrogradnih egzibicija) –¬† sijecanj i veljaca.¬†Izazovniji ce biti veljaca, svibanj, srpanj, rujan – njih podnesite junacki, bez odustajanja. Podrzavajuci su sijecanj, travanj, lipanj i studeni.. nemojte da vam oni prolete a da ih ne iskoristite do kraja; pokazite inicijativu.
Na ljubavnom planu spremite se na: red divote – red zbunjenosti, ucestalija spajanja/razdvajanja, price iz proslosti, brza i duza predomisljanja, neobicne atrakcije. Skupa s nekim komplikacijama, Venera i Mars u svojim 2018. posebnim retro izdanjima nose¬† i “wow” trenutke kakvima se uopce nismo nadali.¬†

Idemo malo detaljnije..¬†pod utjecajem (Merkurovih retro krilaca pricepljenih Saturnom) i stoga uz dovoljnu dozu realizma koja ce vas mozda uskladiti s vanjskom temperaturom… ali barem upute dolaze ravno iz centra galaksije s kojim su se poravnali glasnik bogova i Vrhovni limitator 3D razine. ūüôā
Do sredine sijecnja mozete i sami jace uhvatiti dobru vibru odozgo koja nastoji inspirirati ljudska bica da naprave od sebe najvise sto mogu. I za to nemorate ni gledati u nebo. Nego u sebe. Ako si date dovoljno paznje, sredina sijecnja vas nalazi puno sigurnije u odluke/planove za dalje, i u to da su isti daleko veceg znacaja od uobicajenih novogodisnjih koje lako padnu u zaborav.


Jos malo i zbogom 2017ta. Da vidimo ..
STO OSTAJE IZA NAS  

Sirenje percepcije kad se radi o odnosenju i nacinima kako mozemo bolje (Jupitera u Vagi) smo dovrsili u listopadu. Jos desetak dana i privodimo kraju provjeru znanja, vjere i uvjerenja koje smo prevazisli (Saturna u Strijelcu), a u svibnju je pocetak kraja sedmogodisnjeg dolazenja do Sebe i doktoriranja zivljenja u trenutku (koje simbolizira Uran u Ovnu).

STO SE NASTAVLJA KAO I DO SADA
Malo toga.. tek dva najudaljenija planeta stimuliraju iste vibracije u nama kao i u 2017.
Pluton i Neptun koji nam opisuju globalne pozadinske energije ni u sljedecoj godini ne odustaju od svoje misije.

Neptun u Ribama ce i dalje brisati granice moguceg (sto radi od 2011.) i uciti nas da smo svi jedno odvajajuci nas virtualnom realnoscu, dok ce Pluton u Jarcu nastaviti unistavati strukture koje su imale smisla prije (otprilike 200 godina), a sad bas i ne. Taj je u Jarcu od 2008. godine… mozda ste primijetili da od tad mocni misle da su svemocni, a da se evolucija potice erozijom svega sto prije nije dolazilo u pitanje?

 

NOVE TEME NOVE GODINE 2018.
novi izazovi – nove prilike

Ove upute shvatite ovako: ako vam je bilo koji datum, stupanj ili znak zodijaka koji se spomene u tekstu bitan (na bilo koji nacin) – shvatite temu gdje se spominje kao jako bitnu za vas u 2018toj. I vas stav prema znaku koji se spominje je pokazatelj necega. Recimo procitate pomrcina u Vodenjaku ili Uran u Biku a vi imate snazno misljenje o tom znaku. Ta tema/event ce vam isto biti jako bitni jer svi u sebi imamo vibraciju SVAKOG znaka – i predrasude o njima/sebi. A sad ce vam nebo probuditi taj dio vas (koji negirate, osudjujete ili ga samo ne koristite u punini). I to je sjajno. Naravno da je bitno i ako ste spojili svoju sudbinu sa nekim ciji datum ili stupanj zodijaka se spominje. Jer ako vam partner/ica ima planete u npr. Vodenjaku puno ce vam znaciti da znate na vrijeme da ce druga strana pola godine traziti vise izazova, a da ce se u srpnju i kolovozu ponasati kao da je s Marsa pao/pala. ūüôā
Pomak vecih nebeskih simbola/igraca promijeniti ce Igru u znatnoj mjeri. Namjeru prvog smo vec upoznali od jeseni:

godina 2018

JUPITER U SKORPIONU (i njegova braca)
Jupiter u Skorpionu sluzi nasem uskrsnucu od straha do Fenixa. Konflikti, strast ili ‚Äúucitelji‚ÄĚ se trude da prepoznamo sto ostaviti iza sebe. Bitna razotkrivanja i (ili) dogadjanja koja gadjaju ‚Äúdo srzi‚ÄĚ intenzivna su sve do prvog tjedna ozujka kada Jupiter krece na godisnji (zasluzeno, jer vas je upoznao sa dubinama na koje vas je htio dovesti).
Od ozujka do srpnja teze cemo osjetiti punu spremnost za naprijed. I sasvim je prirodno da tada zvacemo sto smo zagrizli,  otkrili/pokrenuli/osjetili.
Od 10. srpnja (i 13 stupnjem Skorpiona) ide nova tura razotkrivanja, dok voljni osloboditi se tereta primjenjuju nauceno na misticnom putovanju. Tko izabere ostati undercover (u negaciji ili destruktivnosti).. tesko ce se provuci.. jer Jupiter ce ih u tom svom privodjenju kruga kraju sigurno potaknuti jos jednom (krizom).
Psiholoska evolucija, integracija moci i budjenje strasti (koju nam nudi suocenje s vlastitim babarogama) traju do studenog. Tada ce Jovialni ulaskom u Strijelca konacno dati razloge za odusevljenje kakvo smo vec zaboravili, a “joie de vivre” ce biti proporcionalan hrabrosti u istrazivanju sebe do jeseni.¬†

Kroz citavu godinu Jupiterova braca Neptun i Pluton tako dobro podrzavaju ovaj proces, da su nam sanse da iz svih svojih suocenja izadjemo kao pobjednik – IZUZETNE.
Za ovu prvu podrsku doduse treba biti “ustiman” na malo finije frekvencije. Konekciju Neptuna u Ribama osjetili smo/ili ne pocetkom prosinca. Kao ekspanziju razumijevanja, suosjecanja, prihvacanja, intuicije, interes za neobjasnjivo. Ovo duhovno obilje ponavlja se u svibnju i kolovozu. Posebno spremni na visine: svi sa necim na 13-16 Riba i Skorpiona.
Ako ste na ovo zatreptali kao na “nedovoljno konkretno”, onda racunajte vise na brata iz podzemlja: Pluton iz Jarca preko Jupitera ima ponudu za one koji propustaju finije vibre. Takvi¬†ce otkrivanjem dubljih dimenzija sebe povecati nivo zivotne strasti i kontrole/samokontrole. Ako u¬† najvecim ambicijama ima nesto za OPCE dobro – rujan i listopad ce ih podrzati. Mocni stupnjevi: 18-21 Jarca i Skorpiona.

 

URAN
I Uran i Saturn zavrsavaju s elementom Vatre i krecu u Zemlju – Munja nebeska i Ucitelj ce nas nadalje manje stimulirati dusevno, ideoloski i motivacijski a vise na materijalnom planu.

godina 2018
Nova rjesenja za stare probleme ūüėČ

Hvala nebesima pa ce dobar odnos ova dva planeta biti ono po cemu se zna da ce Uranove provokacije i stresni obrati pokretati promjene koje ce voditi stabilnosti (s naglaskom na “voditi”-nista instant). Oni koji se lakse nose sa stresom, a teze sa presingom i vlastitom nestrpljivoscu (i teze ce im pasti Saturnova tlaka) pohvaliti ce se sa progresom i inovacijama s kojima ce i sami sebe iznenaditi.

Izlazak Urana iz Ovnovog tora 15. svibnja je vrlo bitan prijelaz. Posebno za¬† sve sa necim u prva 3 stupnja Bika/Skorpiona. Jos od 2011. Nebo nas je budilo kroz “ja” koje je bilo spremno na nove izazove (i eksplozivne revolucije osobnosti). Sa Uranom na livadi Bika (do 2026.) progres ce biti stimuliran promjenama u¬†osjecaju stabilnosti i sigurnosti (sve dok se ne probudimo i napravimo upgrade). Tradicionalni nacin koristenja resursa, poljoprivrede, novcanog poslovanja ce dozivljavati brze i znacajne promjene.¬†Majka Zemlja ce nas poceti jace iznenadjivati.. buntom zbog eksploatacije ali i novim oblicima zivota. Spoj Uranovih visih znanja i Prirode inspirirati ce genijalne metode prezivljavanja bilo ono urbano ili off the grid. Inovacije u rasponu od spasonosnih (za hendikepirane i oboljele) do bizarnih (kombinacija tehnologije i tijela) ce jos brze postajati dio svakodnevice. Otvarati cemo se prema novim oblicima stvaralastva i novim konceptima sigurnosti. Odnos prema tijelu (i postojanju na materijalnoj razini) ce se mijenjati . Ako bas mrzite promjene (imate dosta Bika, Lava, Skorpiona, Vodenjaka) doskocite si: otvarajte se prema novom razmisljajuci o inovacijama ili revolucijama koje bi vam se svidjele.. recimo o progresu u koristenju osjetila/tijela (new age hedonizam), usporavanju starenja, stednji vremena skracenim boravkom u kuhinji (hranjenje sa tri kapsule dnevno) ili odizanjem transporta od zemljice. ;-).
6.11. Uran ce se vratiti u Ovna do ozujka 2019. kada ce se konacno odluciti na teski zadatak otvaranja Bika u nama. Zbog njegovog povratka jesen/zima 2018. vjerojatno nosi jos koju epizodu nasilja (koja ce sluziti Uranovoj misiji – trgnuti sljedece jato iz matrixa).

 

SATURN U SVOM ZAMKU tj. u JARCU
¬†do 2020. Testiranje integriteta, upornosti i kraljeznice. Nakon Solsticija 2017te svima postaju vazniji vlastiti prioriteti, ciljevi, vrijeme, tradicija i porijeklo… Spremni napraviti vise od sebe, ili vam je stagnacija ok pa cete mirno cekati da ovaj obavi svoj posao na globalnom nivou? Ali njegov posao je i vas posao: testiranje i zamjena struktura/sistema koje poznajemo. Unutrasnjih (zato bez vas ne ide) i onih vanjskih (nekih cemo se samo prisjecati iza 2020.)
Pitati ce strogi ucitelj i jeli zivite tako kako zivite (i radite to sto radite) zato sto ste to VI, ili zato sto je netko nekad mislio da trebate? I ZA STO se ubijate trudeci se ako vam je dusa prazna. Korporativni i potrosacki drill (utjeran preko reklama i streama) mnogima uskracuje opciju da uvide da bi im kvalitetno provedeno vrijeme s obitelji znacilo vise od statusa. Ove godine taj uvid ceka mnoge. Rodjenima izmedju 1989. Р2.1991. sprema se povratak Saturna. Ova vrlo ambiciozna generacija se poprilicno umorila do svoje krize tridesetih i vjerojatno ce krizirati na nacin: zabijte si svoj novac Рvratite mi moje vrijeme.   

S ovakvom dozom realizma sljedece tri godine Ljudstvo ce se podijeliti na depresivne/smrznute strepnjom, i one koji ce prepoznati da nije vrijeme za status quo nego za utvrdjenje SVRHE vlastite egzistencije. Po mogucnosti sto manje ovisne o sistemu. Ili barem sa shvacanjem da se mudro pouzdati samo u sebe.
Primjeri zadnjih boravaka Saturna u Jarcu: 1929.-1932. -staljinizam, frizideri, termin ‚Äúvelike depresije‚ÄĚ. Hladni rat i kraj apartheida 59. – 61. Ako se drzimo manje davne proslosti iskusni ce se sjetiti kako je realnost 1989. – 91. ojacala u nasim krajevima. Berlinski zid je srusen u vrijeme istog tranzita.. ali¬†nemojte se fiksirati na tu pozitivnu stavku jer tada je Saturn bio udruzen sa Neptunom i u opoziciji sa Jupiterom.
D
ogadjanja iz proslosti su tek naznake globalnih prizemljenja/restrukturiranja koja slijede.. i sad smo mudriji ..Isto necete pogrijesiti ako racunate na otreznjenje i jacanje ogranicenja. 

godina 2018Prvu demonstraciju ovog tranzita/principa dobiti cemo relativno brzo – u sijecnju. Pritisak, uozbiljenje, prihvacanje odgovornosti, nove ambicije, znacajne odluke –¬† sve to cvjeta do 18.travnja. Pa malo odmor i sljedeca faza uspona krece pocetkom rujna.

Nema straha: kakvi god bili, u sljedecih par godina cete puno¬†bolje graditi ili utvrdjivati svoju svrhu i stabilnost. Biti cete uporniji nego ikad. Ako ne padnete u depru zbog uvjeta uspona. ūüėȬ†Nestabilnijima ovakav Saturn pokrece negativnosti kao sto su sram, krivnja, zaljenje za propustenim, osjecaj nedoraslosti, strahovi od napustanja i siromastva.¬†Nista nerjesivo. Muke ce imati i zaista krivi, a i oni stablini koji su djelovali bez etike (savjest ce postati naporna).¬†Ako ste cvrcak (a ne mrav) i znate da vas treba disciplinirati; uigrajte se u neke rituale za povezivanje s ovom vibrom – pisite dnevni plan npr. I drzite ga se. ūüôā Ili nosite onyx, hematit ili crno rublje.


CHIRON

Chiron ulazi u Ovna 17. travnja. Nakon plivanja u Ribljem oceanu gdje se od veljace 2011. nadmetao uz Neptun tko ce nas bolje pretvoriti u hiper senzitivno bice (bez samosazaljenja i pretvaranja u zrtvu). Puno suza je proliveno tijekom tog dizanja vibre potapanjem u nesvjesno, proslost, krize tijela/psihe, ovisnosti.. a sve da bi prestali bjezati od realnosti i negirati svoje slabosti.
I dok Neptun nastavlja s istim, nas kultivirani kentaur, borac za slabije, mentor heroja, iscjeljitelj i medij Chiron stupa na stazu Vatre (Ovna) gdje ce potaknuti puno hrabriji pristup svih zapostavljenih, potlacenih, uvjerenih da nisu dovoljno dobri/jaki..  Takva promjena percepcije remetiti ce svaki samo prividni mir. Osim vise borbi (za pravo postojanja i ljudskog zivljenja) sljedecih devet godina bitnu ulogu ce imati oni koji su kroz vlastite muke naucili kako se izboriti . U skladu sa Chironovom simbolikom stize novi val onih koji ce imati snaznu inicijativu da premoste ogranicenja tijela i duha promjenom percepcije i aktivnim tijelom.
Slicno Uranu Chiron ce samo par stupnjeva isprobati ulogu Ovna, pa se 26.9. vratiti u Ribe da jos malo poradimo na duhovnom i emotivnom planu. Da bi u veljaci 2019. (kada hrabrije zagazi u Ovna) i mi krenuli AKTIVNO u iscjeljenje ranjivosti po pitanju osobnosti, izgleda, identiteta, vlastitog zivotnog puta. Poceti ce sa onima koji imaju nesto na prijelazu Riba u Ovna. Za osobni Povratak Chirona spremni su rodjeni dok je bio od 28 Riba do 2 Ovna – rodjeni od ozujka 1968. do travnja 1969. i Dodajte i one rodjene u studenom/prosincu 69. i sijecnju 70. To je ekipa koja je u optimalnoj verziji na redu da mudrost svog Chironovog iskustva podijeli s drugima .. da bi konacno docekali da ih “to nesto” vise ne boli.

 

POMRCINE 2018.
Pomrcine nam mijenjaju zivot. Gledajte ih kao poticaj na razvoj Рvrlo fokusiranu energiju (ili portal) koja nas malo centrira u smjeru koji nekad jest a nekad bas i nije voljan izbor. Putokaz (na snazi 18 mjeseci) je Sjeverni Mjesecev Cvor a on je od svibnja 2017. u znaku Lava. Sve do studenog 2018. optimalni smjer razvoja je: iz alijeniranosti i plemena prema Sebi; dati sansu djecjoj dusi u nama, slijediti ono sto nas cini zivim i inspiriranim (sto god drugi mislili o tome).
Da bi se mrdnuli u tom smjeru u Novoj se brinu cetiri pomrcine na relaciji Lav -Vodenjak. 
Dvije lunarne (totalne): ona 31. sijecnja i ona (bitna za Evropu) 27/28.srpnja– 11 Lava/Vodenjaka i 4 Lava/Vodenjaka
I dvije solarne (djelimicne): 15. veljace i 11. kolovoza  Р27 Lava/Vodenjaka i 18 Lava/Vodenjaka
U studenom se¬†ta “kozmicka direktiva” mijenja – Mjesecevi cvorovi napustaju Lava i Vodenjaka i eto ih u Raku i Jarcu. Do lipnja 2020. vibra¬†Raka biti ce ono sto potice razvoj i pomaze da ne otvrdnemo u ciljevima (Jarca).¬† Slijediti cemo najdublje emocionalne potrebe, osjecaj pripadnosti, zastite, sigurnog gnijezda.¬†Svi sa necim u Raku pripremite se na to da cete privlaciti puno vise paznje.
Peta pomrcina 2018te 13.srpnja je takodjer solarna i prva koja ce uputiti na taj novi smjer. Preko stupnjeva 20 Raka i Jarac .

Crtica o skoroj Lunarnoj pomrcini 31.1. : napredak od fiks ideja prema vise radosti. Uz velike tenzije i puno aktivnih “zenskih” elemenata ovo bi mogli nazvati kozmickim pms-om prve kategorije. ūüėČ Naglasak na majke/kceri relacije, majku Prirodu, teme prehrane, skrbi..

 

MARSOVE i VENERINE egzibicije
godina 2018Kao godina sa retrogradnim kretanjem oba ova planeta 2018. donosi znacajne pomake u pitanjima Muskog i Zenskog (principa). Najsire gledano: promjene u drustvu (zakonima) kad se radi o omjeru spolova, zastupljenosti, pravima (valjda nabolje, obzirom da se sad nemamo s cime pohvaliti).
Na osobnom planu? Pa.. kad se radi o odnosima neupuceni ce se u jesen osjecati kao da su od lipnja prosli otmicu od strane aliena i nakon toga prosli brzace, rijeku ponornicu i uskrsnuce. :-). Ona edukacija Jupitera u Vagi glede odnosenja je bila povremeno stresna tijekom 2017.  ali plemenito se razvukla na godinu dana i mogli smo se osloniti na intelekt. Ovi kozmicki ljubavnici imaju drugi plan. Tj. imaju svaki svoj plan. U razlicito vrijeme, sa razlicitim pristupom.. u kracem komadu vremena. To ce nasu vrstu (nase Srce i Volju) uputiti na sve i svasta.  Kako oba planeta imaju veze i sa tijelom i zdravljem Рtu ce biti korisnih promisljanja i promjena navika.

Na osobnom planu mozete biti sigurni da cete u jesen 2018. skupa s Venerom duboko razmotriti vrijednosti opcenito i vlastitu vrijednost. I da ce ta retrospekcija bitno utjecati na sve vase odnose kao i na pojmove zenstvenost, muzevnost, spolnost, seksualnost, taboo teme, stav prema materijalnom ..
Mozete i biti sigurni da cete se u ljetu 2018. skupa s Marsom iznenaditi pa zamisliti oko nacina na koji se borite za sebe, inicirate, osvajate, natjecete se (ili zasto to niste u stanju ili zasto nedonosi zeljene rezultate).

godina 2018
MARS RETRO

Mars ce od 16.5. sve do 16.11. biti u samo jednom znaku !! Vodenjaku. Sa malim ali bitnim povratkom u Jarca od 13.8. do 10.9.
Retrogradan ce biti od 27.6. do 28.8. Necemo se lagati Рto izgleda kao frustracija na horizontu. Ali kod onih koji
se osjecaju zivahniji kad su ljuti ili tek u frci daju sve od sebe – nije ovo uopce lose. Mnogima ce dobro doci retrospektiva i promjena glede pojma, doze i izrazavanja muskosti/vlastite jace strane. Vazni tjedni i za zene kojima je stvarno dosta istog kalupa partnera koje privlace..
Mars retro inspirirati ce nas da bolje utvrdimo vec obavljeno i u tome budemo inventivni (Vodenjak). Agresivni ce postati pitomi a pitomi “podivljati”.. tako da bez stresa nece ici, ali bar mozete bez pretresanja davnih sukoba (ipak ste vi glavni faktor – prevenirajte).
Od 14. do 28. kolovoza smo jos pod rucnom ali Ratnik se vraca u za njega mocni polozaj Jarca da doda forcu i odlucnost onome sto se kuha od lipnja (ako ne i od svibnja). Dva tjedna koja ce presuditi mnogo cemu. Vi sa planetima/ascedentom u zadnjoj dekadi Ovna, Vage, Raka, Jarca budite vrlo svjesni i strpljivi.
Preventiva za vrijeme Marsa retro:¬†zaobidjite ne-hitne operativne zahvate, stihijske seksualne eksperimente, spontane kupovine vozila/skupe elektronike,”uradi sam” oko struje, strojeva, elektronike. Promisljeni seksualni eksperimenti i popravljanje stvari ce ici – romantika ne. Proslost nas sustize ili se mi vracamo onome sto smo prije radili. Privlacnosti i kombinacije ce biti unikatni i eksplozivni, ALI uzmite u obzir da druga strana moguce ima razlicitu motivaciju¬† od vase. Na srecu odnosi koji pocnu ovako bar ne traju cijelu vjecnost (obje strane relativno brzo shvate zabunu i .. cak ostanu ok).

 

VENERA RETRO
je fenomen koji ce nas veseliti od 6.10. do 6.11.  Venera ce zastati na 10 Skorpiona. I biti osjetna za one sa necim na 25 Vage i za rodjene oko 19.10. bilo koje godine.
Nakon 8 godina skitnje ponovo ce svojih 40 dana posta provesti u znaku u kojem se osjeca kao nindja pred napad ili control freak u najavi kataklizme. Slicnu atmosferu bojne nespremnosti pa spremnosti smo imali lani kada je ovaj manevar bio u prvom Marsovom znaku (Ovnu).

godina 2018

Zene Venerin uzmak dozive kao svjesni ili nesvjesni. Obzirom na element Skorpiona/Vodu ovaj put je uzmak uranjanje u dublje emo labirinte… kakav savrsen epilog Jupiterovom godisnjem psihoremontu u istom dijelu neba. ūüôā Ako odbijete proces samopromatranja i razvoja dozivljavati cete: zbunjenost, nerazumijevanje u odnosima, seksualne probleme, traume podcjenjivanja, ucjene, manipulaciju, zavist, borbe za moc.. U intimnijim odnosima ljubomora nenadano moze postati problem. Jesen 2018. je neromanticna, ali je prilika da krenete puno kvalitetnije i sretnije dalje (nakon dramaticno resetiranog Srca).

Od 1.11. Venera ce se vratiti u svoj znak Vagu.. Ostavlja se bodlje i otrova i odlucuje o tome tko je zasluzuje nakon obnove. Kakvu god dilemu imali ne forsirajte izbor/odluke sve do direkt¬†faze 16.11. kada ce vam Srce biti na mjestu. Vraca(mo) se u igru tocno na dan kad Venerin partner Mars nakon pola godine prijateljskog pametovanja krene u najemotivniju fazu Riba?! Jos jedna zanimljivost je da Ona¬†kao i Mars pred sam kraj procesa dolazi u bolji polozaj da se osnazi za finale (i nama pomogne na novi nivo ljepote i razmjene). Scenarij 2018te je pisao netko tko zna sto radi. ūüėČ
U retro fazi se preporuca: izbjeci estetske zahvate, znacajne promjene stila, vece kupovine/investicije, obecanja i ulijetanje u veze. Jer sanse da cete ljepotu i vrijednost uskoro percipirati drugacije su ogromne.
I iako je ovo vrijeme aktivnosti oko karmickih ljubavnika, plamenova i slicno, nikako NIJE vrijeme za Venericne formalnosti i ceremonije.
 Znate one svadbe gdje nesto zapne (ali se snimke dobro prodaju).
Veselja retro Venere: sjajan kontakt sa svjesnim zenama, povratak starim zadovoljstvima, hobijima, druzenjima, kreativnim projektima, ljubavnicama, isplate prijasnjih zarada/dugova, bolja prodaja rabljenih stvari, lakse odricanje od nezdrave hrane i ostalih poroka, odmor od sminke i zivota za tudje zadovoljstvo..  

 

MERKUR RETRO
S njegovim egzibicijama smo poceli (i zbog njega se oduzilo) i s njim i zavrsavamo. Neizbjezni Merkur simbol naseg Uma i njegovi termini odmora. Jer Zivot je puno ljepsi kada u njegovim retro fazama planski usporite, a eventualne kozmicke trikove i smetnje gledate kao blagoslov (priliku da sagledate sto ste utrpali u glavu nedovoljno procesuirano):
Merkur retro u 2018. dozivljavamo kroz element Vatre.. – razmatramo inspiraciju i motivaciju. U tri navrata nudi nam se potencijalno dramaticno dizanje duha, uz glasna predbacivanja sebicnosti, impulsivna blokiranja na drustvenim mrezama i slicno. Greske i zabune (koje mozete izbjeci paznjom) slijede:
zbog srljanja: 24.3. do 16.4. kada manevar bude u Ovnu.
zbog grandomanije : od 26.7. do 20.8. Merkur retro u Lavu
zbog neobuzdane iskrenosti: od 17.11. do 7.12. u Strijelcu .

 

Sretno svima!

ūüôā