Listopad 2022

Ispricavam se dragoj publici na zastoju ali .. mi planiramo, a nebo (na kojem se Merkur retro zabavljao u znaku obaveza/Djevice) se smije. Sad mozemo dalje. Vi u dobru nadam se, a ja 1320 km sjevernije i sa jos boljim pogledom na horizont i nebo ūüôā .. da vas svjesne povezanosti sa svemirom uputim u listopad 2022 koji ce odrediti i ostatak godine.
U idealnom slucaju u sezoni Djevice ste uvidjeli propuste u organizaciji zivota te ste se pozabavili  detaljima (koje kroz godinu stavljate na stranu) bez kojih nema pune funkcionalnosti. Merkur retro je to usporio/ zakomplicirao/ zamaglio ili cak vratio korak nazad.. s plemenitom namjerom da dotjeramo sebe u stanje u kakvom mozemo kvalitetno iskoristiti vibru sezone Vage Рtj. povezati se inteligentnom komunikacijom / podijeliti sebe s drugima.
Oko Merkurovog ispravljanja 2.10. dobili ste uvide ili informacije nakon kojih osvrtanje, revizija i naopake analize ili samokriticnost vise nemaju smisla.  Ono sto ima najvise smisla dok je Merkur jos u Djevici: inicijativa u komunikaciji (i akcija) oko navika, zdravlja i organizacije zivota/rada.
Nakon 10.10. nadolazimo i opamecujemo se u domeni Vage i rjesavamo rujanske ili starije nesporazume i neslogu. Ako vam je do sklada Рdozvolite promjenu misljenja. I svoju i tudju. 
Sporiji u izvlacenju iz starih mentalnih rebusa ce punu integraciju i aktivnu primjenu naucenog u retro fazi zazivjeti iza 17.10. kad glasnik neba krene van teritorija gdje se povlaci jos od 21.8. Istom datumu se mogu veseliti i zeljni sasvim novih ideja /susreta / situacija.

primijetili ste da astroloski simbol Vage podsjeca na most? Odvazite se iz virtualnog :-).

Najbolje sto nas Vagin dio zodijaka moze nauciti: objektivnost i pregovaranje. Zaboravite fer.. nije zivot fer i malo je toga dobro rasporedjeno ili ravnopravno.. pogledajte svjetlo i tamu ..jednaki su samo u ravnodnevnicama. Ali moguce je dovesti sebe u balans u mjeri u kojoj smo otporni na izbacivanje iz centra. I odnose u dobar ritam primanja i davanja. Nekad to znaci popustiti zahtjevnost (u trazenju savrsenstva), nekad krenuti po ono sto nedostaje. Ali nikad ne znaci pasivnost.. jer radi se o znaku s kojim pocinje godisnje doba.. dakle pokretackom i aktivnom (i prilicno svojevoljnom ;-)). Ugadjanje drugima na stetu vlastitog ja, zivljenje po kriteriju “sto ce selo reci” (i onda ogorcenost i venericne devijacije iza savrsene fasade) – to nije nista drugo do zloupotreba ovog principa (nazalost vrlo cesta).

Sad (6.i 7.10.) dok zauzimamo ispravniji mentalni stav, Merkur se povezuje s Plutonom. S ovom povezanoscu uma i instinkta moguci su duboki uvidi, informacije su vaznije nego djeluju, a komunikacija je prodorna. Teme sljedecih tjedan dana nece biti lake.. jer Pluton se za dva dana vraca u igru i njegova vibra je vrlo primjetna. Od kad je taj na g.o. (od kraja travnja) pustilo nas je da ignoriramo ili zaobilazimo ono sto bi radije da ne postoji – potisnuto, skriveno ili mracno u nama i izvan nas. Sad se nastavljaju razotkrivanja, raspad dotrajalog, power igre jos uvijek vladajuce globalisticke mafije, tesko ce biti maknuti fokus sa onoga sto plasi (nuklearno/implozije/ katastrofe / erupcije/prezivljavanje/raspad sistema. Podlozniji smo strahovima i katarzama oko gubitka, taboo tema, kontrole i nedostatka kontrole. Fokus na to moze biti bez narocitog povoda ili zbog situacija gdje nam se demonstrira vis major. Sto vise truda da se nesto prikrije, ili da se stekne moc / kontrola po svaku cijenu – to je veca vjerojatnost razotkrivanja, pretjerivanja /prelaska u destrukciju.
Ne rasipajte energiju na tudje drame. Trebati ce vam 20.10. kad Sunce i Venera u Vagi budu u konfliktu sa Plutonom. Tad ce dozivljaj biti blize egu i srcu. Taj test poznavanja sebe i vladanja svojim porivima proci cete odlicno ako do tad vlastite emocije koje ovih dana isplivaju iz dubina (strah, sram, krivnja, zavist, ljubomora, osvetoljubivost) dozivite kao smjernice prema onom sto trebate mijenjati. I odlucite obnovljenu moc transformacije primijeniti prema boljoj verziji sebe.

listopad 2022
Dozvolite Ovnovskoj Luni da vam rasvijetli tko ste ispod ljutnje i tvrdoglavosti.

Istovremeno (9.10.) imamo i pun Mjesec pod vladavinom boga rata Marsa. Po sred Ovna gdje je i Chiron koji nas podsjeca na nasu ljudskost, komplekse, Ahilovu petu .. i mudrost koja dolazi iz patnje (kad se o njoj zapitamo – ne kad se pravimo jaki na svoju stetu ili tvrdoglavo zabrijemo da smo zrtva). Ovo je kulminacija procjene partnerstva (sporazuma, ugovora) koja je startala s Mladjakom 25.9. i nema sumnje da ce biti nabrijano i ranjivo. I da ovo moze biti precica za novi level bliskosti u relacijama. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da dokucite porijeklo vlastite iskrivljene percepcije o sebi (zivotu, odnosima, tijelu, snazi) i razumno je objasnite drugima (preventivno a ne divlje nakon sto vam netko stane na zulj). I onda nastavite odrzavati takvu komunikaciju.

Ova vatrena Luna, mentalni restart i repozicioniranje glede osobne moci je buran ulazak u sezonu korekcija sudbine /pomrcina kad nama nedokucivo preuzima upravljac. Bitne promjene (koje na osobnoj razini imaju smisla samo ga ne vidimo dok se dogadjaju) 25.10. i 8.11. ticati ce se istih tema kao i pri prethodnim pomrcinama u Biku i Skorpionu (krajem travnja i sredinom svibnja).
Planetarni pokazatelji poklapaju se sa ozloglasenoscu listopada kao mjeseca
kad trzista dozivljavaju krsh i lom .. a tko prati radnju zna da je vec krenulo kao nikad do sad. I nece lako stati.. sigurno ne dok se pravo stanje negira i iskrivljuje.  Osim toga ono natezanje izmedju starog i novog (Saturna i Urana) koje nas vec godinu i pol uznemiruje (sto restrikcijama sto prevratima), je opet tu bas ovaj mjesec. Saturn u Vodenjaku mijenja drustvo, Uran u Biku protresa prirodno i sigurno, Pluton u Jarcu ogoljava istine o ekonomskim strukturama. Drzite se njihove pozitivne strane: Saturn nas uci da se rasteretimo od drustvenih ocekivanja i postavimo svoja pravila. Uran nas budi iz stagnacije i oslobadja iz kalupa (prividne sigurnosti i polovicnih zadovoljstava), a Pluton insistira da uvidimo da mozemo prezivjeti i bez oslanjanja na autoritete i institucije.
Sljedeca kozmicka ozbiljnost/promjena vibre (koja ce teze pasti neodgovornima i odspojenima od realnosti) slijedi oko Saturnovog povratka u direktno kretanje 23.10. Ali cak i spomenuti imaju sansu da preveniraju depru ili karmu zrelijim ponasanjem i odlukama 11.10. te discipliniranjem i mudrijim izborima 13.10. 

Moramo i o motivaciji, akciji, vitalnosti i borbama tj. Marsu koji je vec dobro usporio pred svoj zastoj 30.10.  Zadnji put je bog rata u znaku Blizanaca proveo osam mjeseci (umjesto normalna dva)  u jesen /zimu 1943. (popraceno i tezim planetarnim izazovima nego sto su sad). Na individualnoj razini od kolovoza smo ili prirodno zivnuli, ili se snalazimo s pojacanom potrebom za mentalnom okretnoscu (ili prisutnoscu /djelovanju na vise strana). Znatizelja za nova iskustva i komunikacija su mnogima otvorili vrata koja su do sad bila zatvorena. Medjutim, oni kojima su brzi tempo i multitasking neprirodni, sad su na rubu burnout-a ili tjeskobe. Ako se uhvatite da: razgovarate/prepirete se sami sa sobom, gubite sposobnost da zaustavite misli i opustite se, zaboravljate disati, ne pazite u kretanju, da zacas ispalite (sa susjedima ili rodbinom) Рusporite. Izadjite iz glave, opustajte se vjezbama disanja ili hodanjem, limitirajte vrijeme online, razgibavajte ramena, vozite pazljivije. Ili nastavite kao do sad .. pa riskirajte da se sami nekako onesposobite oko Marsovog zaokreta 30.10. 

listopad 2022
ovi su uvijek negdje jahali otkad je svijeta i vijeka.. ne trazite istinu kod placenih da nas drze u strahu.

Retro faza vitalnosti, volje, libida, samopouzdanja ovaj put ima i znacajku koja cini stvari cudnijim i opasnijim. Radi se o kontaktu Marsa s Neptunom kroz koji cemo morati vrlo svjesno i strpljivo ..jer ce i on umjesto regularno dva dana biti u tri navrata.. sto ce se u najgorem slucaju spojiti u zestoki kaos od jeseni do proljeca.
Kljucni su termini: od 11.10. do 14.10. pa onda od 18.11. do 22.11. i finalno od 11.3. do 15.3.2023.
Znate vec kako to ide – dozivljaji u prvom terminu biti ce na dnevnom redu i u drugom i razjasniti se u trecem. Prevencija komplikacija: ne uci u ovo fizicki iscrpljeni jer ce imunitet u tom slucaju zaroniti (infekcije / slabost disnih organa). Od danas pocnite paziti sto unosite u tijelo, s kim se verbalno i virtualno prepucavate, kome vjerujete i s kim se prepustate seksualnoj znatizelji. Ne varajte, ne lazite, ogradite se od labilnih, ne sudjelujte u tracevima i spletkama. Sto ste vise pod mentalnom i psihickom tenzijom – biti cete skloniji iracionalnim akcijama i reakcijama. U frustraciji provjerite usmjeravate li ljutnju u pravom smjeru, i potrudite se ne poludjeti od zestoke manipulacije i dezinformacija (koji ce vjerojatno preci na novi level ludila). Pozitivan
potencijal ovog kontakta maste i energije: zavodjenja o kakvima se pisu romani, aktivna kreativnost, uzvisena/duhovna akcija. 

listopad 2022
znate da moze(te) bolje, a Venerin susret sa Suncem 22.10. donijeti ce inspiraciju u potrebnom smjeru..

I malo secera na kraju: Venera nam je astronomski najdalje moguce, ali je barem astroloski tamo gdje joj je mjesto – u znaku Vage. U dilemi i napetim situacijama – birajte njen nacin: nemojte samo cuti nego slusajte, unesite sklad i boje, slijedite ljepotu i lakocu, volite. Ali bez davanja tamo gdje se ne cijeni. Rekla bi (jos uvijek jutarnja) Venera u Vagi: “love the lovers, play the players”.¬† Prije nego se Venera bude mogla naspavati (jer sprema se promijeniti smjenu .. iz Jutarnje u Vecernju) mora obaviti audijenciju kod Sunca. Taj susret Vrijednosti i Svijesti i Srca sa Zivotom s kojim krece promjena pristupa relacijama (a koji ce nadalje privuci drugacije scenarije nego zadnjih cca devet mjeseci a mozda i duze) dogadja se 22.10. (na zadnjem stupnju Vage). O tome cemo sigurno podrobnije (necu opet nestati :-)). Ali proces tog resetiranja glede onoga sto cijenimo, volimo i zelimo osjetan je vec od 13.10. Kontakte koji ce pomoci u tranziciji iz nezadovoljstva mozete ocekivati u Venerinoj harmoniji s Marsom 18. i 19.10. Tad zivite zivot – isplanirajte neku akciju /druzenje / provod (nesto sto vas bas veseli) i prihvatite komplimente i upoznavanje kad netko primijeti vase kvalitete. Ipak, 19og navecer i 20tog preskocite za prvi date (previse Plutona rekli smo).¬†

Naravno da je presudno kako se ovi glavni nebeski trendovi jeseni uklapaju u vasu energetsku shemu/kartu neba/zivot..  Za osobne analize i prognoze pogledajte AstroAriel ponudu i javite mi se preko kontakt forme.

 

Sretno!
i svjesno ūüôā