Lipanj 2017 – Uputa za uporabu

 

Obecano – izvrseno 🙂
U ovom perspektivnom Lipnju dragi moji:

 

OSTANITE PRI SEBI
Dani kada nemozete vjerovati ni sebi a kamoli drugima (Neptunova prasina u oku) su  4.6. ,14.6. 24.6.
Pa dajte tada primijenite malo bolju diskriminaciju oko procjene/odluka.
Ako se bas hocete zanijeti nekim i uzletjeti – za prvi “date” birajte dane DO 8.6. dok Venera i Mars najblize suradjuju i 19.6. i 26.6.
a za pocetak bilo cega sto zelite da vas inspirira namjestajte 13.6. i Mladjak (ali ne tocno 23.6. nego cekajte da se pojavi srebrni srpic na nebu 26.6.)
I suzdrzite se od eskapizma i stimulansa u ovim danima s pocetka. I ne iscrpljujte se jer obrana tijela je slabija.

 

dozivite NASTAVAK UZLETA I VJEROVANJA
9.6. Jupiterov povratak s godisnjeg (osjetan vec od 4.6.!) uz pun Mjesec u Strijelcu je ogroman potencijal. Ocekujte prilike i primjetan pomak u bilo cemu gdje je (pocetkom veljace) inspiraciju nadvladao strah ili je (u odnosima narocito) stala suradnja i razmjena a nastupila sah-mat pozicija.

Istovremena Jovialna Luna je polet i godisnja kulminacija u temama putovanja, marketinga, izdavastva, izvoza, odnosa sa guruima, strancima, djedovima..
Za mnoge ovo ce biti primjetni raskorak izmedju onoga sto vjerujete (jer ste tako navikli) i onoga sto znate (oko cega ste prikupili informacije i cinjenice u ovoj Blizanackoj sezoni).
Nemir koji cete ovdje osjetiti je potreba duse da prosiri vidike i presisa okvire koji joj dosade jednom godisnje kad je ova Luna (koju krste po jagodama ili ruzama ali po efektu mogli bi je zvati i Trippy).
Zbog jake Neptunove vibre u ovoj kulminaciji slijedi upozorenje:
Ako se od 7. do 9.6.  prepustite djelovanju iz frustracije naci cete se u avanturi u nepametnom smjeru. Indikacija neslavnog zakljucka (ili brzog otreznjenja) je susret Mjeseca sa Saturnom vrlo brzo nakon stimulacije carobnom prasinom Neptuna. Istina, opet imamo i izlaz u vidu neplaniranih okolnosti tj. Urana ali nemojte racunati na to (jer tko racuna na Uran pretplacuje se na iznenadjenje ;-)).

Uz sve ovo i Venerin pocetak u Biku (koja najjace suradjuje s Marsom bas u tom tjednu) uzlet romanse je siguran! 
ali probajte uvaziti da vam NE TREBA BILO KAKVA PROMJENA nego vam treba promjena perspektive.. Sto cete dobiti uvecanjem svjesnosti, ucenjem neceg, aktivnoscu koja vam potice duh (odusevljava vas).
Pojasnjavajte SVE sto je nejasno u danima oko 9.6., budite svjesni rizika pretjeranih ocekivanja, NE prihvacajte poslovne prilike cim ih netko izgovori (narocito ako ukljucuju odlazak na drugi kraj svijeta) i drzite se avantura duha a ne tijela. 😉

 

NEPADAJTE U DEPRU
Dani susreta s realnoscu (za koje bi trebali biti zahvalni jer Saturn nas samo korigira da nadjemo pravu mjeru truda i igre):
14. ,15., 17. i 18.6.
Ovo je uobicajena godisnja provjera realnosti koja malo kome dobro “sjedne” jer onima koji su odbijali pravila i duznost ovdje slijedi discipliniranje, a one koji su se previse trudili oko  materijalnog i zapostavili duh – njih spopadne tjeskoba. (Oni koji su u sredini – njih ce svi zvati da im pomognu ;-)).
To sto podbacujete (po svojim ili tudjim mjerilima) gledajte kao dokaz da ste ipak nesto vise od tijela.. duhovno bice kojega nekad materijalni kriz “ubija”. Ali ovaj put tu je netko vrlo bitan i vrlo naklonjen a to je Uran. On ce amortizirati osjecaj neadekvatnosti koji vodi u tjeskobu. Takodjer, u slucaju da vas se pozove na odgovornost ili se nadjete kao primatelj losih vijesti; biti ce vam ponudjena opcija B ili ce vas to “lose” navesti na izlaz koji je bolji za vas od onoga sto vam je do tada predstavljalo sigurnost.

20.6. – je dan koji moze biti tezak jer nas puno jaca zelja za njeznoscu i sigurnoscu vraca na ranjivost kraja sijecnja (aktivacija Chiron price). U ime svih zapostavljenih i ranjivih podsjetimo se sto nas to Rak uci i sto trebate razviti u dijelu natalne karte gdje vam taj znak dominira:

lipanj 2017 upute

 

 

Prozivite u punini SOLSTICIJSKI EMO FEST
Kakva dobrodoslica Ljetu – od 21. do 24.6. Racji Mladjak na pocetku neodvojiv od Merkura
..  A i bog rata je blizu..
Voda, voda, voda (osjecaji, osjecaji, osjecaji)..

lipanj upute
osjecaj sigurnosti i zastite nadjite u sebi i rasteretite odnose..

Ljepota i dubina zivotnih iskustava ce vas nadahnjivati kao malo kad.

Oko onih malo manje ugodnih emocija pomoci ce svjesnost o izmjeni plime i oseke u nama ..

Kad zapnete u plimi ili u oseci .. procitajte jos jednom o Marsu u Raku :-).

 

24.6. vrlo zanimljivo i vrlo korisno za uvaziti ako ste dio bilo kakve zajednice – Mars opozicija Junona a oboje napeto s Jupiterom.
Na nebu pise svadje partnera. A vi budite bolji od toga. Stres (reakcija na dogadjanja) ugrozava zajednicu, ili zelja za vecom posvecenoscu u vezi izaziva sukob. Nemogu reci “logicno” jer u vrijeme Raka ode logika niz vodu ;-).. ali jasno je zasto sukobi: da obje strane zele isto – TO isto bi se vec dogodilo. Tako da ce ovo biti kontakti (i rasprave) koje ce pojasniti puno toga.

Obzirom na prokleto pasivnu agresiju Marsa u Raku u citavom lipnju spremimo se na dijaloge tipa: “Kako si? dobro.” ili “Jesmo ok? – Jesmo.” (a svima jasno da je ispod zagladjene povrsine mora osjecaja ledenjak koji bi potopio Titanik).

 

SMIRITE SE KAKO GOD ZNATE
– 28.6. dok prozivljavamo susret Merkura i Marsa
krajem mjeseca. 
Sreca pa ce blizina Uma i Energije u dubinama Raka potaknuti i mastu pa cemo se lakse domisliti KAKO si pomoci. Nece biti lako jer mentalni overdrive pokrenuti ce more emocija, a emocije vam nece pustati mozak na miru. Obaveze prekobrojne a svi ekstremno stimulirani i hipersenzitivni..
Zbog opce nervoze, nestrpljivosti i brojnih promjena mjesta boravka, statistika prometnih i kucnih nezgoda oko Solsticija i krajem mjeseca biti ce impresivna. OPREZ sa vrucom vodom, u vodi a i s jezikom (jer sukobi – s temama rodbine, proslosti, imovine, sigurnosti, politike –  ce biti brojni).

 

POTRUDITE SE NE STAVITI SVE NA JEDNU KARTU ILI NA CRNO ILI CRVENO
– 20. i 21.6. i sami kraj mjeseca. 

A biti cete u iskusenju. Ne ciljam tu samo na riskiranje s novcem. U rizicne situacije ce nas dovoditi ekstremno jake zelje i pretjerane reakcije. Otpor nametanju savjeta, moralnih nacela ili konvencija biti ce takodjer jak. Kad se provociraju Mars u Raku i vrlo odmoran i entuzijastican Jupiter u Vagi mnogi nece birati sredstva da postignu sigurnost ili ono sto zele.
Dobra strana je sto cete svi vi frustrirani zbog necije zatvorenosti i suzdrzanosti -dozivjeti rijetku priliku da se takvi izraze. 🙂
Za svaki slucaj – izbjegnite one inace sklone pretjeranosti i nasilju.
Kako tada tako i od 30.6. do 2.7. kada Marsova provokacija Plutonu predstavlja potencijal za teror i traume. Koji naravno mozete zaobici: oprezom i iskrenim izrazavanjem.
Globalno: faza Marsa u Raku (i jos VAN PUTANJE) je termin kad je (potlaceni) narod u najmanju ruku cangrizav a u najgorem slucaju agresivan. A na prelasku lipnja u srpanj kad je isti kontra Plutona u znaku poretka/sistema tj. Jarca donosi “seljacke bune”. Ovisno o tome koliko su nabrijani oni koji narod organiziraju (Mars u Raku je cest polozaj desnicara/ultranacionalista (dok kod ljevice u pravilu vidim(o) vibru Vodenjaka).
Ne zamarajte se s tim – djelujte sto lokalnije i sto intimnije na pocetku Ljeta. Prevenirati cete dosta toga ako npr. 27.6. maksimalno iskoristite intuiciju i senzibilnost u komunikaciji.

Sretno nam svima
🙂