Lipanj 2024 tjedan I

Guzva je nastala na Blizanackom terenu tj. u onom dijelu zivota gdje smo znatizeljni, bistri, svestrani, brzi (pa i nervozni), gdje lako ucimo, puno pricamo, gdje dozivljavamo dualnost, relativnost, paralelna ili suprotna iskustva i gdje smo najsposobniji za multitasking (pa i dobijamo vise prilika odjednom). Tu smo prilicno neozbiljni i stalno u potrazi za stimulacijom, tu tesko odlucujemo/volimo imati rezervnu opciju, i jos teze planiramo dugorocno, i tu nam fali zraka kad postane tesko i preozbiljno. U tom dijelu zivota vam nikad nije dosadno (teme tog polja su one o kojima bi vam blogiranje bilo hit!) ali promjene i nestabilnost vas mogu izludjeti do tikova.
Sad, s Jupiterom (jednom u 12 godina) u bas tom dijelu zivota je vrijeme za prosirenje svijesti, upgrade razumijevanja/ komunikacije / znanja / povezanosti / vjestina.
Kad to prihvatimo, krecu iskustva kroz koja cemo rasti i (do sljedeceg ljeta) podici taj dio zivota na novi level (istine, slobode, smisla ili blagostanja).
Ako u Blizanackom dijelu zivota imamo problema zbog povrsnosti, brbljanja, tracanja, sjedanja na dvije stolice ili izbjegavanja obaveza – problemi ce se uvecati (te tako inicirati promjenu).

Kako Jupiter u Blizancima radi za Merkur… a taj zna i ovako i onako (i dobro i lose).. donijeti ce puno vise etickih dilema i trilema. Toga i promjena drustvenih pravila (i zakona) biti ce u Blizanackim/Merkurovskim temama: obrazovanje, prikupljanje i dijeljenje informacija i podataka, sredstva komunikacije, novinarstvo, drustvene mreze, networking, igre i igrice, trgovina, promet, prijevoz, prijenos, veliki gradovi. Nije lose imati na umu da cemo u istim temama / dijelu zivota 2026. docekati Uran (vece i wtf promjene). Pa bolje mijenjati stvari sad ..s optimizmom i podrskom (do kolovoza kad ce Saturn otezati zalet).Jupiter u Blizancima maksimalno cete iskoristiti ovako: drzite se istine, budite informirani, educirajte se, obratite paznju na zrak, disanje, pluca, vjetar, ptice, letjelice, letece insekte, bracu, sestre, susjedstvo i lokalne promjene.

Live & learn ūüôā ali pametno birajte i ne zonglirajte s previse loptica da vam sve odjednom ne ispadnu. I na tjednoj bazi provjeravajte jeste li se zaigrali i radite li ono sto pricate.. ili samo pricate.
Danasnje poravnanje Merkura i Jupitera na pocetku Blizanaca donosi znacajne vijesti, klik izmedju mozga i viseg intelekta (ono kad znate da znate) ili komunikaciju koja potice optimizam. Njihovu suradnju s Plutonom na pocetku Vodenjaka nismo zivjeli nikad.. a s njom se nudi osjetan napredak u shvacanju (ili polozaju) potaknut interakcijom sa Plutonovskim temama (trauma, gubitak, kriminal, prijetnja) ili osobama (mocni, destruktivni ili korumpirani). Ovo je na snazi do 18.6. i fantasticno za one koji prate financijske trendove i imaju kapital koji ce uloziti na osnovu informacija koje sad dobiju. Kao i za one razvijenog intelekta s idejama u skladu s high tech ili drustvenim progresom (ako ste taj sad trazite podrsku i investitore).

 

Poravnanje Venere sa Suncem je proces resetiranja srca koji se dogadja u ritmu od po 4 i 8 godina. Na istom mjestu (po sred Blizanaca) ovo smo zivjeli u lipnju 2012te, 2016te i 2020te. Ako su vam to bile prekretnice glede odnosa, zadovoljstva ili zarade Рsad dozivljavate isto. Samo je sad pojacano zbog Jupitera (kako je bilo i 2012te). Efekt: gdje ima dobre vibre/ljubavi ona se sad regenerira i dozivljava nadgradnju. Budi se zelja za kreacijom (na novi nacin), pojavljuje se nova osoba, ljubimac, atrakcija, ponuda, pomoc, suradnja, oslonac, podrska.. ili krenemo  iz nemilosti u milost. Proaktivni osjecaju inspiraciju da izraze svoju naklonost i ponude ono sto (sad jace nego odavno) osjecaju da mogu dati.
Ako i ne povezujete ove termine Venerinih podvlacenja crte i obnove, dozivljaj je svejedno tu, samo je suptilniji : desetak dana oko 4.6. dogadja se procjena i zakljucak oko ljubavi, vrijednosti, prijateljstva, razmjene vrijednosti, ljepote, stila, nacina prezentacije / interakcije i slicno. Gdje je zakljucak pozitivan, ljubav i suradnja se potvrdjuju, uzdizu i cvjetaju. Isto tako postaje vrlo jasno gdje vrijednosti, zadovoljstva, postovanja ili dobre razmjene nema. Takve situacije rjesavajte cim prije ..da krenete cistog srca u novi krug. U slucaju naklonosti s druge (ili pete) strane dok ste u vezi.. ili primamljive ponude preko postojeceg posla  trebati ce pametno izabrati.
S najvaznijim odlukama bi bilo pozeljno pricekati dok Mladjak skupa sa Venerom podnese kontakt sa Saturnom iz Riba, ili (jos bolje) za koji tjedan kad nam se Venera vrati na obzor.. u vecernjem pitomijem izdanju (ne vise u jutarnjem borbenom kao zadnjih 9 mjeseci).
To mrstenje Saturna na nase veselje i vitalnost cini petak i nedjelju prilicno neveselim. Zreli i savjesni ce proci tek sa fokusom na manjak (zadovoljstva, vremena, topline, empatije, zabave): “zivot je kratak a ja nemam xy”. Trgnite se cim prije iz toga‚Ķbas zato sto je zivot kratak. Biti ce i onih ciji ce se susret s realnoscu uobliciti kao odbijanje, ogranicenje, opomena, kazna ili dozivljaj tudje patnje.¬† Iskustva petka i nedjelje ce imati vecu tezinu jer Saturn je vec usporio na stupnju (19 Riba) gdje ce uci u retro fazu 29.6.

I za kraj malo nuznog plasenja: Mars napusta Ovna zestoko (oni sa slabom kontrolom impulsa pune crnu kroniku). Znam da je tesko sve popratiti ali cuvajte glavu do kraja tjedna..  vrijeme je za Bikovski tempo jer Mars ce u taj znak od nedjelje 9.6.  S tim ce biti manje borbe zbog ega ili sebicnosti, a volja i snaga se usmjeravaju na prakticno i ono sto daje rezultate, sigurnost ili ugodu. Jacanje apetita (u svakom smislu) i zelje za stjecanjem i posjedovanjem garancija je nabrijanosti oko zemlje, posjedovanja, love, posesivnosti. Losu stranu Marsa u Biku (pod presingom Plutona u Vodenjaku) vidjeti cemo odmah u startu (od 9. do 16.6.).  Osim sto ovo smrdi na opasnosti u vezi sa tlom kao i krize u poljoprivredi, prozvodnji hrane (ili kombinaciji toksicnog i hrane) radi se i o danima kad se sukobi mogu neprimjereno i dramaticno intenzivirati.