Prosinac 2023 tjedan I

Sezona Strijelca je ono kad se duh zagrijava i uzdize (kako god zna) da nas hladnoca i realizam zime/Jarca ne zakucaju u cinizam i komatoznu hibernaciju. Poticaj na kretanje / preispitivanje uvjerenja / sirenje vidika ucenjem ili novim iskustvima, nestrpljivost zbog sljedeceg cilja (ili mete), i provokacije / humor koji ne stedi, ove godine su jaci zbog Marsa u istom dijelu neba. Zbog njega je i vladanje sobom teze: gadjali bi s necim ili pobjegli na prvu naznaku ogranicenja ili pametovanja, odusevljeni necim u buducnosti ne radite sto trebate danas, lovili bi nesto samo zbog adrenalina.. vuce vas brze, vise, dalje. Dobro se sjetiti da se Saturn iz znaka Riba do daljnjeg mrsti na neozbiljnost, brze i zestoke, provokatore, ekscese, prelazenje granica, manjak etike, fanaticnost.. pa je jasno da je pozeljno drzati uzde i prije djelovanja uvaziti i moguce posljedice.
Razumnost i prakticnost nam je ovog tjedna dostupna preko Merkura u znaku Jarca.. (iako je i njemu pomalo dosta i sprema se za g.o. od 13.12.).
Valjda ce posluziti kao uzemljenje u ovih desetak dana u mutnim vodama / plimnom valu Neptunovog povratka u direktno kretanje. U terminu smo kad izlazimo na kraj sa hiperosjetljivoscu (slaboscu/pospanoscu ili prepustanju negativnim emocijama) i s vlastitim ili tudjim odmakom od stvarnosti. Big Blue nas vodi do istine.. rastapanjem iluzija ili uznesenjem na vecu razinu razumijevanja i empatije. Vanjske manifestacije – medijske manipulacije, masovni eventi, problemi s oborinama, vlagom, maglom, vodoinstalacijama, labilnima, vjecnim zrtvama, scammer-ima.
Toga ce biti kroz cijeli prosinac, jer Neptun je umijesan i u Mladjak 12.12. , a i Merkur ce s njime imati posla nakon sto krene retrogradno. I to bas za blagdane (i uz zestinu Marsa). Prevencija goreg: spavajte dovoljno, pazite na imunitet, oprez s toksinima/alkoholom. Vjerujte ono sto vidite svojim ocima, a obecanja uzmite kao mogucnost, ali s rezervom.
Glede Merkura: sutra i  8.12. mozete shvatiti, iskomunicirati i ostvariti vise nego tjednima do sad (ako mislite i trazite kontakt / istinu/ odgovore / savjet.. ne uvjeravanjem drugih da ste u pravu ;-)).
Nakon toga usporite, drzite se pravila (i komunikacije i struke), i vodite racuna o vremenu (i u smislu “timinga” i vremenskih prilika). Ostalo znate vec.. citajte sitna slova, sacuvajte racun / garanciju kupljene tehnike, plan (narocito putovanja) provjerite triput i imajte i plan b. I onda se razgibajte .. jer cemo do kraja godine normalni samo s dovoljno fleksibilnosti :-).
Izmedju mentalne ekspanzije i zbunjenog ponedjeljka (11.12.) imamo Venera/Jupiter vikend. S ovom Skorpion/Bik opozicijom (plus Mars u Strijelcu) tesko je kontrolirati apetite i zaustaviti se kad treba. Znate ono kad provod krene fantasticno, ali se hedonizam ili ludost otmu kontroli i sutradan se pitate sto vam je to trebalo (ili vas to pitaju na hitnoj). Uzivajte u kreativnom uzletu, lakom upoznavanju, novim iskustvima / zadovoljstvima i scenarijima koji ce ukljuciti i dubinu i uzbudjenja, ali ne pretjerujte s nicim.