Chiron – kljuc iscjeljenja

Raspolozeni za malo kozmicke kirurgije? Ne estetske (iako je Venera ukljucena) nego malo dublje? Zasto ne, i tako u ovom travnju prevladava (za vas dovoljno senzitivne da zelite pratiti nebeski ritam) generalni osjecaj “tesko da moze biti gore” pa onda, zasto ne i kirurgija..

CHIRON – KLJUC ISCJELJENJA KOJI VAM VENERA OVOG PROLJECA OTKRIVA tema je koja ce vam zaokruziti Proces obnove srca tj Venerin retrogradan manevar .

U Ljubavi u travnju rekli smo da nadogradnja vaseg srca/srece ovisi o – svemu prozivljenom i obradjenom od kraja sijecnja do kraja travnja.
Ako sad mislite: “neznam sto se jucer rucalo a kamoli da znam sto je bilo u sijecnju i cemu me Venerin manevar uci” – vjerojatno ste tek dolutali na Ariel. U tom slucaju Dobrodosli i sad procitajte Venericne postove od sijecnja naovamo. Ili ste tu kao doma ali povrsno pa niste jos povezali datume, dogadjanja i osjecaje. Vi ste duzni svom Srcu malo vise paznje (pa procitajte isto).
Evo nas blizu rjesenja proljetne krizaljke odnosa s Vrijednim (cime god, a najvise s onim vrijednim u nama). Jos malo i sve zavrzlame ce dobiti smisao a sva testiranja srca ce dobiti svoj rezultat.
Za voljne istrazivati dublju dimenziju putesestvija Srca koje su jos u tijeku:
SUSRET VENERE I CHIRONA U RIBAMA

Prvo ONA. Venera nam pokazuje Put Ljubavi. Seta kroz zodijak (i polja karte rodjenja) i otvara nam srce za ljepotu, srecu i uzitak. U regularnom kretanju dodirne vam tocku natalnog horoskopa jednom godisnje i donese dva ugodna dana (koja nekad odskrinu vrata vecoj sreci/ljubavi). Ukaze nam na vrijednost svega na sto naidje. Mi reagiramo (ili ne) a ona ide dalje. Njen ritam podsjecanja na to da SVAKI dio zivota sadrzi ljepotu je nesto na sto se mozemo osloniti. A onda ona svako 18 mjeseci stane (simbolicki naravno ), spremi se na godisnji i u tom spremanju i izbivanju umjesto dva dana naglasi nesto u nama i nasim zivotima 40 do 43 dana.
U PRAVILU PRVO PRIMIJETIMO ONO NA STO JE VENERA VRLO OSJETLJIVA – NESKLAD, NERAVNOTEZU, NEDOSTATAK LJEPOTE I LJUBAVI. Onda se bacimo u depru a onda to krecemo poslagivati.
Okretanje SEBI koje nosi ta faza (narocito ove 2017te kad naglasava znak Ovna) neminovno nas dovodi u kontakt sa svim onim sto je ikad ostavilo traga na nase vrijednosti. A planeti koji su ukljuceni u Venerin manevar otkrivaju svo bogatstvo zapleta i detalja.

Ovaj put to je CHIRON – nebesko tijelo ciji polozaj pri nasem rodjenju otkriva nasu najdublju ranu. Secirati cemo ga na posebnom page-u.. a zasad mi vjerujte: ovaj element Neba predstavljen simbolom kljuca, zaista je kljuc za iscjeljenje i oslobadjanje duse/psihe/tijela.

chiron - kljuc iscjeljenja
Chiron- kljuc price o Vama

S Chironom se Venera srela u sijecnju i sada se opet vraca prema njemu..
Za nas ovo znaci da od sijecnja prozivljavamo dogadjanja/osjecaje koji pokrecu lavinu ispod povrsine. Suocavate se sa akutnim situacijama, ali osjecate da kriza nije uobicajena nego da sve ima neku vecu i dublju dimenziju. I ima.
Pokusati cu vam pojasniti sa sto manje tehnikalija:

Veneri pridruzeni arhetip ukazuje gdje bolje mozemo voljeti sebe (pa onda i druge). Venera proljeca 2017 pokrece nas u polju gdje nam je prijelaz iz Ribe u Ovna I posredno mijenja situaciju u onim dijelovima zivota kojima vlada Venera (gdje vam padaju Bik i Vaga). Ali UVIJEK ima veze i sa znacenjem vaseg natalnog polozaja Venere.

Tako i ISTAKNUTOST CHIRONOVOG PRINCIPA u znacajnoj konstelaciji kakvu imamo sad, aktivira i njegov princip/polozaj U NAMA. Tako da nema sumnje – upravo ste u povezivanju sa onom pricom/traumom na koju upucuje Chiron pri vasem rodjenju.
Netko ce izabrati Patnja-zrtvovanje-predaja labirint, dok je svjesniji izbor Odustajanje od vlastite patnje (nakon sto primijenite Chironov kljuc tj. promijenite perspektivu).

Sugestija koja bi vas mogla motivirati
ili “ZASTO BI SE S TRAUMAMA TREBALO SUOCITI PRIJE 50te”. Pedeseta je termin povratka Chirona na mjesto gdje je bio pri vasem rodjenju. Mogli bi reci da je to termin holistickog pozivanja na odgovornost. 🙂
Tad pocinjemo svjedociti progresu posljedica (neobradjenih) trauma na zdravlje i zivot. I/ili prelasku te traume na sljedecu generaciju. (Jeste li ikad pomislili da cesto ljudi na neki nacin odustanu od svog zivota bas u 51oj? Ja jesam.)
Ukoliko ste do tad obradili svoje Rane, sa 50 ste na pocetku mudrije polovice zivota. Osjecate da jos puno toga mozete dati i postajete (ako vec niste) onaj koji pomaze drugima sa istom Ranom.
Ranjeni Iscjeljitelj je uobicajeni opis Chirona.”Dugin most” je drugi opis i odnosi se na tumacenje i primjenu tog simbola na najvisem mogucem nivou. Kako su momentalno stvari (i Saturn i Pluton i Merkur i Venera) jako blizu Zemlji – ovom cemo prilikom o nizim nivoima.      I o onim zivotnim povredama koje polozaj Chirona otkriva u polju u kojem vidite ovaj simbol  (znak u kojem se nalazi je isto bitan ali on je vise generacijsko obiljezje).

Nekad Chiron (npr. na ascedentu i izazovnim aspektima) predstavlja bas fizicku manu, povredu pri porodu i njene posljedice, ali povreda moze biti i prednatalna (u polju 12 u izazovnim aspektima – energetski oziljak majcine nespremnosti za roditeljstvo, ili posljedice pokusaja pobacaja ili majcine ovisnosti). Ipak cesci slucaj su zivotne povrede.

Teske teme znam (u teskom travnju), ali ako zivite na ovom svijetu – znate da je sve navedeno itekako dio Zivota. Ako ste roditelj vjerujem da cete rado razmisliti kako ublaziti Povredu na koju ukazuje polozaj Chirona vasih potomaka.
A ako imalo promatrate ljude onda znate u kojoj mjeri se takve traume i njihove posljedice mogu negirati, dali negirane izadju na vidjelo u jos stetnijem obliku, i koliko truda treba uloziti da bi se negativni obrasci ponasanja (posljedice trauma) iskorijenili.

Chironovu Ranu tesko definiramo i otkrivamo jer se drugi elementi psihe potrude da je drze u dubini. Ali kad nas Zivot susretne sa slicnim onome sto nas je povrijedilo – OSJECAMO to kao sol na ranu.
Npr. ako ste iznevjereni od strane roditelja pa vas i partner iznevjeri – bol odjekuje nevjerojatnom snagom. Ili ako imate traumu izlozenosti ekstremnoj kriticnosti – onda vas povrjedjuje cak i kad ste samo svjedok tudje kriticnosti prema drugima (dok ne poradite na sebi).

Kad pogledamo Chiron kao simbol razvoja svjesnosti kroz svoju i tudju patnju, onda je jasno da vam SVAKA BOL DAJE PRILIKU DA RIJESITE NESTO DUBLJE. Nakon sto dovoljno puta ponovite obrazac ponasanja koji dovodi do patnje, onda pocinjete povezivati odakle vam taj obrazac ponasanja. I tada KROZ bol (a NE zaobilazeci je) krece iscjeljenje.
Kad se dogodi otpustanje uvjerenja i bolnih sjecanja koja nas ogranicavaju, e onda rane postaju blagoslov mudrosti.

Dakle, upravo nam se stimulira ONO MJESTO UNUTAR NAS GDJE SE KONCENTRIRAJU SVE BOLI SVIH ISKUSTAVA KADA JE LJUBAV PODBACILA. I nema dilema oko toga kako se covjek osjeca kad to mjesto biva dodirnuto. Cak i kad to radi nesto tako lijepo kao sto je Venera.
Venera u tamnom oblaku 😉

Negativnost kojoj se tesko othrvati bila je najjaca oko 28.1., pa oko 8. travnja i  PRED NAMA JE JOS SAMO 21. TRAVNJA KAO TERMIN KAD NAM STRAH, SUMNJE, PREPREKE I KRITICNOST OTEZAVAJU ZIVOT I ODNOSE (ako im dozvolite).
U tranzitu kroz Ribe planeti aktiviraju zelju za razumijevanjem, trazenje neceg viseg, kreativnost, idealisticki pogled na ljubav ali jednako se nudi druga strana te vibre koja je gubitak granica, slabost zbog emotivnosti, ranjivost koja vodi u osjecaj zrtve, zelja za bijegom, univerzalna patnja. Sve ove teme se sada nalaze na udaru Saturna u Strijelcu. Koji trazi Istinu. Saturn predstavlja autoritet ali i NAS kao autoritet sebi. On je tu da nas stisne da bi razvijali svoje mogucnosti. Ogranicenjima, gubicima, strahovima, preprekama..
a ovog travnja pritisak se vrsi i na Srce i Ranu (Veneru i Chiron) i pospjesuje DA SE KONACNO POZABAVIMO UZROKOM VLASTITOG NEZADOVOLJSTVA a ne samo vidljivim problemom.

chiron - kljuc iscjeljenja
pogled u sebe, pa gore. (art by Beth Spencer)

Ljudski je zeljeti izbjeci bol (na riblji nacin – vrludanjem ili drugom ribljom metodom
otupljivanjem ili anestezijom), a.. moze puno bolje:
Ukoliko ste osjetili Bol/Traumu/Tugu ove zime/proljeca, (ili je osjetite do kraja travnja) prihvatite iskustvo kao dio zivota i promislite dublje. O negativnoj podlozi na kojoj je problem uzgojen. Nadjite svoj razlog zasto vas odbijanje, grubost, samoca, poslovna situacija ili sto god osjetili pogadja tako jako.
Zivot vas navodi da shvatite istinu iza straha ili bola i oslobodite neki dio vas koji je (davno ili nedavno) proglasen nedovoljno dobrim ili zrtvom i mozda je i zakrzljao.
Promjena perspektive ce vam dati mogucnost da sto god vam se nadalje bude dogadjalo pogledate u drugom svjetlu.. bez odjekivanja boli.
Proucavanje vlastitog polozaja Chirona je dobar pocetak.Razumijevanje vlastite ranjivosti daje vam empatiju prema Sebi u vrijeme dok si niste mogli pomoci. Ujedno se oslobadjate izgovora i opravdanja za ostajanje u negativnim obrascima. Eto “rjesavanja karme” – nema vise ponavljanja gresaka. 🙂 Osim toga, u svakoj sljedecoj situaciji “soli na ranu” (ili vama ili od vas drugima) znati cete smanjiti patnju.

Sljedeci korak je spremnost da tim iskustvom prevladavanja teskoca pomognete drugima. Svaki put kad ste spremni otkriti svoju ranjivost i reci drugome koji pati “znam kako ti je – prosao sam, osjecao sam i izvukao sam se tako i tako” uzdizete se iznad vlastite boli i dosezete razinu ispunjenosti kakvu se niste nadali postici. Pretvarate ranjivost u prednost.

Ako zelite istraziti ovu kompleksnu pricu bez obracanja astrologu, evo vam kronologija po kojoj mozete proniknuti u vlastiti “predmet radnje”:

– sto vas je dirnulo 16. sijecnja kad su zajedno bli Mars i Chiron? Sol na ranu i agonija. Ili ste se ohrabrili i krenuli u bitku sa monsterima?
– 24. sijecnja prva demonstracija/usmjeravanje gdje se trebate voljeti bolje. Vazan je bio i output i input emocija (kako ste se ponasali i kako ste reagirali). Bilo je tesko ili ste dozivjeli nesto lijepo a ipak je povuklo i svu silu dubokih emocija (koje vam mogu pribliziti vasu traumu).
– 8.veljace je Venera bila na stupnju Preokreta prvi put. Prilika koju niste iskoristili zbog straha. OSJECAJI ILI ZELJA VELIKOG ZNACAJA KOJA SE POJASNILA 24. i 25. OZUJKA PONOVNO CE BITI NA DNEVNOM REDU 5. SVIBNJA.
– to je datum u kojem cete osjetiti da vam je Karma “olabavila” AKO STE PROCES ODRADILI KAKO TREBA tj zauzeli ste se za Sebe. 🙂
– 14. i 15.ozujka Sunce je osvijetlilo Chiron.. ranjivost se nije mogla sakriti ..dapace nesto (Sunce predstavlja oca, muskarca ili sina) ju je podgrijalo do kipuceg gejzira koji prijeti da utopi.
– 18.3. Merkur je dodirnuo Veneru i naceli ste osjetljivu temu ili vi zbog drugih, ili su do vas dosle vrlo bitne informacije.

Ono sto je jos pred nama:

od 4.travnja pa sve do 20. ili cak do 23.travnja Tamni oblak je jos tu – Saturn trenira strogocu .. Nesto prolazi test Kronosa i Srca, a nesto posustaje ili prestaje.  Sjetite se: ako gubite, tugujete, bolujete..  stisnite zube, odradite to sto je sad i ovdje. A onda uzmite u obzir sugestiju ovih simbola i istrazite dublji uzrok iskustava koja vas ranjavaju. Kljuc za iscjeljenje i da Vi postanete “Onaj koji lijeci” vam je ponudjen.

Sretno i nek vam to bude posljednja agonija te magnitude.
🙂