Konfuzijom do jasnoce

KONFUZIJOM DO JASNOCE  – ozujak 2019

Vrijeme je za visestruki razvoj. Opet. 🙂
Proljetna iscjeljenja, nadogradnja vrijednosti i nered do istine nadomjestiti ce ono sto napustamo zavrsetkom cca sedam godina price Chirona u Ribama i Urana u Ovnu. Nakon ovog ozujka puno toga ”nikad vise”.. bili toga svjesni ili ne. Jer od 18.veljace Chiron se nasao u Ovnu (jednom u 50 godina) i od 6.ozujka Uran ce se naci u Biku (jednom u 84 godine). Kad zivimo ovako rijetke i vazne promjene u malom vremenskom razmaku treba nam time-out da uhvatimo korak. Sa dominacijom elementa vode i Merkurovim “zastojem” u znaku Riba ta potreba ce biti zadovoljena .. na najneobicnije nacine. Zbog simbolike gornjeg trojca dionicu ozujak 2019. gledajte kao rehab duse. Pripremamo se za sasvim nove postavke.. sporim tempom, oslanjajuci se na intuiciju i s puuuno improvizacije.

Do 26.3. Venera je u Vodenjaku i Srce (i zene) su provokatori Uranovskih prosvjetljenja oko “lajkanja” i posjedovanja. Merkur/Um nam je vodic do kljuca srece (nadilazenja vlastitih slabosti). Mars nam kroz Bika daje izdrzljivost i instinkt (da se sjetimo hraniti, pomaziti ili grliti stabla kad nam se ucini da nas Voda nosi ;-)). Jupiter siri vidike i avanturisticki duh (i nada se da cete uz sve ovo pogurati ucenje, nova iskustva, inozemne suradnje prije nego on ode na g.o. 10.travnja). Ona trostruka ozbiljnost u Jarcu.. to bi sad bilo previse. Oni – u travnju. Sad – mi.. pa makar  i ne bas u punoj formi.. 

Prije 1.3. vam se vec ucinilo da se nesto mijenja, da vidite stvari drugacije.. (proslog proljeca ste i djelovali iz novoosnazenog identiteta)..  Ali sad.. nismo spremni. Merkur 5. ozujka, umjesto da se pridruzi Chironu u Ovnu, uzmice na samom rubu ruba Riba – i nase misli se ne odvajaju od slabosti. Vodic nam je prikracen za logiku, ima povez na ocima, sazaljeva se i ide unatrag. 😉 Ostajemo jos malo “ispod povrsine” te do 28.3. obradjujemo vec vidjeno.. skupa sa emocionalnim talogom iz proslosti.

Ne dozvolite da vas talog poklopi.  Umjesto da se prepustite negativnosti pocnite pazljivije pratiti sve dimenzije. Neobicne podudarnosti, lutanja paznje i susreti koji ce se mnoziti do 5.3. su poruke o boljem pristupu – o putu ozdravljenja uma, psihe, duse, tijela, zivota. I stedite rijeci (nemora vam nadredjeni znati da kasnite jer su vam zeko, vilenjaci ili pokojni susjed cijelu noc nesto objasnjavali).
U svjezem retro gubitku kontrole, odustajanju od logike (ili komunikacije) 6.3. imamo i Mladjak u Ribama. U zagrljaju s Neptunom. Tesko da moze duhovnije i/ili nadrealnije od ovog. :-).  Ovo jest zacetak nekih novih snova.. nakon postavljanja pravih pitanja. Ako ih i drugima postavite prije 5.3. olaksati cete si ostatak mjeseca. Evo ja postavljam svoje (sebi): hoce li nas Riblja propusnost opustiti dovoljno da nas protresanje ne lomi? Jer Uran 6.3. krece u zemlju Bika. Njegova zadnja promjena znaka – Fukushima. Uranov lanjski probni susret sa zemljom od svibnja do kolovoza – Havajski vulkani. Ako ste tad dozivjeli ili poduzeli uzurpacije mira – i sad cete.

Ima ozujak i odlicnih dana – ako uhvatite flow nece vam promaci. U slucaju jace panike na do sad procitano .. ocito trebate vise informacija ;-). Ili se javite za konzultacije, ili se saberite i strpljivo citajte dalje. Krenimo od glasnika bogova.. koji je produzeno tu gdje jest da nas podsjeti na “budi voda”.. jer kad je Um fleksibilan – nista nas ne lomi.

konfuzijom do jasnoce

 

ZBRKOM DO ISTINE  tj. Merkur retro ozujak 2019Guzva u Ribama uvijek inspirira da zakljucimo sto god se moze prije novog proljeca. Da pogledamo unutra, ispod povrsine, iza maski, da osjetimo sve sto smo upili od lanjske veljace. Ili cjelozivotnog kruga. Vrijeme da prepustimo u nebeske ruke ono sto ne ide ili sto usporava i ugrozava razvoj. Podjela svijesti na vise razina krenula je vec s Merkurovim ulaskom u Ribe 11.veljace. Merkur s perajicama nije na glasu kao logicar i majstor detalja, ali je bas ta vibra koju inspirira (produzenim boravkom kroz znak shapeshiftera, vilenjaka i cuda), bogom dana kad god treba fleksibilno. Do sredine travnja racunajte na blagodati: smirenje tenzija zbog vece tolerancije, bolje povezivanje (zbog empaticne komunikacije), sjajne ideje i spoznaje zbog prepustanja intuiciji, spajanja na nepresusan izvor kreativnosti. Izmigoljite se manje uzvisenoj izvedbi Ribljeg stila: vise cuge – manje discipline, nepotpuna komunikacija, neizravnost, lazi, prevodjenje zednih preko vode, prodavanje magle..

RETRO shema sluzbeno pocinje tek 5.3. i traje do 28.3. ali vec smo u zoni “ponavljaca” (gdje radimo propuste koje cemo morati ispravljati). Zato od SAD budite prisutni, pricajte manje (ali dovoljno!), slusajte vise, zapisujte, provjeravajte sve dvaput, trazite drugo misljenje, ne pravite od muhe slona, ne opijajte se, ne izbjegavajte uraditi, pitati ili izreci bitno (jer ste bezvoljni ili emocionalni). Spavajte dovoljno. Kad prevrnete salicu, zagubite nesto ili slicno – shvatite upozorenje isprve i USPORITE i fokusirajte se (prije vece stete).
14. na 15.ozujka je kljucni dio zbrkane faze. Stizu dodatne informacije o onome sto je zapelo.. i o mogucem nastavku. Ako nesto (predmet, komunikacija, povjerenje) ”nestane” – ovdje to probajte ponovo traziti.  Tu shvacamo (previd, poantu, vlastiti stav prema istini i neistini, negiranju, negativnosti..) i razvijamo bolji pristup. Koji cemo primijeniti nakon 28.3.
Pocetkom i krajem ozujka nervni sistem je ekstremno podrazajan, a povodljivost i iracionalnost izrazito jaki. Tada uz nestabilne na svakom koraku, neugodnosti mogu privuci inace “ok” doze alkohola, nekog drugog sredstva bijega ili legalnih droga (ljekova). Imunitet, infekcije, toksini, umor, snovi, curenja, kontakt s prirodom/zivotinjama zasluzuju dodatnu pozornost.

 

konfuzijom do jasnoce

REHABILITACIJA DUSE
Neznate tko je Chiron – kljuc srece koji nam je od 18.2. u Vatri i ceka da mi isplivamo Vodu? Upoznajte se osvrtom: nitko nije bez oziljka, nase povrede se psihom sire u vazne djelove naseg zivota, i .. ozdravljenje nam je na dohvat ruke .
Za one s poremecajem paznje : s Chironom u Ovnu pocinjemo novi ciklus senzitiviranja i promjene percepcije oko toga “tko sam uopce” i “tko sam SAD”.
Prije heroizma zakljucujemo prosli krug (srama, krivnje, boli koje sami odrzavamo). Optimisticno gledano ovo zakljucivanje moze proci kao nelagoda u pozadini svega ostalog sto sad zivite. Ali netko ce za zakljucak trebati poticaj – reprizu traume (u skladu sa Chironovim natalnim polozajem).
Nema mjesta zebnji.. samo svjesnosti. Jer kad osjetite provokaciju za svoju “nesavrsenost” locirati cete izvor i zariste te negativnosti jasnije nego ikad do sad. A s time krece proces ozdravljenja :-). Mrkva – za kronicno tuzne moguce je ciscenje negativnih obrazaca cak par generacija unazad.  Batina – sto veca ovisnost o svojoj dosadasnjoj ulozi (zrtve, neprihvacenog, ogorcenog, napustenog) to vise boli do druge polovice travnja (kad ce i zadnji “brzi” tj. Venera zavrsiti sa zavrsavanjem Riba). Bavite se sobom – pogledajte nepravde s visine duha i sadasnjeg stupnja razvoja, isperite suzama, ubacite ljubav,  svako samosazaljenje zasamarajte u startu i uvedite zdravije obracanje sebi. Iscjeljujte se. Vi (i vasa percepcija) ste kljuc srece.

 

EKVINOCIJSKI PREGOVORI
P
rvi dan proljeca 20.ozujka je poseban trenutak u vremenu. Luna puna u Vagi nasuprot Sunca sa Chironom. A Venera i Mars u ratu (kroz svojeglavog Vodenjaka i tvrdoglavog Bika). Dodajmo i poticaj na progres (eliminacijom) u vidu susreta Plutona i Juznog Mjesecevog cvora. I cinjenicu da nam ovo nije jedini pun Mjesec u Vagi! (drugi je 19.4.). Sve se vrti oko Venere.. dakle – sreca, zadovoljstvo i uskladjenje s drugima na dnevnom redu.
L
ijepo je kada vase zadovoljstvo znaci i njihovo zadovoljstvo. Ako to nije slucaj, to ce postati ocito od 18.3.  Potreba za skladnom interakcijom (vibra Vage) cini nas ranjivim uvijek, a sada su slabosti u odnosu na druge pojacane. Kriza identiteta jer ste previse ugadjali, ili kriza odnosa jer je jedna strana osvijestila debalans. Teze u musko zenskim odnosima jer potreba za kontaktom je izuzetna, Uran je uznemirio koga je trebalo, a Yin i Yang su nabrijani na razlike (otprilike ovako: Ona “ima bubice” a On je “dosadan i ogranicen”).
Odnosi koji su u 2019tu usli sa dubokim nezadovoljstvom (i zivjeli katarzu 23.veljace) pasti ce na ovom ekvinocijskom Vaganju. Necemo se lagati oko potencijala ove Lune za mijesanje drugih u odnos pa i obiteljsko nasilje. Zato – bez obzira na retro, bijele zeceve ili druge izgovore.. rjesavajte nezadovoljstva cim prije. 

konfuzijom do jasnoce
I.. secer tj. faktor nepredvidivosti na kraju ..

URAN U BIKU
od 6.3. Najavio se lani.. Dok ga ne osjetimo iz prve ruke samo ovo: ako ste u dijelu zivota gdje vam je znak Bika zaba u zdencu (koja ni ne proviruje vani jer je zadovoljna sa udobnoscu i sigurnoscu svog ogranicenog svemira) onda bi vam Uran do 2026. mogao teze pasti. Oni koji su vec iskakali iz udobnosti (ne ode im desetljece u situaciji koja ne pridonosi ni sigurnosti ni zadovoljstvu) dobro ce se zabaviti isprobavajuci ono sto dolazi. Svjesni cinjenice da imaju udjela u kreaciji stvarnosti, otvoreni za novo i alternativno u kombinaciji s prirodnim, i oni koji vide realnost kao dio koda/matriksa a cuvaju svoju  humanost, dobiti ce orkanski pogon i stvarati brojne prilike da primijene svoje ideje s praksom. Uran kontra Bika – mikrocipovi u tijelu i financijski kolaps. Uran + Bik = sloboda i sigurnost. Nemoguce? To se mislilo za sve progresivne ideje. A onda ih je netko uspio izvesti.  🙂

 

Sretno!

🙂