Zadnje ispiranje (2018te)

Krajem 2018te zivimo puno pokretanja, skretanja, malo vracanja na vec vidjeno pa opet promjena.. valjaju nas emocije iz vlastitih dubina. Svjesni i proaktivni docekuju rasplete u svoju korist. Osjecate li da je vrijeme za nesto novo .. znacajnije od novog kalendara na zidu?
Godina koju ostavljamo iza sebe meni vuce na malo duzi boravak u perilici u kojoj je centrifuga malo radila – malo ne. šŸ˜‰ Onih nekoliko mjeseci (dok je Mars bio u Vodenjaku) bilo je rastavljanja, kvarova, hitnih intervencija, izlijetanja (iz jata/socijalnih mreza), eksperimentiranja s alternativnim rjesenjima. Pa onda Venera/zene sa svojim manevrom, pa skoro uzbrdo prema kraju jeseni i sad krecu prosvjetljenja koja radjaju svjeze ideje.Ā I jos puno vise toga :-). Prije nego se u potpunosti pokaze koliko smo evoluirali u barem dva (optimalno cetiri) dijela zivota zabavimo se s ovim mokrim prosincem..
Sesterostruko naglasen element Vode osjecamo kao izuzetnu senzitivnost, nevjerojatnu intuiciju, interes za druge dimenzije… ili odvojenost od predmeta radnje ;-). Moc elementa vode u prirodi i iskonski poriv za hibernacijom su izrazajniji. Obzirom i na sve jaci (kolektivni) nagon za sigurnoscu (Sj. Mjesecev cvor u znaku Raka), mnogi bi se odlucili na sigurnost zimskog sna… da nije i poriv animalne strane (kojoj je zivljenje imperativ) u svima nikad jaci.

BOLJE, VISE, DALJE NEGO IKAD
Jupiter prvi put u desetljecu naglasava onaj dio zivota/natalne karte gdje vam je Strijelac. Kakvi ste tamo? Zivahni, otvoreni prema novom, ucite, vjerujete, inspirirate.. ili ste neozbiljni hedonista koji sjedi i siri se samo fizicki.. zapeo u dosadasnjim uvjerenjima misleci da zna sve (a ustvari samo ima izgovor za sve)? Kakvi god – svima nam je vrijeme za (barem kasom ako ne galopom) u novi krug srece. Prepoznati cete potrebu za novim obzorima. I pozitivu. I pokrenut cete se. Uskoro.

Neko vrijeme je ovaj nebeski div bio preblizu Sunca da bi ga mogli percipirati kako valja, ali evo postaje vidljiv paralelno sa ostalim beneficijama tjedna pred nama. Nece izgledati kao veliko zeleno svjetlo ali to Vam je ustvari TO. Znate onaj (mozda zaboravljeni) osjecaj kad se stvari sloze kako ste htjeli..? E TO. Sretna Nova (avantura ekspanzije) pocela je jos u studenom ..samo smo onda upali u malo guscu maglu. šŸ˜‰

Budite svjesni razlike izmedju motiviranosti i ponasanja nestrpljive nesputane konjine. Saturn i sve ostalo u Jarcu dirigiraju ā€œsve u razumnom tempu i postenoā€. Kazne za prijestupe ce biti stroge.. sto ce nedisciplinirani i neoprezni iskusiti vecĀ 1. i 2.sijecnja 2019.Ā  Nova ce nas u pogledu discipline, ambicije, autoriteta, ocinstva, sistema, statusa (jesmo li ono sto jesmo, jesu li nam metaforicka i prava kraljeznica cvrste ili prekrute) ā€œresetiratiā€ sa pet pomrcina od kojih je prva (solarna) Mladjak 5.na 6.sijecnja u znaku Jarca.Ā Dakle uz Strjelacko polje, pogled/paznju i u djelove zivota gdje zivite principe Jarca i Raka. I to vec oko solsticija. Sljedecih godinu i pol osjecati cete vrlo jake potrebe u dijelu zivota gdje vam je Rak (da, jos jace nego inace;-)) ..Ā  koje ce vas dovesti u sasvim nove situacije. Sto vise imate ā€œnecegā€ u Jarcu i Raku to ce mijene povuci – potegni, proslost – buducnost biti jace.
Nema panike .. pratite moje pracenje (neba), znati cete sto, kad, i pristup koji ce vam ustedjeti muke.. pa i ako ne citate na vrijeme ili ne slusate savjete, barem cete razumjeti. šŸ˜‰ Naravno da se mozete javiti i za konzultacije.. kontakt imate tu gore. Nakon sto zajedno prostudiramo vase astro potencijale postati cete master svojih ciklusa i nadalje sretnije sudbine.

zadnje ispiranje

Kad smo kod gospodara i sudbine.. NOVI STUPANJ ODGOVORNOSTI se blizi.Ā Saturn postaje nedostupan oku i pusta druge da pokazu sto znaju.
Veseli i cinjenica da se taj nas prstenasti nebeski limitator mice na novi teritorij znaka Jarca: tezina i problemi aktualni u najvecem dijelu 2018te – posustaju. Pocinju neki drugi jer smo za bezbriznost izabrali krivu dimenziju itd… ali barem smo nesto ā€œodradiliā€.
StisakĀ realnosti za one zanesene brzom ekspanzijom slijedi 2.sijecnja i 13.sijecnja. Tada odlucujemo bitno za dobar dio 2019te. Bez presinga nema dijamanata šŸ˜‰ dakle ujedno su ovo i prilike za demonstraciju kvalitete, izvrsnosti, integriteta, predanosti, savjesnosti, profesionalnosti ..Ā Do tad..

SITNO ALI BITNO
prije par dana smo priveli kraju mentalne psiho drame (gorcine, zavisti, ljubomore i ostalih demoncica). Merkur se morao raskomotiti u Vatri Strijelca da bi pozitiva iz duha dosla i u mozdane. Od sutra rastezemo luk vlastitih mentalnih ogranicenja, stizu ideje, napinjemo strelicu nade.. Akcija bez zadrske (gdje god namjerili)?
Da bi se pokrenuli u duhu Strijelca morate biti malo zagrijaniji.. sto nam otezava ovaj mokri Riblji Mars zbog kojeg cas hodate po vodi / spasavate druge ili svijet, cas zaspite usred neceg. Odete na jogu pa na rakiju. šŸ™‚
Za galop duha bi nam dobro dosao naboj mladog potentnog Marsa u punoj ratnoj spremi, razdrljenih dlakavih grudi i junackog poklica. Znate kad se s time budimo? 1.1. 2019. Tu je dosta bilo ove ne bas uvjerljive vitalnosti. Marsov prelazak u znak Ovna je uvijek zestok. Oni kojima treba potpaliti pod dupetom da se pokrenu iz letargije dobiti ce potrebno. Budite oprezni pri ovom prelazu iz kontemplacije / mirenja u snagu/akciju/provokacije.

U ODNOSIMA je vidljiva manja groznicavost (u novoj turi potrage za dubinom/pravim stanjem stvari kroz znak Skorpiona). Venera se iz svoje psiho drame izvlaci nakon 17.12. Od 3. rujna nas je ucila o vrijednostima (pregovaranju, stjecanju kontrole ogoljavanjem, otpustanjem, prepustanjem itd.).. i sad nas eto sigurnijih i u zeljama, i u izgovaranju ā€œneā€ tamo gdje nas nisu zavrijedili.Ā Ne zanima me kako ste razocarani s drugima bili/jeste do sad. Srce (Venera) krece s vec vidjenog teritorija. Nesto u vama nije isto. Ustimanije je. I vodi prema drugacijim zanimacijama, investicijama vremena/novca, susretima, uzicima. Istrazite to..

zadnje ispiranjeNestrpljivi za vatromet srca? Taj slijedi iza 7. sijecnja kada Venera izadje iz Skorpiona. Tad ce vas u punini spopasti ā€œhocu ovo i hocu onoā€ i gdje se ide i kad, i tko bi vam se uzbudljiv mogao pridruziti ili vam negdje tamo oduzeti dah. Sijecanjski ā€œcarpe diem festā€ Venere u Strijelcu (podrzane Jupiterom i konacno u skladu sa Marsom!) ce odlicno proci.. ako ne ukljuci nicije zapostavljanje duznosti.
Vi koji bi se zakleli da je napredak nemoguc: nemojte se bedirati sto nemate ideje ili cilj .. samo nemojte zanemariti naputak o otvorenosti prema drugima, jer jedina precica do srece u 2019toj su – oni koji znaju ono sto vi neznate (a naklonjeni su vam vise nego sto mislite). šŸ™‚
Dani perspektivnog spajanja sa drugima su 16., 21. i 28. prosinca.Ā Solsticij (20. do 22.prosinca) je iz vise razloga zanimljiv i znacajan termin (kao i prvi tjedan sijecnja). U guzvi i obilju komunikacije uz svjetlo punog Mjeseca 22.12. sjetite se da nas nesto mudrije i blagonaklono tih dana bolje cuje. Cujte i vi druge, pokazite interes za nesto sto vas zanima, kontaktirajte bitne ljude.

I na kraju ono zaista neponovljivo (jer vjerojatno necemo zivjeti stotinama godina) sto 2018ta jos ne pusta lako. Do veljace/ozujka 2019. otresate sljedece:
POD UTJECAJEM, TIHA PATNJA, EKSPLOZIVNI REVOLT
NavodnoĀ smo tu da iskusimo emocije ( u tvrdoj 3D tehnici ;-)) a sad nam nebo u tome svojski pomaze. U zivotnom polju gdje su vam Ribe uvijek imate i razlog i za zivot i razlog za tugu. Samo se nekad percepcija zamagli. Kao sad kad tamo imamo ā€œguzvuā€. Ako ne bjezite od emocija osjecate dodatno nadahnuce (moguce i romanticno). Valove spoznaje, fascinacije, empatije, oprosta, ljubavi. Narocito nadareni – nastojte neĀ izgubiti objektivnost, i sebe u mastarijama. Stroge logicare moze snaci tsunami (iracionalnosti,Ā nesigurnosti, srama, krivnje, tuge..).Ā Osjecaj ugrozenosti moze voditi u kaos ili izazvati relaps.
Sve te (Neptun/Chiron) emocije koje vas peru u prosincu u sijecnju cete odlicno usmjeriti. Ali prvo ce izmedju 27.12. i 1.1. stvari postati cudnije. Situacije nagone prema konacnom suocavanju sa kompleksima, nedovoljnoscu, ulogom zrtve.. Malo kad ugodno. TadaĀ zastite svoje vrijeme i mir od onih koji vas crpe ili inspiriraju na depru ili paniku. Do tada seĀ pozabavite vlastitim imunitetom.. dobro ce vam doci kad vatreni Mars nametne tempo i kada oko 6.sijecnja jace osjetimo Uran – globalne i privatne revolucijeĀ  kulminiraju ili dozivljavaju nagli zaokret.Ā Termini kada su bunt i akcija prema progresu shvaceni i podrzani su 20.12. i 4. sijecnja. Tu budite spremni brzo reagirati/pokrenuti nesto, jer nikad vise necete vidjeti ovakvu kombinaciju petlje i genijalnosti (osim ako ste highlander) – Uran u ozujku napusta Vatru i trese Zemlju.. da nas probudi oko iste, love itd.

Ne zaboravite da ste unikat i da je, iakoĀ vidite da ove prognoze “sljakaju”, presudno kako opisani tranziti diraju vase osobne strune (tu sam da pomognem s tim). Sretan vam povratak SvjetlaĀ dragi moji! I promjena kalendara. šŸ˜‰
Vas astrolog vam zeli sve sto si zelite a dobro je za vas šŸ™‚