Rekalibriranje

Sto mozemo nego ponoviti sebi da nismo bez veze rodjeni da dozivimo ovako uzbudljiva vremena i .. nastaviti :-). Lipanj nije vrijeme za velike korake naprijed ..nego za obradu dozivljenog, rekalibriranje i prikupljanje snaga za ono sto je jos pred nama u ovoj dramaticnoj 2020.
Strpljivo prihvatite multi retrospektivu (glede straha /opstanka, sposobnosti, smisla, privrzenosti i od 17.6. racionalnosti) i budite spremni reagirati (mudrije) u ponavljanju vec vidjenih situacija i prilika. Nek vam ovaj pregled situacije pomogne da mic po mic dezorjentiranost okrenete u spremnost na sljedeci potez (zivota ili onih koji nas drze za dresirane pijune u njihovim igrama).

DOBRODOSLICA pomrcinama
Pocasceni smo sa tri u nizu: lunarna 5.6., solarna 21.6. i lunarna 5.7.  Atmosfera neizvjesnosti i retrospektive biti ce prosarana iznenadjenjima i korekcijama sudbine.

rekalibriranje

Vrlo vjerojatne prirodne i geopoliticke kataklizme prepustiti cemo zemljama iz kojih su pomrcine vidljive jer na srecu nasa nije jedna od njih. 🙂 Okrenimo se potencijalu ubrzanog osobnog razvoja – korekcijama u svrhu ustimavanja sa onim tko smo stvarno. Te ce biti poticane na nacin koji je nuzan (da bi nesvjesno i potisnuto koje neda naprijed izasli na vidjelo). Dogadjanja u sezoni pomrcina mogu biti grom iz vedra neba ili suptilne epizode, ali njihov trag je uvijek znacajan. Igra nebeskih Svjetala je fenomen pri kojem nam se nesvjesno i svjesno prespajaju a rizik toga je proporcionalan unutrasnjem neredu. Za svaki slucaj u danima pomrcina rasteretite raspored, mirujte i bavite se sobom (osim ako zeleno svjetlo za nesto dobijete od astrologa koji zna sto radi). Zadnjih 18mjeseci eklipse su bile na osi Jarac/Rak – urusavanje onog sto smo drzali kao stabilno i “bogom dano” ubrzalo nam je emocionalno sazrijevanje i shvacanje pojma brige o sebi.

Sa posljednjim pomrcinama/epizodama iste vrste: solarnom (definitivno rock&roll kategorije) 21.6. i lunarnom 5.7. dovrsavamo prerastanja dosadasnjih autoriteta/ambicija/konstrukcija. Odrastamo, osvjestavamo prioritete, unutrasnju sigurnost i gdje smo “doma” (ne adresa nego gdje osjecamo da pripadamo). Ovo su pomrcine prekoputa onih povezanih sa strahdemijom pa mozda se i po tom pitanju prosvijetlimo..?

Podsjetnik: lunarne pomrcine su emocionalna kulminacija, zamracenje zbog nezadovoljenih potreba – zivot nam pomaze da nesto ostavimo iza sebe. Solarne su nevjerojatno mocan Mladjak koji zgasne one koji su kompas prepustili egu (i smisao podredili polozaju, statusu). Dobro centriranima – potvrda da su na pravoj stazi ili kvantni skok u optimalnom smjeru.

Prije te dvije tocke na dvogodisnje muke za vas s planetima i podznakom u Ovan, Rak, Vaga, Jarac djelovima zodijaka, upoznajemo se sa sasvim drugacijim kozmickim ubrzanjem. Pocetkom svibnja Mjesecevi cvorovi su ponovno nakon 19 godina kao KARMICKU DIREKTIVU odredili mentalnu Strijelac/Blizanci os zodijaka.
Znamo kako su ti znakovi neozbiljni 😉 te da ne moze biti teze od Rak/Jarac direktive (pojacane dekonstrukcijom u znaku Jarca). Ali biti ce naporno onima koji radije ne misle nego misle, kao i onima koji se opiru promjenama. Jer Ritam Zmaja rastegnutog preko osi percepcije, intelekta i dijaloga je dinamican: nove informacije – mentalne dubioze – rusenje ideala/uvjerenja – otvaranje ociju – promjena u komunikaciji – otvaranje tudjih ociju pa suradnja/razdvajanje ili pregovaranje – planovi na bazi novih stavova itd.  Posljedicno, do sijecnja 2022. ocekujte cesce promjene lokacija, interesa, poslova, partnera, odnosenja s najblizom okolinom/ bracom/sestrama (po krvi ili po osjecaju), stava prema drustvenim mrezama i sredstvima komunikacije. Ako ste se izmedju 2001.i 2003. turbo mentalno pokrenuli – i sad cete.

rekalibriranje

Rekalibriranje lipanj/srpanj 2020. ce od nas traziti fleksibilnost i vjestinu zongliranja na vise frontova. Prvo pomracenje narocito uzbudjuje one rodjene pocetkom lipnja, prosinca, rujna i ozujka. Ili, za upucene: one koji imaju nesto na sredini promjenjivih znakova. Savjet koristan svima: ako vam do prvog dana ljeta svemir sugerira da bi bilo sjajno da probate drugacije – prihvatite to. Mijenjajte se. Ne zaustavljajte razvoj slijepim drzanjem za ono sto poznajete. Manje vjerujte – vise pitajte. Planirajte kratkorocno. Ako vas snadje nesto cemu se niste nadali savladajte iracionalne reakcije (a budite blagi s onima kojima to nece uspjeti). Onima zapelim izmedju onoga sto bi htjeli i onoga sto jest za utjehu: prilike za ustimavanje doci ce s Merkurom retro od 17og i Venerinim povratkom u igru 25og.. a i druge dvije pomrcine nose svoje..

MERKUROVA PRED (retro) IGRA krenula je od 1.6. a s njom i zivost u temama obitelj, dom/nekretnine, domoljublje, sigurnost. Do 17.6. zonglirajte pazljivije vlastitim i vlastitim i tudjim prigovaranjem i durenjem. Flash-evi proslosti/emo sjecanja (koja mogu biti iz predverbalne faze razvoja) imaju svrhu. Kad osjetite nesigurnost ne budite cudljivo deriste nego razlucite jeli vasa reakcija primjerena ili reagirate na bazi emocionalnih trauma. Ako dozivite zastoj i komplikacije 17.6. znajte da ste dobili vrijeme da do 12.7. da bolje pripremite /dovedete u red / poboljsate ideje i stanje u Racjim temama i dijelu zivota gdje vam je taj znak.

VENERINA ODSUTNOST.  Krilata Venera u Blizancima je od 13.5. u retro manevru da preispitamo vrijednosti, zdravlje, zadovoljstvo, zaradu, udruzivanje i opcenje u svakom smislu.
Njen ovotjedni susret sa Suncem je tocka preokreta oko toga sto volimo, zelimo, sto nas privlaci, zabavlja, kako zaradjivati, sto je za nas zdravo, kako poboljsati privlacnost. Simbol voljenja je upravo prikupio inspiraciju s izvora zivota potrebnu za korekciju onoga sto ne zadovoljava. Ipak, u momentalnoj fazi njene odsutnosti s neba rijetki su svjesni ovog resetiranja srca. Neki ce vaznost pocetka lipnja do kraja uvidjeti tek kad proces zavrsi 25.6. ili sredinom srpnja kad Venera ponovno bude tocno gdje je sad.

rekalibriranje Za sad smo u danima izmedju “ne znam” i “znam” i zadovoljstvo je slabasno ili nekako “pod rucnom”. Osjecaj praznine popustiti ce kad se Venera 12.6. vrati na nebo (u jutarnjoj smjeni – proaktivna i raspolozenija za nove oblike izrazavanja i akviziciju zeljenog). Do tad (a necete svisnuti ni ako to bude do njenog povratku u igru 25.6.) dajte si vremena, istrazujte opcije, ne pozurujte osjecaje, nadjite svoj ritam, dovoljno paznje posvetite unutrasnjem dijalogu.. jer taj je u evoluciji inteligencije srca najbitniji.

Venera ima manevar u istom znaku svako 8 godina u potpuno isto vrijeme godine. Dakle ako ste svibanj-lipanj 2012. ili 2004. zapamtili po spoznaji sto hocete a sto necete na bilo kojem Venericnom planu zivota (ljubav, zarada, kreativnost, veselje) tako cete pamtiti i taj dio 2020.

Venerini manevri su poznati po reprizama proslosti i karmickim kontaktima. Natprosjecno puno osvrtanja, ponavljanja ljudi/situacija, raskoraka s vremenom (kao npr. dobra prilika – los timing ili pravi trenutak – kriva osoba/deal) ce biti od 17.6. kad i Merkur okrene prema nazad. Primite na znanje i sljedece: jaka Venera /zelja za kreacijom + mozak usmjeren na teme obitelji i sigurnosti + crabby komunikacija = neplanirane (ili jednostrano planirane) trudnoce.

Prije Merkurovih trikova treba izmanevrirati Marsovski dio lipnja. Koga Marsov tranzit kroz Ribe od sredine svibnja vozi kao dezorjentiranost ili vise akcije u snovima nego u ovoj dimenziji –  izmedju 9. i 13.6. ce trebati bolje uzemljenje. Baratamo s netipicnim i vrlo spiritualnim izrazajem Yang vibre koji u zemaljskim prilikama ima problema s voljom ili fokusom i jednom je nogom uvijek na izlazu.. medjutim, u stvarima koje diraju dusu moze poprimiti snagu tsunamija. U naj izvedbi govorimo o shamanima, vrhunskim sportasima vodenih sportova, o MARShal i ostalim body-mind artistima, o onima koji lijece dusu ili tijelo i onima koji djeluju u obrani slabijih. 

Ako niste privremeno shapeshift-ali u gurua ili nesto gore navedeno, oko 12.6. kad Mars srece Neptun pojacajte diskriminaciju i disciplinu. One kronicno u nekoj svojoj dimenziji ocekuju situacije koje ce preliti casu iluzija (i razotkriti realnost). Ima ovo i dobrih strana, ali ovako izmedju dvije pomrcine.. bolje cete proci ako vas preplasim s plimom dezinformacija, poniranjem imuniteta, nepametnim akcijama pod alkoholom, down-erima ili na vodi/moru. Nakon sto sretno proplivamo kroz ovu zamku nemoci i manipulacije vrijeme je za pripremu za nesto sasvim drugacije.. 

IZ DEZORJENTIRANOSTI U JURIS
Tjedni Marsa u znaku na kraju zodijaka sluze da podvucemo crtu pod akcijama zadnje cca tri godine i da ojacamo za proboj volje koji slijedi kad Mars krene u znak Ovna. Promjena motivacije, ljutnje, libida tog 28.6. biti ce upecatljiva. Sigurno ce najupecatljivija pomrcina godine 21.6. donijeti nove teme koje nas pokrecu (i reakcije ce biti zestoke). Ne zaboravite ni da svega tri dana prije ovog Yang jurisa Venera/Yin/Srce zna sto hoce a protiv cega ce se boriti. Sto zakljuciti nego da nam nebo  nadoknadjuje uzbudjenja svih propustenih sportskih priredbi. Odjednom. ;-).

Sami pocetak srpnja nosi drugu rundu igara mocnih, Saturnovo vracanje u Jarca na dovrsenje raspada dotrajalog, trecu pomrcinu itd. Dosta vam je za sad.. drzite se toga da ce vam srpanj ovisiti o mudrosti lipnja. Tko zeli povecati svoju spremnost za ljetne radosti 2020. (i jesensko novo globalno poglavlje) – nije me tesko naci. 🙂
E, da.. j
os samo ovo.. jos jedan razlog za prikupljanje snage i jacanje duha u lipnju: Mars ce vam u istom (Ovnovskom) dijelu neba/horoskopa biti sve do sijecnja 2021. Tako produzenu vatru (akciju/ ljutnju /impulsivnost) imali smo samo 1988. Sjetite se ljeta /jeseni te godine i ..izvucite si neku poantu s kojom cete proci (jos) bolje nego tad.

 

Sretno!

🙂