Intimni uvidjaj (Venere retro)

Ne moze se reci da unutrasnja istraga na koju nas je Venera uputila nije zanimljiva. Nema ni toliko drame..  Zasad. 😉 Kontrakcija Yin principa prema dole i unutra nastavlja stimulirati pitanja. Jeste li zadovoljni sa svojom intimom? Sto vam je vrijedno, u cemu uzivate, kako se odnosite prema drugima (kada nema uobicajene publike)? I ne pita vas za one prolazne zelje koje ispunjava i instant i materijalno, nego sto zelite iz peta i svakom stanicom? U napredovanju prema (pre)porodu biti ce lakse 1.11. kada Venera pocne uspon u Vagi. Prije toga cemo s njom dodirnuti Skorpionski crno bijelo dno i naici na jos jedno raskrsce oko 24.10.

intimni uvidjaj Nemojte da vas zebe u vlastitim dubinama do sredine studenog: ako znate sto volite i to je dobro za vas – to ce biti priznato i podrzano.. Niste sigurni sto zelite? Saznati cete. Ako ste sigurni sto zelite ali to nije dobro za vas – necete to dobiti (i to ce biti blagoslov).  Zapeli ste zeleci nesto sto ne uzvraca ili ono sto drugi imaju – protresti ce vas da se okrenete prema svojoj sreci. Kako god okrenete Venera ce vas profinjenom bozanskom geometrijom najkasnije pocetkom prosinca ustimati zdravije. Ako se ne opirete. U svrhu smanjenja otpora pojasnimo jos neke stvari..

 Imajte razumijevanja. SVI su obuzeti nezadovoljstvom/nesigurnostima. Zene jesu prijemcivije za vibru Venere dok muskarci vise “slijede” Mars, ali daleko od toga da je Venerin manevar ekskluzivno”zenska prica”. Proces revizije vrijednosti od rujna do prosinca prolazimo SVI. Kao sto smo svi prosli reviziju muskog principa od srpnja do rujna dok je Mars bio retrogradan. Samo su muskarci preispitivali sto NJIH pali i plasi, a zene sto ih pali ili plasi glede svih oblika muske energije.

Atrakcije izmedju 5.10. i 16.11. Kad su svi okrenuti sebi (nezadovoljstvu, naopakom zadovoljstvu, potrazi ili istrazi) racunica spajanja je u pravilu: zbunjeni + zbunjeni = vise zbunjenosti. Kontakti iz ocaja ili dosade s nekim s kim nemozete razmijeniti dvije recenice – TAKVI se rasplinu na kraju faze. Ali kad ce Venera poslati Kupida na teren nego sad kad je najblize Zemlji i kad se on moze poigrati s pojacanim magnetizmom? 🙂 Kontakti imaju karmicki stih i fatalnu privlacnost, ali nisu “ukleti”. Nemojte ignorirati ako vam odjednom netko”dobro mirise” ili se sudarite triput u danu. Narocito ako se to desi 26.10. dok je Venera u zagrljaju Sunca. Nize cemo pojasniti kompleksnost interakcije izmedju 28.10. i  1.11.  

Ali prije toga sve postaje intenzivnije i treba proci JOS JEDNO JESENSKO RASKRSCE
 
23.10. do 25. 10. Ako vas do sad nista nije poguralo prema pozitivnim promjenama – ovo hoce. Sunce/Uran budnica. U plimi pred Bikovsko snazni puni Mjesec. Sire: iznenadjenja u temama slobode, mladih, ugrozavanja sigurnosti (krizama trzista ili elementarnim nepogodama). Nas mikrokozmos: saznanja, najave promjena, pritisak ili kritika poticu ideju da bi se puno lakse disalo kad bi SVE okrenuli naglavacke i/ili poceli ispocetka. Pa ce nagliji to i napraviti. 🙂

intimni uvidjajA Luna (24.10.) nam je dojmljivija od svih dosadasnjih: Mjesec kulminira uz Uran u znaku Bika. Tocno prekoputa je Sunce u susretu sa Venerom na pocetku Skorpiona. Dva na dva a naravno da i Mjesecevi cvorovi na odlasku iz Lava i Vodenjaka imaju sto za reci. Budite prisutni jer ovakav fokus i moc u istoj temi tesko da ce se ponoviti u vasem zivotnom vijeku. Nepredvidivosti, jacina emocija i uvjerenosti u “svoje” cini ovo drugim krugom eliminacije srca nabrijanih na”sve ili nista”. Razapetost izmedju spoznaje i dogadjanja mogla bi biti nelagodna ali nalazite uporiste (Saturn suradjuje) i otvarate se.. i to je sjajno.

Usred brojnih korekcija sudbine je i taj carobni trenutak definiranja sto je vrijedno i privlacenja onoga sto se prizeljkuje. 26.10. nebi trebali biti budni samo singlsi..  Za mnoge ce “
nova ljubav” biti uoblicena u inspiraciju za stosta novo a netjelesno (nacin zarade, stil zivota, suradnju, stav prema zdravlju ili obitelji). Sto ste bolje obavili Jupiterovo preslagivanje demona i detox psihe i zivota – to ce vas sada kvalitetnije spojiti. 

31.10. Ah.. Noc (i moc) vjestih. 🙂 Prije koje slijedi zivopisan i potencijalno vrlo kreativan dan. Jutro za izlazak iz ormara i priznanje da nemozete “normalno” ili ocekivano.. a nakon toga tko zna.. jer radi se o Venera/Uran kontaktu. Mislili ste da je nesto nemoguce? Ovakvi dani obozavaju dokazati suprotno. Prije nego vas jos uznemirim i s Venerom “lucifer” 😉 ponovimo pozeljno NE i DA do 16.11.  :

 NE PREPORUCUJE SE zabranjeno voce, osobe korak od tocke da povjeruju da nemaju sto izgubiti, luksuzne kupovine/ investicije, radikalni zahvati oko izgleda/ljepote (jer vi ne znate sto hocete, a inace talentirani izvodjaci podbacuju zbog vase nesigurnosti), izgradjivanje svoje vrijednosti “usvojenjem”ranjene duse, prepustanje nekome cija bi vam opsesivnost/destruktivnost inace aktivirala alarm, ali eto sad vam je hot.  

PRAVO JE VRIJEME da se odvojite od svega sto vas je”uzelo.” Osim okretanja protiv ovisnosti u bilo kom obliku (secer, ljekovi, drustvene mreze, pornografija) mozda ste spremni krenuti prema sreci tako da odbacite gorcinu, osvetoljubivost, ljubomoru, posljedice psiho seksualnih trauma, OKP-e ? Malo terapije nikome nije naskodilo. Ponudite ono sto inace nemozete prodati, kupujte rabljeno. Pripremajte ili dovrsavajte kreativu. Promotrite svoj image i koliko je u skladu sa onim tko ste sad i ovdje (bez radikalnih promjena prije 16.11.). Ako vas Venera sjeti da je tijelo hram koji ste zapostavili, sad je lakse uvesti promjene.  

intimni uvidjajVenera “Lucifer”. 28.10. do 1.11. dok se Venera radja kao”ona koja donosi svjetlost” tj. prestaje biti Vecernjica, zenski se princip ocituje drugacije (slicnije Lilith). “Sva zenska zla vas mogu snaci” rekli bi Babilonci. 🙂 Nije tako strasno.. samo je osjetni povratak zenske vibre u formu (nakon devet mjeseci pitomosti) ocito bio problematican za patrijahalne pisatelje povijesti. Ovo su dani kada oni koji su pasivno zivjeli mrak, strah, odricanje, ponizenje prestaju biti pasivni. Necista savjest privlaci kompromitirajuce situacije, a nepravda se uzvraca naglo i kroz sirovu i tamnu stranu znaka cija je i svijetla strana za mnoge opasna. One ekstremne epizode kao sto su genitalije bacene u kukuruze nisu dovoljno kompleksne za ovu sezonu.. sad se osveta sluzi hladna. Rizikom u ovoj fazi upravljate sami: po prirodi strastveni a nestrpljivi ce se tesko nositi sa jacanjem nagona i potrebe za kontaktom te ce se  lakse naci u mislima, na mjestima ili sa osobama koje bi inace izbjegli. Oni mirniji mogu dozivjeti “zlo”zavodjenja. 😉

I znate kako neki znaju zakuhati pa nestati .. e tako ovdje Venera zamice iz Skorpiona u Vagu: u studenom je manje emocionalne samodestrukcije a vise mozganja kako uravnoteziti ono sto je bitno. Ali malo tko je jos pasivan i to nosi nove zanimljivosti. O tome u nastavku.. Ako ga nemozete docekati – javite se meni.. nema toga sto nemozemo razjasniti uz pomoc simbola. I.. slusajte svoje Srce (ali na raskrscima pogled i lijevo i desno) .

🙂