Svibanj 2024 tjedan IV

Nakon par dana povlacenja u dubine i tihog kriziranja dok je Mjesec rastao kroz znak Skorpiona, evo nas u pozitivnoj mjesecnoj kulminaciji. Pun Mjesec na relaciji Blizanci / Strijelac je uzbudljiv i inspirativan uvijek, ali ovaj je bas poseban. Mentalna stimulacija je jaka, a sloboda, iskrenost i istina su imperativ. Strjelacka Luna nadahnjuje i goni na kretanje, istrazivanje, filozofiranje, zabavu, avanturu uma, duha ili tijela.  Promasaji se ostavljaju iza i odredjuje se nova meta ili cilj (uzvisenije / bolje / dalje nego do sad.
Uz ovo zivimo i rijetki susret Venere s Jupiterom na posljednjem stupnju njenog najdrazeg znaka (Bik).. dok ih Neptun podrzava iz “no limits” Riba. Kome ovo dobro sjeda na natalna obecanja ovo ce dugo pamtiti. Neptun je zaduzen za “ustipni me da vidim jeli ovo 4 real” efekt, a s Venerinim i Jupiterovim zagrljajem stize ono sto je bilo najveca zelja .. ili (cesci slucaj) ono sto svemir misli da je najbolje za nas u ovoj zivotnoj fazi. Ako vam se ovaj duo/trojac ne uklapa dobro, onda nema konkretnog manifestiranja, jahanja u zalazak, ni susreta s carobnim jednorozima .. ali svejedno je znacajno i posebno jer je kraj jednog i pocetak sljedeceg ciklusa Zadovoljstva i Razvoja. Obzirom na znak u kojem se dogadja: sad vidimo svoje talente i kvalitete kako treba..  i nema nazad.. nadalje privlacimo “pozeljno” iz te bolje pozicije.
S ovim ide i pojacana percepcija u pogledu na ljubav i srecu. Sad ih vidimo (kao i ljepotu) i u njihovim suptilnijim, dubljim i univerzalnijim oblicima.. i tamo gdje ih inace ne primjecujemo (ili ih uzimamo zdravo za gotovo).
Ovaj susret (i sve sto on donosi) je ujedno i nagrada i zakljucak onog cime smo se bavili od lanjskog svibnja s Jupiterom u Biku – sirenja svijesti i ulaganja truda u razumijevanje vlastite vrijednosti (i blagostanja opcenito). Uzivajte u ovoj jovialnoj elevaciji i memorirajte osjecaj pozitivnog iscekivanja.. da ga znate vratiti kad stisne nesto teze. I ne propustite pokazati zahvalnost kad vam zivot pokaze gdje i kako ste blagoslovljeni ..pa makar “znak odozgo” bio sitnica ili tek osjecaj (topline, inspiracije, porasta povjerenja i sigurnosti). I zabiljezite ovaj datum jer vrlo je moguce da cete se za neko vrijeme osvrnuti i primijetiti da je nesto bas oko ovog sjelo (vrlo stabilno) na svoje mjesto.
Nakon svoje spice s Venerom, naklonjeni ucitelj Jupiter je spreman za dalje: u noci sa subote na nedjelju 26.5. eto ga (nakon 12 godina izbivanja) u dio zivota gdje zivimo kvalitete (i mane) Blizanaca. Tamo ce sljedecih 13 mjeseci biti… svega: pokreta, promjene okolnosti, povezivanja, multitaskinga i turbo ucenja. Sreca ce pratiti znatizeljne, komunikativne, prilagodljive. Da se pripremite pratite Venerin efekt na istom terenu: ona ce se odignuti od Bikovske zemlje u Blizanacki zrak vec veceras. Obratite paznju gdje odjednom lakse disete, sto vam budi znatizelju, o cemu mislite, cije misljenje vas zanima, tko vas odjednom cuje, koga srecete, koju promjenu zelite, sto vam glazba porucuje, kamo podudarnosti i slucajnosti navode. Vjetar u ledja za nesto od primijecenog stize uskoro 🙂 .