Venera i Mars 2024.

Sezona Riba je vrijeme je za osvjestavanje dijela zodijaka/zivota gdje zivimo tu vibru. Tamo gdje bi trebali uvaziti vlastitu senzitivnost / emocije ali ne toliko da se kronicno osjecamo zrtvom, i gdje treba slijediti flow, ali ne u tolikoj mjeri da malo plivamo uzvodno a malo nizvodno (pa stojimo u mjestu tj. kaosu koji kreiramo). U ovom podvodnom Ribljem dovrsetku zodijackog kruga, tema broj jedan je i dalje ne-obican, prvenstveno mentalan, (gender neutralan) susret Venere i Marsa.
Srce se nedavno naslo izmedju straha i akcije ( ili izmedju dvije ljubavi, ili rata i mira), pa se nakon unutrasnje (nadam se bez vanjske) borbe dogodila transformacija nakon koje je jasnije sto se zeli (Venera). I krenulo se s inteligentnim (Vodenjak) planom kako doci do neceg ..ili kako se izboriti za srecu.
Susret nebeskih ljubavnika pokaze (kroz kojekakve situacije) kakvi smo s dinamikom Yin-a i Yang-a. – Balans (ili debalans) se inace odrazava zdravljem nasih relacija (ne samo intimnih).. a i zdravljem opcenito.-
U ovakvim tjednima je lakse osvijestiti sto podbacuje a sto “prebacuje”. Gdje je problem Venerine funkcije tu su: pasivnost u nezadovoljstvu, idealiziranje / razmazenost / rastrosnost, indirektnost, izbjegavanje sukoba, manipulativnost, koristoljublje. Gdje je Mars u debalansu tu su problemi zbog: zestine, sebicnosti, osvajanja radi osvajanja, nestrpljivosti s drugima, brzog paljenja – brzog sagorijevanja, poriva da se bude prvi / najbolji / jaci / u pravu, ili zbog fokusa na akciju ili fizicko (na stetu bliskosti). Procijenite gdje ste.. poduzmite nesto… svemir uvijek nagradi dobru volju da budemo bolji. ūüôā
Ako se ovaj ljubavni reset 2024. dobro uklapa u vasu energetsku shemu/horoskop, sad dozivljavate uzlet duha ili spoj (barem virtualni) sa necim sto pomice iz ucmalosti. Strpljivi ce (u svibnju kad se Venera i Jupiter sretnu na kraju znaka Bika) ili odlicno unovciti talente i sposobnosti, ili primijetiti da je “novo”iz veljace – procvjetalo bolje od ocekivanog. Sad i ovdje ne budite samo Venera (misliti da ce nesto nabolje ako samo jedete slatko i mastate). I ne budite samo Mars (pa provesti ove dane nabrijani na sve sto se mice).
Iskoristite povisenu energiju, povecanu kreativnost i spontanost koju ovo donosi, dozvolite promjene, razmotrite ponude ili ideje (o drugacijem ili one o slobodi).
U ovo se (uz emo plimu Lune) od subote mijesa i Jupiter .. svi ce zeljeti jos bolje, jos vise, ili jos jace.. te ce hedonizam mnoge odvesti tko zna gdje (vjerojatno u pomalo kinky fun/uzitak). Odlicno ako se sjetite umjerenosti i diskrecije. 
Zelite li provjeriti efektivnost ovog dua na “vas slucaj” bez da konzultirate astrologa: jedan smo imali sredinom srpnja 2021. , a zadnji susret je bio u veljaci/ozujku 2022.¬† ¬†Ovaj 2024. “level up” zivotne kreativnosti i “pogona” drzat ce nas dvije godine ..uz predvidive teskoce/krize u par navrata godisnje kad se Venera i Mars nadju u izazovnom aspektu (prva kriza novog pocetka – tek u kolovozu).¬†