Venera retro 2018 / listopad

Venera retro 2018. je djelic kompleksnog neba ove jeseni. Jako bitan doduse. Bilo bi tako lijepo kada bi na vaznim jesenskim raskrscima uspjeli ostati u ravnotezi i pozitivnoj frekvenciji..  a u ovom i sljedecem tjednu ste u prilici da se mudrije ubacite u kompleksnost (prije nego budete ubaceni). Pa cu pojasniti barem u mjeri da izbjegnete scenarije dostojne sapunica (onih istocnih).
Vagin Mladjak je dosao (ne bas leprsavo) i u talu s Merkurovim prelaskom u Skorpiona uvecao 
dozu ogoljavanja i ubadanja istinom. Pomirljivost je “passe”. Testiranje strahova i siktanja, prijetnje, mrcvarenje teme do beskraja ili drugi ekstrem –  sutnja kao provokacija i osveta –  su ”in”. Sad primjecujete SVE, prelako se zalijepite za negativno, a tesko otpustate bilo sto.

venera retro 2018
ljepota i uzbudjenja tame

Venera se sputala u Skorpionski crni korzet jos od 9. rujna. Pocela ponovno citati erotiku, alkemiju ili Freuda i djelovati kao ninjdja obuzeta skidanjem maski i uvidima. Nimalo ugodno ako vam Srce nije na mjestu a savjest cista. Sve do kraja listopada smo narocito talentirani za nepovjerenje, skupljanje dokaza, forsiranje iz nesigurnosti.
U studenom ce ona zbrisati u Vagu da bi se mi prisjetili diplomacije. Svima ce nam biti puno bliza Skorpionska direktiva: sto je iskreno, strasno i predano do kraja – zasluzuje paznju. Sto nije TAKVO – netreba ni postojati. Brutalno? Naviknite se. Jer nacetih tema iskrenosti, lojalnosti, diskrecije, dobitka tudje love, trosenja vlastite, posvecenosti, pripadanja, pretjerane vezanosti,  ljubomore, smrti, ovisnosti, seksa, moci, propadanja i prolaznosti se necemo otresti sve do sijecnja.

 VENERINA RETROGRADNOST je potraga za vrijednoscu i harmonijom u dubinama.. Ne u sigurnom plicaku.  Kad svako osam godina retro manevar “padne” u znak duboke Vode gdje Venera nije bas “na svome”; poniranje je dublje od dubokog.
Na srecu, 2018te imamo izuzetnu okolnost: Venera zastajkuje u dijelu neba/zivota u kojem nas puno veci igrac Jupiter vec godinu dana uci (strahom) o sebi, vlastitoj sjenci, istini i idealima. Teren je posteno obradjen i pripremljen za novu kreaciju i ljepotu i (uz samo jos koju kusnju i transformacijicu) stize se do toga da se nauceno pocne pozitivno odrazavati na zivot. Kad dodje prosinac, moci cete racunati na puno jacu inspiraciju, bolji drustveni zivot/stav prema tijelu i novcu i dublje odnose. S vremenom ce i oni oko vas uhvatiti korak s tim vasim promjenama. Ili nece (ali se vi  s tim vise necete zamarati).
Samo.. nije bezuvjetno (zensko je to): mi se temeljito preispitamo gdje se nevolimo i krenemo s poboljsanjem. ONDA svemir uzvraca. Na najljepsi moguci nacin. 🙂

venera retro 2018
Venerina retro-intro faza

ZARON U SEBE
U prva dva tjedna retro manevra spustamo se u sebe da dodjemo do pravog stanja stvari. Ili nas nesto natjera ili popravljamo ono sto smo ranije zgrijesili. Grijeh je mozda samo u tome sto pristupate zivotu jako”muski” (kako nas dresira patrijarhat). Borite se, natjecete, umorni i nezadovoljni trcite za rezultatima, pohvalama, titulama, statusom, djecom, vlastitim zivotom? Ne volite koliko bi htjeli, ne opustate se, ne druzite, neznate kad ste zadnji put imali vremena za sebe ili da se kvalitetnije podijelite s onima koji vas vole? Dijagnoza: zapostavili ste receptivni, intuitivni, mastoviti, senzualni, veselja i ljubavi gladni dio sebe, koji uziva u primanju koliko i u davanju.
Venera retro hoce da do 16.11. progledate. I ispravite barem nesto. Hoce da (se) volite bolje.
Zaokupljeni svim ovim nemamo bas paznje za pristojnost i glumu, uobicajene finese i kompromise po navici.. pa je drustvena atmosfera trpi. Naravno da su odnosi (svi) pod pritiskom i .. nezdravim vezanostima dolazi kraj kao posljednjem zutom listu u jeseni u kojoj se nosi crno. 😉 Dok smo “intro – retro” (do 27.10.) do nesporazuma, tihe patnje, udaljavanja, pasivne agresije, odustajanja dolazi zbog nesigurnosti i otudjenja od predmeta radnje. Ako nabrojano zelite izbjeci, osvijestite ono sto nam je pred nosom:

LISTOPADSKO RASKRSCE Marsa i Venere od 10.10. do 17.10.
 Ti kozmicki ljubavnici izmedju kojih se oko Sunca vrti i nasa zemaljska loptica, oboje izvode nesto posebno: Ona (Venera) nestaje – jedan dio nas zeli vise ali je na pauzi sve dok ne osvjezimo Yin princip. 
On (Mars) tek sad prelazi granice “vec vidjenog” teritorija kojeg je izgazio od sredine svibnja – napokon pocinjemo osjecati/hendlati obnovljenu motivaciju (kao i muske probleme) i krecemo u akciju.  I jedno i drugo je smisleno, ali ta dva dijela se sad uopce ne razumiju. To sto hocete i ovo i ono (i pripadanje i slobodu, i status quo i progres)  istovremeno i na svoj nacin nije razlog za dramu. Konflikt Srca i Volje treba rijesiti u sebi ili, jos bolje, usmjerite ovu izuzetnu razmjenu energije izmedju Yina i Yanga u nesto (gdje vam uz dobre namjere treba i hrabrost). Mozete li to? Koliko vam je lako ili tesko NE nastaviti negativne emocije kad vam npr. sef, bolja polovica, roditelj, prijatelj kaze (bez smjeska) da nije zadovoljan/a s vama? Recimo u pogledu neceg gdje mislite da ste i vise nego dobri. Wtf. Povrijedjeni ste. Zelite uzvratiti.

venera retro 2018
posezite samo za mudroscu Yina

Zatomite li reakciju eto vas nizbrdo glede samopostovanja. Zbog sve vece nesigurnosti u istoj temi poceti cete brljati, gubiti volju za to u cemu ste dobri itd. Zatajite vlastitu vrijednost sada (dok je Venera najblize Zemlji) i steta ce biti veca od neugodnosti koju ste htjeli izbjeci. Ako uzvratite neprimjereno i ciljajuci nisko (hit sezone), od necega sto je mozda “izgubljeno u prijevodu” napraviti cete nesto puno gore (i biti u gubitku i kreiranoj agoniji). Sto je preostalo? Duel DA – ali sa “oruzjem” u koricama. Reagirati DA, ali ne tako da razlicitosti predju u rat. Probajte biti objektivni i strpljivi promatrac vlastitog srca / zivota /promjena.
E,da.. 
Venera voli ravnotezu i podnosenje racuna: izdaje vrijednosti ce biti masno naplacene. Kao i preveliki ceh koji cete napraviti da se utjesite (ako niste reagirali).

15.10. i 16.10.
stizu informacije oko momentalno najvaznijeg (sto god to tada bilo za vas). Komunicirajte i ne panicarite ako jos nebudete znali na cemu ste.

17.10. Venera se naopako srece sa Lilith. Problemi Yanga i Yina se sire na zene/zene probleme. A zene su sad jako ranjive te vrijedi: sto vise zena to rizicnije. Sto jaci strah – to veca histerija. Potrudite se da izgladite nesklad cak i kad vam druga strana djeluje kao da je sve ok (prije ce biti slucaj da diskretno pravi vasu voodoo lutkicu ;-)).
i 19.10. se sjetite na koju stranu vuku Mars i Lilith u znaku Vodenjaka: da izrazimo dosad odbaceno i priguseno, izadjemo iz utabanih staza i zone udobnosti. I seksualnih kalupa. Tu su i da istaknu rizike modernog doba kao sto su otudjenje, brze sirenje informacija i novi nacini manipulacije istima. Zbog svega ovog pricekajte bolji trenutak za ekscese i iznosenje ideja o promjeni, i do kraja mjeseca budite jasniji, diskretniji i umjereni u koristenju pameti, ljudi i drustvenih mreza. I savladajte i opsesivnu i buntovnu stranu prije nego uz druge povrijedite i sebe..

Do sljedeceg nastavka (o pohotnoj fazi i odnosima Venere retro itd.) nezgode i sukobe prevenirajte, a u tudje dijagnoze, djecu, otkaze, raskide se ne petljajte. Ako ste pred bitnim odlukama/promjenama nece propasti svijet ako si date jos vremena da osjetite sigurnost za ono sto zelite (oslonite se na to da najkasnije 31.10. nosi prevrat/prosvjetljenje, pomak). Dopunite ritam ljepote citajuci o zadnjoj Veneri retro , ili se javite da uz moju pomoc proniknete u sve sto vam ona ima reci. 🙂
I na srce se mozete osloniti. Mozda vam ono sad ima razloge da bude neveselo, ali ima i rendgen za vrijedno kao i nepopustljivost za finalne redukcije i eliminacije.  Nemojte u sumnji i nezadovoljstvu izabrati witch/bitch/bogomoljka ulogu i pobrinite se da u Noci Vjestica nijedno bice cistog srca ne zivi gorcinu zbog vaseg ponasanja/djela. Za koji dan citajte zasto. 😉 

Mirno i sretno

🙂