Rujan 2018

 

Retro ljeto polako ostaje za nama i nakon sve te retrospekcije i tapkanja u mjestu necemo se osvrtati. I najcvrsce uhvacenima za obalu jasno je da moraju naprijed. Sa Saturnovim povratkom 6.9.  i Merkur ce pojacati vibru Djevice koja nas sve (osim Djevica koje su uvijek organizirane ;-)) zatekne sa bezbroj zahtjevnih detalja. Upoznajte se sa glavnim smjernicama rujna da preduhitrite pratitelje preaktivnog uma zvane tjeskoba i panika i udjete u mjesec tako vjesto da ostatak jeseni 2018te zapamtite po ponavljanju prilika a ne stresa.

rujan 2018

Dominantna prica rujna 2018 je PREDIGRA VENERE RETRO. Jer 2.9. Venera zalazi u zadnje stupnjeve Vage gdje ce nesto zapostaviti ili zagubiti da bi  kasnije kad se u listopadu vrati do tog mjesta, nasla nesto puno vrjednije. Sad vam je ovo apstrakcija znam.. Bas zato u sljedecim danima pomno pratite radnju i nastojte da vam ne promakne nesto sto mozete odmah rijesiti. Ustedite si “produzetke” i neveselje tijekom revizije srca koja nas ceka od 5.10. do 16.11.

U glavu: vasi osjecaji, izbori i ponasanje pocetkom rujna odredjuju kako cete provesti 40 dana Venere retro. Na sve sto od sad do 5.10. napravite”mimo srca” – cete biti vraceni.  Neiskrenost, povrsnost, sebicnost, represija zelja, ucjene, manipulacija i pakosti vode – u 40 dana pustinje (strahove, crnjak, zahladjenje odnosa, krivnju, pokoru, ceznju, zaljenje za propustenim, komplikacije korakom unazad).
Dok vas rujansko zauzimanje za sebe i vlastite vrijednosti (uravnotezeno!) vodi – u 4o dana voljnog relaksa od nepotrebnog ako vam je srce na mjestu: maski, pretvaranja, debele sminke, povrsnih odnosa, losih navika.. U tom retreat-u imati cete paznje za provjere novih zelja/odnosa, potaknuti cete eliminaciju stare gorcine, vracanje dugova, oporavak od emo drama (ili gubitka zbog vise sile).
Ako vam iscjeljujuci retreat zvuci bolje od lizanja rana i fatamorgana u pustinji – drzite se djelovanja iz Srca/ljubavi.  Do 3.9. suradnja Merkura i Venere cini nas zeljnim kontakta i komunikacije. Eto emocionalne inteligencije koju mozete upotrijebiti za preventivu teske jeseni. Na nacin da koristite jezik i osmijeh cim vise (a odolite prici o sebi). I napunite baterije lijepim trenucima jer sa 6.9. lezernost prestaje. 

rujan 2018Druga rujanska tema je onaj MARSOV PROCES: proces otkrivanja vlastitog integriteta i discipline (a onda i preporod motivacije). Koji neide bez presjecanja zastarjelih obrazaca misli – reakcija- djela-posljedica. Da bi to izveli, ponavljati ce vam se stimulacija kakvu ste vec prosli. Sjetite se deja vue price i naopakosti ili statike izmedju svibnja i kolovoza. Ako ste  prezivjeli sve to (i obratili duznu paznju)- sad cete pametnije, bez ekscesa i proces cete privesti kraju kao heroj (a ne kao samodestruktivni tornado). Doduse tek sredinom studenog, ali bolje ikad nego nikad..  

18. do 20.9. zaokruzite crveno na kalendaru. Podsjetite se na energiju koja je u pitanju ponovnim citanjem o Marsu u Vodenjaku, pazite na tijelo, brzinu i ne nasjedajte na provokacije. Potvrdite svoju volju, posebnost i slobode pamecu, a ne egom i naprasno. Dusevni mir branite tako da se ogradite od stresa onih koji su ovog ljeta promasili i sefa i stanicu baveci se tudjim akcijama/propustima (umjesto svojim).  

 

LJUBAV U RUJNU
Sa ovakvim zadacima (uz background jos koje mocne teme) za nase srce i volju, drustvena interakcija je u najmanju ruku otezana. Yin nam se zasitio zagladjivanja i izlazenja u susret i ima zahtjeve, a Yang je obuzet vlastitim autoritetom, ciljevima, moci. Slozit ce se samo prema zajednickom interesu a ako ga ne nadju – pocinje natjecanje u okrutnosti. Do 10.9. bitni odnosi mogu nalikovati Thacher – Putin susretu. To sto su te dvije face predstavnici znaka Vage – to bi vas trebalo nagnati da se zamislite (nad Venerom kakvu cemo sad dozivjeti ). 🙂 . O odnosenju kad Venera bude u znaku Skorpiona, a Mars u znaku Vodenjaka cemo kad pregurate sljedece:

rujan 2018

Konflikt srca i volje
8.9. razmjena energije izmedju Venere u Vagi i Marsa u Jarcu. Razapetost izmedju onoga sto zelimo i onoga sto radimo mozemo dovesti do stupnja agonije. Iz koje slijede neuvidjavne akcije, slaba kontrola impulsa te zestoki sukobi, nepotrebni troskovi, fizicka bol. Promisljeni ovo mogu dobro iskoristiti: nabrijanost usmjeriti prema obavezama, a zelju za interakcijom osjetiti ali ne ocekivati (jer necete dobiti). Radije otvorite srce pa.. sto vam Nebo donese. Sto ce prije biti izazov nego jackpot, jer sada privlacimo iskustva od kojih nam srce brze kuca (a scenarij zavisi o tome sto prizeljkujete i koga privucete). I atrakcije i odbojnosti i reakcije su jake pa nije vrijeme za riskiranje sa osobama s kojima niste uspostavili povjerenje (isto vrijedi i za 18.9.).
Nakon ovoga mijenja se Venerin stil.. ali intenzitet ostaje. Venera ce uci u mrak ili dubinu Skorpiona i ostati tamo sve do sijecnja 2019.! Tako da .. spaljivanje volancica, taljenje prstenja i nabacivanje Morticia make up-a stignete i iza Mladjaka produktivnosti i popravljanja ..

 

9.9. Mladjak u Djevici. Skromnim koracima ili malim a bitnim uslugama prema boljitku.  Neptunov znacaj u ovom eventu ukazuje na mogucnost da vam energija Mladjaka iscuri zbog neorganiziranosti, fokusa na emocije/mastanja. U svemu sto ukljucuje druge smatrajte se privremeno slijepim i neuracunljivim i obratite paznju na psihicko i fizicko zdravlje. Ako ste dosad bili naivni – ovakav Mladjak vam nosi tocno ono sto  treba da progledate.

rujan 2018

12.9.  Taman ste uhvatili neku rutinu a slijedi Venerin iskorak. Venera je u Skorpionu i tako u opasnim vodama, a eto je kako oponira Uranu. Vrijeme je da osjetimo kako lupa Uran u Biku. Praksa revolucije vrijednosti ukljucuje: nove nacine voljenja i udruzivanja, drugacije izbore i kombinacije, oslobadjanja od teskih emocija i/ili kontrole, nagle prilike za zaradu, zabavu, uzitak..     Ovaj termin cete tesko prespavati.. a i steta bi bilo ;-). Impulsi Urana nemoraju voditi prema traumi i gubitku. Ono sto je sigurno su poremecaj statusa quo i neobicne zgode, a vi vidite hocete li preventivno iskoraciti sami (svjesno promijeniti rutinu i izraziti nove zelje ili zelju za slobodom) ili cete cekati da promjene nadju vas. Ovo veselje (sa malim varijacijama) ce nam se ponoviti jos u dva navrata: 27.10. i 30.11. 🙂

23.9. pocinje sezona Vage – inspiracija prema drugima nece proci bez reakcije jer vec smo u plimi punog Mjeseca u Ovnu. Ta kulminacija na relaciji “ja – mi “25.9. mogla bi biti pozitivna ali miljama daleko od romantike. Saturn mrko gleda sve prisutne i postaviti ce koju precku vise.. sto bi trebali gledati kao priliku za dogradnju. Ako nadjete strpljenja ;-).
Na o
vo se nastavlja efekt Chironovog uzmaka iz Ovna u Ribe, i finalno rjesavanje onih karmickih repova/toksicnosti. Kraj mjeseca koji moze donijeti bol ali i iscjeljenje. Znate ono “negdje mora puknuti da bi svjetlo uslo”. Ako vam treba objektivni pogled u vasu natalnu kartu i vase osobne opcije – tu sam. I ne brinite: ima izmedju svega navedenog i dosta toga dobrog (to cete pratiti u Dnevnoj dozi)..  a obzirom da je Pluton izabrao bas kraj rujna da se vrati u igru – sto god vas snaslo naici ce na obnovljenu snagu i sposobnost regeneracije.