Studeni 2023 tjedan IV

Sunce i Mars su zajedno u znaku Skorpiona vec tjednima ..u dubini smo intenzivnije kao i svako cca dvije god. Medjutim, njihov dolazak na isti stupanj zodijaka (kao sad) dozivimo puno rjedje. I uvijek je bitna prekretnica (glede motivacije, strasti, ratovanja, seksualnosti i tema polja gdje zivite Skorpionski princip). Gdje je Mars jaci – krece borba (kao npr. u zadnjem bas ovakvom susretu u Skorpionu pocetkom studenog 1991.).
Gdje je svjesnost jaca – borbe prestaju.  Kako smo sezonu pomrcina zavrsili sa Mladjakom obiljezenim Uranom, sanse za posustajanje globalnog kaosa su mizerne.. nepredvidivosti i shockovi su normala barem do punog Mjeseca (u Blizancima 27.11.).
S tim da 22.11. pocinje sezona Strijelca.. pa cemo se lakse ufurati u optimizam (koliko god bio neosnovan ;-)).
Kako god da se Mars globalno manifestira ovih dana, mozete se (obzirom na Plutonovsku vibru) okladiti da znate za samo dio.. i to onaj manji (pogled posade Titanika otprilike). Naivni koji popuse “zavadi pa vladaj” su oni koji krvlju natope teritorije koje su mocni naumili podijeliti. To je valjda svima jasno. Ili jos ne?  Ovaj put uz Sunce i Mars sudjeluje i Ceres.. sto je indikacija gnjeva majke Zemlje, kao i znacajnih majke – kcerke interakcija. I kriza povezanih s resursima, zitaricama, hranom, poremecajem prehrane.
Uzmimo da smo sretnici po kojima ovaj put ne pada (osim indirektno.. na dusu, savjest i s vremenom na kupovnu moc). U tom slucaju ova fuzija u Skorpionu je vrlo iskoristiva na osobnom planu. Dozivljaj je hiper svjesnost (Sunce) Marsa. Tj. svjesnost snage, ljutnje, motivacije, animalnosti, sebicnosti (vlastitih i/ili tudjih). U slucaju natalnog Marsa na kojem treba raditi, izrazito primjecujemo (vlastitu ili tudju) ne – spremnost, ne – sposobnost, ne – kondiciju, ne – volju, ne – potenciju, ne -hrabrost. Uvazite toksicno (strah, krivnju, zlobu, gorcinu) koje od Mladjaka izbija na povrsinu, ali fokus nek bude na pozitivno pred nosom. I na moguca rjesenja (ljutnje ili ne – volje). Ukoliko u vama kipi – radite na tome danas dok Neptun omogucuje dublje razumijevanje. Restart ce se dogoditi i bez ispada i zestokih interakcija..pa je mudrije primiriti (budite nindja.. ne jurisnik). Do srijede (a pogotovo u subotnje jutro!) postujte granice tijela, situacija i drugih. Bol i temperaturu shvatite ozbiljno. Marsovce/muskarce upozorite da im ego nije amigo, da budu budni s igrackama/alatima, i da se ne natjecu “ciji je veci” na nacine koji mogu ugroziti sigurnost/zivot. Zene – uberite vlastitu promjenu/nadgradnju u pogledu idealiziranja i onog sto smatrate privlacnim (i strpite se dok ne postane jasno kud to vodi).