Ljubav u travnju – tamni oblak i transferi pred finale

Ljubav u travnju 2017 ima tezinu adekvatnu onom “stemanju” opisanom u Astro prognozi za travanj. Ako ste u potrazi za olaksanjem kroz Venerine teme bolje da ne citate dalje. Salim se. Morate procitati. 🙂

Ljubavi ste se odrekli kazete? Mislite odrekli ste se odnosenja s drugima jedan na jedan? Jer boli previse? Pa vam stislo neku od ostalih relacija: kolege, obitelj, kucni ljubimac, prijatelji, susjedi ? Venera retro nas nauci da sve sto drzimo vrijednim (odnos prema poslu, domu, kompjuteru, tijelu, mobitelu, lovi, prijevoznom sredstvu, hobiju..) moze biti izvor boli. Ali je prirodna je prilika da se poboljsamo. I ulazimo u finale procesa koji je poceo krajem sijecnja.

VIZIJA NA OBZORU

koja ce vam dati snage do finala:
Sad tako daleko, 28.travnja eto Venere (i nas skupa s njom) u Ovnu. Na novom pocetku. Ona sjajno obnovljena u prvom znaku Vatre, energicna i neodoljive direktnosti. Srce se dovoljno omeksalo emocijama Ribe i procistilo vatrom Ovna. I uz nju aktivni princip ljudskog zivljenja Mars u zivahnim Blizancima. Ubrzana energija savrsena za multitasking inicira vise druzenja i atrakcija (i jos sve ostalo stignete obaviti).
Kad dodamo da ce nam ubrzo nakon toga (3.5.) i Merkur nakon retro tripa vratiti jezik i pamet – mozemo racunati da nam se ono Rano vatreno proljece ponavlja i u kasnom proljecu. 🙂 Sa odlucnijim potezima, provokacijama, osvajanjima, probojima i izjasnjavanjima nego u veljaci.

I tako ce biti koliko god se isplakali u travnju.

Mars, a evo od 31.3. i Merkur su se uZEMLJI-li u znaku Bika pa cemo sporo i ponavljanjem:
od 4.ozujka dozivjeli ste promjenu (stava ili srece) u temi koju drzite vrijednom. Tu vam je nesto sto jednostavno NIJE KAKO TREBA privuklo paznju i pocela je reakcija ili trazenje rjesenja.
Dok je nazadovala kroz Ovna zelje su postale htijenja i frustracije su postale zesce, kao i nestrpljivost oko bilo kakve neravnoteze.
– zivahniji su iskusili neobicne ili stihijske privlacnosti/odbojnosti, spontana otkrica oko hedonizma i spolnosti. Da nismo na balkanu i promjena spola bi bila tema. Zanimljivo da na balkanu botox npr uopce nije nepoznanica. Venera u Ovnu mrzi starenje i sigurno je primjena tog instant rjesenja (ubrizgavanjem otrova) ucestala. Tipican primjer akcije iz straha za koju se Saturn/Kronos/Vrijeme pobrine (da naopakost ispliva kad tad).

 

Danas kad se Venera vraca u Vodu; frustracija ovih koji su najvise sizili ce se rasplinuti.
Nemojte se jos veseliti. Jer to NEznaci blazenstvo. Nego nastavak procesa ucenja voljenja Sebe.

Venera Sirena cezne za morem Ljubavi koja pobjedjuje sve, a nas inspirira da ceznemo za ispunjenjem ocekivanja. Ili da se nadamo da ce nas nesto ili netko sacuvati od ruzne strane zivota. Da ce sve biti u redu.

Drskost je manja, ponovno osjecamo dublje, ucimo cuti bolje, lakse cemo uvidjati kako je drugima i biti tolerantniji, ali empatija ipak nece biti dovoljna da bi podnijeli nesto sto nije fer.

Jer u ovom valu prema istoj temi nemamo istu perspektivu.

I nikakav sedativ vas nece dovoljno otupiti da propustite Osjecati.

 

SRCE VAM MIJENJA ZIVOT
Osjecaji sredine travnja su tako mocni da mijenjaju VAS a onda pocinje mijenjanje vaseg zivota. To bi bio dobar sazetak konstelacije koja se dogadjala krajem sijecnja, koncentrira se 8.4. i u zraku je do 20.4.
Venera tu na kraju Riba srece Chiron (i sve dopire puno dublje.. jos cete citati o tome) i zajedno trpe Saturn na 27 Strijelca. Taj ogled sa Saturnom je izuzetno bitan. Karmicki bitan rekli bi new age frikovi.

Saturnova tezina na repu Sirene krajem sijecnja za nas je znacila “get real”. Prizemljenje.
Neugodu s kojom se trebalo suociti i koja je i pokrenula cijeli proces preispitivanja.
I sada se taj “signal” (frustracija/tuga/gubitak/bol, nedostatak, strepnja, hladnoca) koji vas je nagnao u retrospektivu ponavlja.
I, moram vam reci da traje nenormalno dugo.
Za kontakt Realnosti i Ljubavi, Prepreka i Srca, Restrikcije i Zadovoljstva i uobicajena dva dana par puta godisnje su predugo.. tako tesko mi ljudi to podnosimo. A zbog retro manevra Venere ovo upiranje u bolnu tocku (zbog kakvog obicno mislimo da je Zivot ruzno mjesto patnji i loseg kraja) se produzuje.. Tuga Pregolema najpreciznija je od 8. do 15.4.
Huh..

Biti ce nuzno otresti tezinu (aktivnoscu, druzenjem, smijehom) ili jos bolje: prevenirati potonuce u tamnu mocvaru ocaja i NE-vjere u sebe ili druge.
Smisljajte taktiku kojom cete (cim osjetite da je “gravitacija jaca”) izaci iz vlastite glave – jer kad zapnemo u mislima o osjecajima brzo napravimo labirint, gubimo se u njemu i sigurni smo samo da nikad vise nece biti srece. –

ljubav u travnju
sve je to za ljude.. i proljece je 🙂

Najgore sto mozete napraviti:
fokusirati se (ponovno) na ono sto nemate (nemozete, niste, nevolite). Na iznevjerenost ili odbijanje, na gubitak ideala, ponosa, novca, ulozenog truda ili vremena. Jer pri ovom aspektu takve misli se pretvaraju u tamni oblak koji vam zasjeni Svjetlo i eto vas u beznadju u kojem je samo pitanje vremena kad ce do vas doci novo cudoviste iz dubine.

Ne prepustajte se ceznji koja kida dusu i zbog koje masta ide u smjeru koji nije dobar za nikoga. Nevracajte se na staro iz straha jer Novo plasi. Budite spremni na reprize epizode, neugode ili krize s kraja sijecnja.

Mozda da se isplacete prije 4.4.? Nije ni to losa preventiva.
Dok je Merkur u Biku a Venera u Ribama glazba i ljepota u bilo kom obliku diraju dusu jace nego ikad. Pogledajte film koji vas inace ucvili. Ako isperete dusu suzama zbog neceg prekrasnog – manje ce ih biti za samosazaljenje.

Sugestija za preventivne suze i ovu Posebnu Veneru:
George Michael ” Song to the Siren” ( Symphonica Album Delux ) Lyrics

Pogledajte i ovo: nezadovoljstvo je duze jer Venera produzeno boravi na 27 Riba. Na stupnju koji je, od svih 360 stupnjeva zodijaka, poseban stupanj bas za Veneru! Stupanj na kojem je egzaltirana tj. “ushicena”. Na noti zodijaka koja predstavlja blagoslov Venere u Ribama (LJUBAV u najuzvisenijem smislu rijeci).
Dakle, imamo poseban stupanj Venerinog zaokreta, njen susret s posebnim likom Chironom (koji ima kljuc nase perspektive tj Srece), i poseban stupanj s kojeg ih Saturn mrko gleda (27 Strijelca – polozaj centra galaksije). I onda jos produzetke. Svemir nam tupi nesto jako vazno. Istina, utrljavanjem soli na ranu. 🙂

Pa pogledajte ovako: toliko toga je sredinom travnja bas posebno i zasto nebi i nas dozivljaj ova dva principa bio posebniji nego ikad prije u susretu sa Saturnovom tezinom ?  

Probajte se svjesni i sigurni u sebe suprostaviti strahovima i ostalom. Pretvorite spustanja na zemlju u iskustvo na koje cete biti ponosni.

Sjetite se da “I u mraku katkad nikne divan cvijet..”

I cak i kad Saturn Veneru pretvori u kamen.. zivot se nastavlja..

15.4. PREOKRET

Nekome neocekivano a upucenima ocekivani tj vlastiti Preokret.
Srce nam krece naprijed !! Malo neuvjerljivo sa kraja te Vode koje nam je tad stvarno dosta.
Svima koliko nas ima je vrijeme da razvoju po pitanju vlastite vrijednosti dodamo i produbljenje i produhovljenje Srca. Kontemplacijom, zrtvom, otpustanjem ili prepustanjem. Sve dok je taktika drugacija od dosadasnje – na odlicnom ste putu.
Tada cete znati sto vam je vrijedno, od kojih zelja ne odstupate a koje nisu ni bile vase.

Dodirnuti cete mozda i Chironovu dublju dimenziju i povezati lekcije sa pravom Ranom – sa traumama straha od gubitka, grubosti, zanemarivanja, kontrole, sebicnosti, potcinjavanja ili potcjenjivanja. Ne samo sa onima koje ste dozivjeli – suocite se i sa traumama koje su dosle od vas drugima (a niste si istinski oprostili). Usudite se ici najdublje. Mijenjajte perspektivu vezanu uz tugu, bol, izbore koji podbacuju.

28.4. FINALE

Venera po drugi put ulazi u Ovna.
Primjena edukacije na VRLO aktivni nacin, direktno za svojim zeljama. Svi zavrsili Proces. I svi krecu po ono sto im je na srcu. Uz Muski princip u brzim i bistrim Blizancima mozemo ocekivati guzvu na svim stazama. :-).

Vi koji se usudite dublje pogledati i u nebo i sebe – sigurna sam da cete se “tako daleko” na kraju mjeseca osjecati dobro. Jer ste bili svjesni, odradili manevar kroz Vodu i Vatru i nasli se na novom nivou poznavanja i voljenja sebe, s dubljim shvacanjem koliko vrijedite i kako nadalje zelite dijeliti sebe i svoje talente, vrijeme, paznju..

Drzite se
Sebe.
“This too shall pass”. Mogucnost da cemo se ovom travnju jednog dana nasmijati jednako je na raspolaganju kao i sve sive opcije kojih cete se dosjetiti u Mraku.
🙂