Prosinac 2019.

Prosinac 2019. zavrsava godinu, dekadu i jos puno vise toga..  ekstremni naglasak vibre Jarca ima “karmicki stih” oko solsticija.. gdje opet ulazimo u sezonu pomrcina. S druge strane kalendarskog praga ceka nas bliski susret dva “teska” simbola – Saturna i Plutona u Jarcu koji u pravilu imaju prste u vrlo ozbiljnim povijesnim dogadjanjima. Ali sto mozemo oko toga .. osim upravljati vlastitim mikrokozmosom na najbolji moguci nacin i s pozitivom u srcu .. u vjeri da ce to pozitivno utjecati na sire stanje. 
Nista vas nece zaskociti..  sa dodatnim pritiskom u polju gdje je znak Jarca radimo jos od kraja 2017te. Intenziviralo se proljetos, nastavilo od rujna .. i vec predobro znate sto ne ide dalje (u vama ili vlastitom zivotu). Ako se radi o situaciji u ljubavi ili financijama – kljucna je sredina prosinca. Ako se radi o odgovornostima, polozaju, profesionalnom zivotu – promjene sazrijevaju krajem prosinca i sredinom sijecnja. Sasvim novo u prosincu je to sto se Jupiter upravo pridruzuje ekipi koja nas drill-a iz Jarca. Kako Veliki uveca ono na sto naidje, globalne kontrakcije i rekonstrukcije ce postati osjetnije ali na osobnom planu ova promjena moze biti blagoslov.

prosinac 2019Vladar vasih “konjskih snaga” i viseg intelekta Jupiter, u Jarcu je potkovan, osedlan, opremljen za duge staze, odgovorniji i ozbiljniji. Ali i dalje je Jupiter (koji nas razvija) 🙂  Samo se nadahnuce i razvoj dogadjaju u stilu Jarca: sporije i s vise truda. Umjesto da zalimo za “lako cemo” njegovog lanjskog djira – veselimo se tome sto sirenje perspektive i napredak stizu tamo gdje nas je stislo jos od 2008e.
Duh ce se povezati s prakticnoscu, svrhom i disciplinom. Tezi slucajevi samopopustljivosti ili nepriznavanja granica biti ce disciplinirani izvana. Razvoj ce biti oprezniji, uz bolju organizaciju, sirinu i strpljivost oko ciljeva, pa ce postignuto biti stabilnije i trajnije. Ako vam minimalizam, asketizam, mrsavljenje, strucno usavrsavanje, prekvalifikacija, prihvacanje odgovornosti za vlastitu srecu nije do sad polazilo za rukom – pocela je vasa godina. 🙂

Jupiter na samom pocetku radne obaveze (i prosinca) ima dijalog s Chironom. Dva ucitelja.. jedan ambiciozan drugi nesiguran (obojica u rogatim znakovima) se trebaju dogovoriti oko napretka. Za one na pocetku kardinalnih (Jarac, Rak, Ovan,Vaga) ovo je malo jace stimuliranje nesigurnosti ili susret s nepravdom. Hocete nesto, konacno znate da je izvedivo, ali treba pokazati zdravu sebicnost i petlju. Obratite paznju na osjecaj povrijedjenosti (nedovoljnosti, slabosti, usamljenosti.. sto god osjetili) jer sada svoju Ahilovu petu mozete razumjeti bolje nego ikad. 12.12. kad Chiron krene direktno lakse cete reagirati drugacije (iz nove percepcije). Ako se usudite oprostiti sa svojim “jadan ja”, sljedeci kontakt Jupitera ce vam nadoknaditi patnju. A taj bitan “sljedeci” Jupiter/Uran kontakt je vec sredinom mjeseca :-).. i nadajmo se da ce element zemlje dobru vibru razvuci kroz citav mjesec. Prosirenih vidika i spojeni na Uranovu frekvenciju prepoznajemo prilike gdje prije nismo, jasnije vidimo vlastite talente i sposobnosti, izlaz i buducnost. Progres je narocito podrzan u svemu vezanom za edukaciju, putovanja, biznis, inovacije, znanost, poljoprivredu, ljepotu, zdravlje. Mnogi ce sad s lakocom poduzeti neku svoju revoluciju.. ili bez problema zazivjeti promjene (Uran u Biku) koje im ranije nisu “sjele”. Ojacati ce poriv prema slobodi i izrazavanju vlastite jedinstvenosti. Opiranje represiji i napustanja dosadasnjih financijskih ili relacijskih kalupa mogli bi biti uzbudljivi (i izvor stresa za okolinu onih koji se usklade sa svemirom). 

Prosinac 2019. na MENTALNOM PLANU   
Rasciscavanje. U tjednima Merkura u Skorpionu desifrirali smo svoje strahove i bjesove te tako procistili dubine psihe. Do 7.12. se zakljucuju price od pocetka listopada, a nakon toga Merkur krece na stupnjeve zodijaka nedirnute u retro manevru. I gle slucajnosti – upravo tada Mars dolazi na stazu gdje je Merkur zapinjao. te slijedi akcija u skladu sa otkrivenim/zakljucenim. Od 9.12. s Merkurom u Strijelcu vraca se spontanost. Mentalna i jezicna sloboda postaju prioritet. Smijte se cim vise i glasnije jer 29.12. kad Merkur postaje sesti (!!!) simbol u znaku Jarca imamo osnove za pretpostavku da cemo se uozbiljiti. Dani prosinca kada valja poraditi na prisebnosti u komunikaciji, voznji i odlukama: 8. i 19.12. 

zimsko ZADOVOLJSTVO 
prosinac 2019Venera i Jupiter su nam krajem studenog ukazali kako zivot moze postati laksi/ljepsi i poceli smo novi krug iskustava Srca i duha (koji ce biti zakljucen pocetkom 2021.). Venera u Jarcu (do 20.12.) nema bas veze s romansama iz novela (sjajno bi se uklopila u djela onih par brutalnih ruskih autora koje se vecina pravi da je procitala). Ali sad smo talentirani da prepoznamo vrijednost i uvedemo red u odnose. Povezanost ovakvog Yina sa mocnim Marsom/Yang-om u Skorpionu energizirati ce atmosferu, olaksavati suradnju/stjecanje podrske sve do 8.12. Na planu intime: Ona bi morala intimu staviti u planer, a On ce najbolje proci ako predlozi neku erotsku igricu na granici s/m-a. 

Podsjecam da smo do punog Mjeseca 12.12. u rastu Strjelackog Mladjaka koji se s Junonom u znaku relacija Vagi dogovorio oko revitalizacije postojecih odnosa ili (slobodnima) uvecane vjerojatnosti susreta s osobama koje se uklapaju u vlastiti ideal partnerstva. Zato ne propustajte prilike da izrazite osjecaje, postovanje, motivaciju i namjere.. i niposto ne odbijajte druzenja. Jos jedan razlog za oportunizam u prvoj trecini – od 9. do 14. prosinca Venera prolazi Saturn i Pluton. Uz nemirni pun Mjesec na relaciji Strijelac/ Blizanci. Prevedeno: u spici emocija i ushicenja Srce i Vrijednosti nam se mogu naci u karma – dharma sendvicu. Posljedice dosadasnjeg ponasanja ili dolaze na naplatu ili produbljuju osjecaje i zadovoljstvo. Odlucujemo s kim kako i sto se isplati truda u Novoj. O tome vise u “tjednoj prognozi”.. zasad zapamtite da je ta Luna jedna od rizicnijih glede prometa i jezika brzeg od pameti.

20.12. Veneri je zima u Jarcu i ode Vodenjacima. Dosta joj profesionalizma i dokazivanja.. spremna je za cosplay ili nesto novo ..pa makar i samo platonski/virtualno. Ili totalno kinky, na oblaku ili u prvom NLO-u koji naidje. Do 13.sijecnja intelektualiziranje, prijateljstvo i networkanje cvjetaju a ljubav ukljucuje distancu. Nakon solsticija 22.12. ZIMA je svima ;-).. a Neobicna ledena kraljica je potencijalno rusilacki nastrojena. Dokazite svoju slobodu i posebnost prije tog dana, napetost prevenirajte tjelesnom aktivnoscu i uzmite u obzir da bi moglo biti nepredvidjenih troskova i otkazanih druzenja. 

Zadnje vrijedno isticanja je Jarcevski Mladjak 26.12. koji je usput i pomrcina Sunca. I u zagrljaju Jupitera. Nekima korekcija sudbine a vecini izvrstan uvid u nuzno: prepoznavanje okamenjenog i trulog u sebi (na mentalnom, osjecajnom ili fizickom planu) i zrtvovanje istog svojoj sretnijoj buducnosti. Podsjetite se srpanjskog pomrcinskog feelinga i do solsticija odmaknite se od svega sto nije ispravno.. i od onih koji negiraju/ forsiraju/kontroliraju da zadrze moc. A pomaknite se prema onome sto je VAMA potrebno, blisko, dobro, dovoljno…

 

Sretno nam! I promisljeno 😉