Lipanj 2024 tjedan III

S prelaskom Merkura i Venere u znak Raka evo nas u Vodi-emocijama (bar do dupeta) i prije sezone Raka / Suncostaja / ljeta u koju ulazimo u noci sa cetvrtka na petak. Jucerasnji mentalni i osjecajni prelazak iz igre u dubinu je fantastican za citanje poezije na obali, stapanje s morem, usvajanje ranjivih, igranje s djecom, uljepsavanje doma, okupljanje oko domace hrane, nostalgiju, navijanje za domovinu ili prijelaz iz flerta u “stalo mi je”.  Ali sve to tek nakon sto prodjemo danasnju iritaciju  – vjerojatni raskorak izmedju osobnih zelja i kolektivnih planova.
Dok je Merkur u Raku (do 2.7.) na umu je prvenstveno ono sto pruza sigurnost. Nekome je to obitelj, nekome socijalni network, nekome zdravlje, ili osiguranje, grobno mjesto, krov nad glavom, zalihe ili jacanje temelja ili izolacije. Glede vlastitog sigurnosnog fetisha mozete bitno napredovati sljedeci tjedan kad Venera i Mars uspostave dobar kontakt. Ovog tjedna za poboljsanje sigurnosti imamo perspektivan petak kad um efikasno suradjuje s voljom. S tim da ce to iskoristiti samo oni koji zadrze emocionalnu stabilnost u Neptunovoj magli.. takvi ce u petak biti u stanju komunicirati (bolje od Racjeg stipkanja pa povlacenja u oklop ili u stranu).
Kad se Neptun od sutra ubaci u svijest (kao sto se u vikendu iza nas ubacio razumu i srcu) moguci su trenuci koji oduzimaju dah (i mijenjaju misljenje pa i zivot), ali i fizicka slabost ili “kroz lazi do istine”. Obzirom da je Neptun na posebnom mjestu – posljednjem stupnju Riba / zodijaka,  i da mu je prekoputa Lilith na zadnjem stupnju Djevice, moram spomenuti i trovanja, potapanja, gubitak veze sa stvarnoscu, medijske obmane, nemoralno ponasanje, prevare, skandale. Vrijedi za cetvrtak i sve do kraja mjeseca: ne vjerujte svasta, postujte more/vodu, pazite sto unosite u tijelo i kome pomazete.
Razlucivanje istine i smisla ovih dana ce biti teze i zbog faze Mjeseca: u cetvrtak i petak raste u Strijelcu i instinkt je ili ucenje iz “ko je tu lud” scenarija, ili mastanje kako pobjeci (doma, od doma, ili sa Zemlje 🙂 ). Na kraju petka kad Mjesec krene u znak Jarca (i kulminira pred subotnje svitanje) svi koji su zanemarili zdrave granice dozivjeti ce otreznjenje ili discipliniranje. Ranije razocaranima ova realisticna Luna ce pomoci da skrate krizu samosazaljenja (prihvacanjem dijela odgovornosti za momentalni polozaj) i da se odlucno orjentiraju naprijed. Ostali: shvatite ozbiljno vikend iluminaciju oko posao-dom balansa ili debalansa, roditeljskih odnosa, nesvjesnih obrazaca i obiteljske karme, ambicija i planova s imovinom. A u interakcijama se potrudite za dobar omjer ozbiljnosti i brige, discipline i ljubavi.