Treniranje strogoce – sijecanj 2020.

 

treniranje Pretjerana doza znaka Jarca s kojom pocinjemo sijecanj naglasava realnost (do maksimuma).. ali i na sest razina regrutira sposobnost podnosenja iste ili veranja iz tame Saturna (strah, negativnost, defetizam) ako dozvoite da vas obuzme. Ako se osjecate ozbiljnije i teze a istovremeno nemate mira – sad znate kako je rodjenima u znaku Jarca (i kako nastaje njihov crni humor). Sa sest nebeskih simbola u ovom znaku uobicajen sijecanjski samoprijekor je jos ozbiljniji. Cestitam vama koji ste donijeli novogodisnje odluke – jer ove donesene na startu 2020e imaju odlicne sanse da potraju. 🙂
Strogoca sijecnja obuhvaca: odjek “bozicne”solarne pomrcine, primicanje “dva losa” Plutona i Saturna, Marsov ulet u Vatru, lunarnu pomrcinu u najosjetljivijem znaku Raka, i povratak buntovnika Urana sa g.o.
S ovakvom dominacijom elementa zemlje na trenutke vam se moze ciniti pretesko i neprolazno. Utjeha: sve prolazi. Drugo; samim tim sto postojite imate dovoljno Saturnovog principa u sebi da postignete sigurnost i ustrojite materijalno i vlastito tijelo. A ovaj sijecanj (i ostatak 2020te) su prilika da se po tim pitanjima dovedete do izvrsnosti.

Na kraju smo vise rijetkih i bitnih ciklusa – nista nije tako sigurno da se nebi promijenilo.. Bez panike.. nece vas zaskociti nista sto nije najavljeno tijekom 2019. Pomrcina nastavlja vec vidjenu temu (odrastanja), cak je i Uran (koji nas najvise trzne) vec par puta prosao pocetne stupnjeve Bika gdje ce nas oko 10.1. inspirirati na “dosta je bilo”. Pluton i Saturn pojedinacno intenziviraju realnost jos od 2008. i 2017. a sad kad su jako bliski i mi smo spremni za vrhunac njihovog procesa (realnosti oko trulog) i strpljivo postavljanje bolje konstrukcije. O drasticnim prizemljenjima i urusavanju tla ispod vas nemorate brinuti ako niste zapostavili odgovornost, prodali integritet ili zloupotrijebili moc. Jedan od spomenutih sest faktora sijecanjskog ledenog doba je Jupiter. Nakon sto realno procjenite stanje stvari (vas polozaj, za sto ste sposobni, a za sto ne,  postujete li sami sebe dovoljno da se dovedete u red, ima li neka staza prema gore vise smisla) – shvatiti cete sto treba. I poceti inicirati i prepoznavati prilike. 

Zakoracimo u sijecanj istrazivacki kao sto je Mars 3.1. zakoracio u vatru Strijelca. Obzirom na sijecanj novih pocetaka, ovakav tranzit Marsa je blagoslov jer se (i da vas se uputi prema najcrnjoj rupi svemira) moguce spojiti na petlju i entuzijazam za nova iskustva. 🙂 Sto ste dublje zaronili u psiho dubine dok je Mars bio u vodenom znaku – to vam se sad vise zivi. Do sad pasivni postaju motivirani. Aktivni postaju avanturisti. Primitivci pocinju ratove. Ono sto nas do 16.veljace uzbudjuje: uvjerenja, izazov novih znanja /teritorija /seksualnih iskustava. Ako ste previse pitomi da bi izrazili petlju i osvajacki poriv Marsa barem cete biti vitalniji i spremniji za brzi bijeg od depresivnih ili urusavajucih situacija. Ono sto ce nas do veljace uznemiravati: vatra, inflamacije, fanatizam, dogmaticnost, gubitak slobode, problemi /nezgode s vozilima.  Skloni sportskim povredama i problemima sa zuci i jetrom – krajem mjeseca pazite sto radite (ili sto izbjegavate). 

SVEOPCE ODRASTANJE (susret Saturna i Plutona)  precizno je 12. sijecnja ali efekt ce potrajati do kraja godine. Svaki put kad se Saturn i Pluton povezu civilizacija biljezi kljucne dogadjaje koji mijenjaju stvarnost mnogih(1914. i 1947. su dobar tj. jasan negativan primjer). Realno gledano lekcije Zemlje smo zasluzili, a na urusavanje dotrajalih geopolitickih konstrukcija tesko da mozemo utjecati (i kome je u interesu?). Pozitivno gledano: ne prate samo astrolozi kozmicke i geopoliticke cikluse, ova nasa vrsta ipak uci (doduse ponavljanjem), i .. stvarno svasta prezivimo. Ako se svemir siri sto se nebi ubrzao i razvoj ljudske svijesti potreban da se preduhitre lekcije (Saturn) o destrukciji (Pluton)..
Sve na sto vam u vasem mikrokosmosu ukazu ova dvojica / sijecanj ima svrhu (evolucije prioriteta). I moze biti dobrodoslo: savjesnima, vrijednima i strpljivima ovo je prekretnica uspjeha, pocetak opipljivijeg manifestiranja upornosti, truda, zrelosti, iskustva, discipline, strucnosti.
Na pocetku novog ciklusa Sunca i Saturna (12. i 13.1.) prepoznajemo odgovornost, odlucujemo o posvecenosti cilju, svjedocimo odlukama oceva, partnera ili sinova (ili bitnim promjenama u njihovim zivotima). Istovremeno pocinje i novi krug Sunca i Plutona – dani u godini kad (nekad katarzom oko moci ili nemoci) spoznamo tko smo na najdubljoj razini. Ovo su dani kada se kontrola i forsiranje ne isplate. Ni otpor nema smisla. Mladji od 28godina – prihvatite odgovornost. Stariji – odbijte odgovornost za tudju nezrelost ili krajnosti.. poput emocionalnog ekstremizma… kojeg ce biti

treniranje.. jer 9.1. je Luna puna u svom sjedistu Raku.. kontra svega u Jarcu. Ova pomrcina Mjeseca zamracuje vrlo osobno – da bi se prosvijetlili oko tema dom i/ili status, briga o sebi i/ili uspjeh. Ponavljam o tome od ljeta 2018. i racunam da ste dovoljno korigirali ;-)… pa cu samo malo o potencijalu:
Kad poslozimo sebe glede zodijacke osi Rak /Jarac (integriteta i emocionalne inteligencije) funkcioniramo ovako: nismo ni beba niti ustajala voda tamo gdje nam je Rak, niti sve nabadamo na hladne rogove tamo gdje nam je Jarac. Uspijevamo paralelno odrzavati bliske odnose/obiteljsku toplinu i ici za svojim ciljevima sa cvrstim stavom docekujuci zivotne izazove bez da nas operu sve traume djetinjstva redom. Imamo potrebu ostaviti traga. Prihvacajuci odgovornosti razvijamo vlastiti autoritet a da pritom ne zaboravljamo zagrliti nesigurnog petogodisnjaka u nama. Ne prodajemo integritet za zastitu, udobnost, krov nad glavom. Zahvalni smo precima sto su opstali dovoljno da produze vrstu, a zahvalimo im se na negativnom programiranju i stavovima koji koce razvoj. U stanju smo izaci iz okvira u koje nas je postavilo rodjenjem, odgojem, prosloscu i trudimo se mudrije postaviti vlastite temelje.- Sto vam se cini.. kako stojite s ovim? Ukoliko treba jos nesto ustimati imati cemo jos dvije prilike/pomrcine u tu svrhu: onu 21.lipnja i onu 5.srpnja.

9. i 10.sijecnja budite centrirani i prisutni. Posebno ako ste u pomalo fanaticnim okruzenjima ili putujete po rasjedima ili budnim vulkanima. U sendvicu Saturn/Pluton naci ce se patuljasti planet Ceres koji simbolizira majku Prirodu (njene tuge i reakcije). Teme klime, poljoprivrede, burze ce biti tesko ignorirati. Na osobnom planu krize i prekretnice oko: nacina zarade, brige o sebi, alergija na hranu/zitarice, anomalija zastitnickog instinkta (helikopter roditeljstvo ili pretjerana vezanost), ili samozastite (hrana kao zamjena za ljubav/ anestezija). Ovo je treci faktor zbog kojeg obiteljski odnosi zasluzuju pozornost.. 

13. sijecnja. Jos malo.. energija pomrcina je pri kraju. Da ne padnemo pred krajem i dozivimo ljepotu i u najtezim okolnostima, inspirira nas prelazak Venere u Ribe. Srce je mekse, oprastamo sebi, vracamo vjeru. Bolje osjecamo druga bica i mozemo se predivno povezati.. ili otici u drugu krajnost senzitivnosti – vidjeti ono sto zelimo / izabrati zrtvovanje. Da izbjegnete patnju (a zadrzite euforiju): otvorite oci, budite jasni oko zadovoljstva i oko frustracije (raskorak u zeljama ili libidu je vjerojatan). Ne cekajte “da prodje” jer nece (bez izjasnjavanja), a tko kraj sijecnja doceka frustiriran prelako ce zabludjeti ili odustati ( kad se Venera 27og i 28og priblizi Neptunu a Mars se narogusi na oboje). Dani za prevenciju problema i napredak u ljubavi i financijama: od 13og do 17.1. i 23.1.

treniranje Sto jos reci .. osim budite jaki ali ne budite letva: arhetip koji sad integriramo je vise od Jarca kakvim se prikazuje. Radi se o mitskom bicu sa mekim emocionalnim dijelom i ogromnim duhovnim potencijalom (koje pati kad to zapostavi). Pomrcina u znaku Raka opominje da si ne gazimo dusu .. kakav god vrhunac bio pred nama. A izdrzljivost Jarca kojom se sad mozete okoristiti nije dostupna u pasivnosti (trpljenju, nosenju svog kriza, slijepom postivanju pravila i autoriteta) nego kao i kod svih kardinalnih – u pokretu! Oprezni, mali koraci prema gore/samopoboljsanju provesti ce vas i kroz ovaj sijecanj i kroz 2020. ..koja izgleda otprilike kao triatlon staza gdje se na nekim dionicama ocekuje da budete strpljivi dok zivot nadodje na ono sto ste vi zamislili. O 2020. uskoro. Tko nemoze docekati – tu sam za vas.. obratite se za neku od astro analiza. 

 

Sretno svima

 

🙂